Расмусен бил с микрофон на личен разговор с Путин

Срещата била в Брюксел през 2002 г.
18 апр 2014 12:06,
152
Расмусен бил с микрофон на личен разговор с Путин
Снимка: архив, БТА

По време на личния си разговор с Владимир Путин Андерс Фог Расмусен все пак е имал у себе си микрофон, съобщи датската осведомителна агенция "Рицаус бюро", цитирана от ИТАР-ТАСС.

По данни на агенцията срещата между двамата политици се е състояла в Брюксел през 2002 г., по време на датското председателство на  ЕС.

Вчера руският президент изрази в телевизионно предаване възмущение от това, че сегашният генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, докато бил премиер на Дания, веднъж без разрешение записал и публикувал личен разговор с него. Не мога да повярвам на ушите и очите си - каква глупост!", каза Путин.

"Какво доверие може да има след такива инциденти?", запита той. Говорителката на НАТО Оана Лунджеску и специалният съветник на Расмусен Йонас Торп нарекоха обвинението пълен абсурд.

Според Торп през целия си мандат като премиер Расмусен "никога не е носил микрофон, за да записва преговори с г-н Путин или друг някой".

Журналистът Кристофер Гулдбрансен, снимал по това време документалния си филм "Фог зад кулисите", разказва обаче пред „Рицаус бюро", че на пресконференция сам той закачил микрофон на дрехите на датския премиер. След края на пресконференцията Расмусен отишъл на срещата с руския президент, без да го свали.

Разговорът им "бе записан и използван във филма", обяснява Гулдбрансен.

"Това стана само защото му бях закачил микрофон на пресконференцията", признава вината си документалистът. Той изтъква, че обикновено Расмусен "много внимава да не носи  микрофон в подобни ситуации".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Василев пак са го пуснали от Карлуково, а може да са му занесли компютър в болничната стая и от там да трови нета с дивотиите си? Василееев, хапчетата, бързо!!!
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам да номинираме василев за орден "Гуньо простия 3-та степен" само той разбира историята и новините по толкова странно *** начин.. Шопе не се сърди и за теб има надежда, НО още трябва да се потрудиш..
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шопе , василев е куку ама и ти сериозно го конкурираш за титлата форумен откачалник..
65
2
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Само Американските служби подслушват.Другите садят борчета и боядисват катерушки в парка!Много шум за нищо!Бог да пази Българиа!!!
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не обръщайте внимание на василев.. Всеки форум си има по един такъв откачалник..
63
0
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Василчо, Аргументът, който британските представители Солсбъри и Елиът изтъкват за вертикалното разделяне на българските земи, е, че в Източната област живеят предимно турци и гърци и тя трябва да се управлява отделно. Всъщност целта е Русия да не усили прекалено своите позиции и чрез смесената Източна област да се попречи на пътя ѝ към Цариград и Проливите - Босфора и Дарданелите.***, ЧЕТИ!
62
0
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 76 ШопаЗначи според теб човек е воновен за убийство, защото някой друг го е свършил заради него преди това?Ти си *** съдника божествен, БАЦЕ!
61
0
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до Шопа "От страна на Антантата страни по договора са Съединените американски щати, Британската империя, Франция, Италия и Япония, посочени като основни сили, както и Белгия, Китай, Куба, Гърция, Хиджаз, Полша, Португалия, Румъния, Сръбско-хърватско-словенската държава, Сиам и Чехословакия."Само няма да лъжеш като скапан софийски Шоп!
60
0
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Василев, те договорите са плод на моята фантазия, извини ме!С тоя *** *** к'во повече мога да си кажа?
59
1
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
А СЛУЧАЙНО ДА НЕ СИ Е ЗАБРАВИЛ НЕЩО В МИРИЗЛИВИЯ СИ *** ?
58
1
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 69Ами точно затова ти казвам, че всички западни сили са се мъчили да ни орязват като за последно, за да сме нищожни и вместо на 2 морета да се поростираме, ни орязват излаза на бяло море според Ньойския договор подписан от хамериканци и англичани????. К'во повече да ти кажа???
57
0
 
1
 
! Отговори
до 66 преди 10 години
браво василев издаде си биографията, ам ние всички си я знаехме, пий си хапчетата редовно и не забравяй да се преглеждаш ***. засега те търпим за да има малко маятап , за по после ще видим , давай газзз ***..
56
2
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 61 Василев,Русия ли оряза Тракията и Добруджата ни при Ньоския договор 1919-та година бе, ***???Не бяха ли хамериканците и английските им лакеи, ***?Ей, Василев, я виж Сан Стефанския мирен договор и на каква площ се е разполагала България, след любезното съдействие на Русия и колко са орязани границите ни заради Ньоския договор.Ще ти откъсна главата , бе мръсен нагъл болен хамерикански ***!
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе аз какво ви казах вчера, че накрая ще си признаят за записа. Лъжите накрая излизат винаги наяве. Напоследък още на другия ден :)
54
0
 
5
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
MADE IN USA ...NATO
53
4
 
2
 
! Отговори
--- преди 10 години
НАТО ще си постави ракетите и изтребители в Украйна--------после крьстоносен поход.
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До скоро нямаше микрофон, сега без да иска някакъв льольо му го закачил, а утре ще си признаят, че направо си е *** доносник катерил стълбичката на властта и че микрофончето си е закачено баш от службите.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
към 51:бате ти бойко никога не е бил интересен за руските служби, те го разконспирираха още като бодигард на Тодор Живков.за сметка на господата от ес, те знаят с кого си имат работа. а да не говорим, че напоследък съвсем го изолираха, въпреки неговите напъни да покаже, че видите ли, "аз не одобрявам санкциите за русия, наложени от ес"
50
2
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Василчо, ако нямаше 3-ти март, щеше да празнуваш съединението на Истанбул с Диарбекир и щеше да пишеш не на кирилица, а на турски език и след като си обрязан няма да ти идва наум за братята Кирил и Методи и няма да ти идва наум за съдеиненито на Княжество България с Източна Румелия.Понял, хамерикански изперкал ***?
49
2
 
1
 
! Отговори
за атакист/52/ преди 10 години
Като чета гнусотиите,които пишеш виждам,че си толкова православен колкото комунист и мюсулманин ! Безнадеждно е да комуникираме !