Няма риск за доставките на руски газ за Европа

Санкциите няма да засегнат газовия сектор, смята Йотингер
Обновена: 20 апр 2014 15:28 | 20 апр 2014 12:40, Александър Попов
54
Няма риск за доставките на руски газ за Европа
Снимка: Reuters

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви днес, че не вижда риск доставките на руски газ за Европа да бъдат засегнати от евентуални санкции от едната или от другата страна заради сегашното противопоставяне в Украйна, предаде Франс прес.

"Имам чувството, основаващо се на моите многобройни дискусии с Газпром, че нашият руски партньор ще изпълнява договорните си задължения и иска да доставя газ на страните от ЕС", каза Йотингер пред германския в. "Велт ам зонтаг", цитиран от БТА.

"Убедени сме, че в случай на икономически санкции, на Европа или на Русия, газовият сектор няма да бъде засегнат", посочва еврокомисарят.

Руският газов гигант доставя близо 25 процента от синьото гориво на европейския пазар, допълни Йотингер.

"Аз съм против да се ограничават или да се спират газовите ни връзки с Русия през идните години", отбелязва еврокомисарят, допълвайки, че в същото време ЕС трябва да продължи стратегията си на диверсифициране.

Норвегия и Алжир са големи доставчици на газ за Европа, а 30 на сто от синьото гориво идва от самата Европа, от
Великобритания и Холандия, посочва Йотингер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въобще не е важно този еврочиновник какво вижда и какво чувства!Важно е президента на Русия какво мисли по въпроса!А той съвсем открито им заяви/ на ЕС управленците/:ще чакаме още един месец Украйна да се издължи за тазгодишните доставки.Помагайте на Киев с пари в наличност.Ако Куцингер си мисли,че могат да изпитват търпението на президента Путин безкрайно- много се е убаркал!
39
3
 
0
 
! Отговори
Странник преди 10 години
До 25 Доктор Сър Пичук" До най-демагогската страна в целия свят е *** русия!!! руснаците безогледно избиват младежта в стотици държави, за да наложат престъпния комунизъм там. Да живее САЩ!!!"-----------------------------АКО БЕШЕ ТАКА, ТИ ЩЕШЕ ДА СИ ПЪРВАТА ЖЕРТВА!
38
0
 
3
 
! Отговори
лъже-журналисти преди 10 години
Нашите евродепутати защо не ги чувамеЛакеите-журналисти ингервюират разни чалга-политици,ама мнението на евродепутатите ни е по-голямо табу от това на перуанкките шаманиЩо не ни защитавате бе, мошенници
37
0
 
4
 
! Отговори
три в едно преди 10 години
Няма риск,ама ще минават през Турция,т.е. покрай БългарияСега ще сме зависими и от Русия и от Турция и от Ес-шмекеритеЕ това се казва външна политика-направо ''три в едно''
36
0
 
2
 
! Отговори
Чернобил или ю.поток преди 10 години
Чернобил ще го закриват ли най - после или само южен поток им пречи
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма как да има риск.Ха са спрели доставките,ха са секнали потоците в долари и евро.И тогава?Мастиите на олигарсите как ще си купят диамантена огърлица и ще си пекат *** по екзотични острови?Така че спиране на газ няма как да стане!
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вън от НАТО и Вън от ЕС, Забрана на НПО, България над всичко.Референдуми за всеки важен въпрос, връщане на осъвременен вариант на Закон за защита на държавата от 1924г.Съд и затвор за предателите от последните 25г (Паси,Боко,Плевньо,Станишката,Доганя,Командира,Цвъки,Бакъра,Първанката,Надето,... ....)
33
1
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
А ТОЗИ ЙОДОДЕФИЦИТ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ ПРЕЗ 2009 ГОДИНА САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ПО ВРЕМЕ НА ГАЗОВАТА КРИЗА И КОНФРОНТАЦИЯТА ПО ОСТА МОСКВА-КИЕВ БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ 240 МИЛИОНА ЕВРО САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ?-/ПРЕЗ СЕДМИЦАТА ГО ОБЯВИХА ПО ,,ХОРИЗОНТ''/.СЕГА КОЙ ЩЕ НИ ПЛАТИ ЗАГУБИТЕ АКО СЕ СЛУЧИ НЕЩО ПОДОБНО И ОТНОВО УДАРИ ПО ИКОНОМИКАТА НИ? ВИНАГИ Е БИЛО Е И ЩЕ СИ ОСТАНЕ АКТУАЛНА ПОГОВОРКАТА: ,,КОГАТО АТОВЕТЕ СЕ РИТАТ, МАГАРЕТАТА/БЪЛГАРИЯ/ СТРАДАТ''!
32
1
 
14
 
! Отговори
а ние? преди 10 години
Няма риск за Европа,само българите ще мизерстватЗа какво членуваме в Ес,като за евродепутати пращаме най-големите си мошеннициКой ще ни защитава там-Пеевски ли,или жената на оня мафиот,дето не иска никой да й търси сметкаПартиите й бири криви. Криви ще са,като искат да дава отчет за постъпките сиИзборите вече станаха борса. Наддават се за постови най-бизсрамноНай--важното не се търси механизъм за контрол над тия евродепутати-например веднъж месечно да отговарят в българския Парламент
31
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
европейското куче лае по руската мечка и в един момент почва да скимти на глутницата кучета че мечката ще му прости лаенето )))
30
1
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ОЩЕ ЕДИН ЙОДОДЕФИЦИТЕН И ТО ПАК ОТ ВЪРХОВЕТЕ НА ЕС/SS! ЗАЩО ТОГАВА ТРЯБВА ДА СЕ ,,УЧУДВАМЕ'' НА ,,ПРЕКРАСНИТЕ'' ИМ РЕЗУЛТАТИ ПО ЕВРОИНТЕГРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ И ДАЖЕ НА УКРАЙНА КЪДЕТО ДЕ ФАКТО СА НА КРАЧКА ОТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА?
29
23
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Гледайте CNN и BBC и всичко ще ви се изясни за демагогията на нищожеството путлеров. Да живее САЩ!!!
28
8
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 10 години
КОЙ *** ,ЩЕ ТИ ИЗНАСЯ ТЕХНОЛОГИИ, ГОТОВА ПРОДУКЦИЯ И ИНВЕСТИЦИИ---СРЕЩУ ГОЛИ СУРОВИНИ ,БЕ... ,БЕ..ХА,ХА,ХААААААААААА.....В СВЕТА ИМА СВРЪХ-ПРОИЗВОДСТВО НА ГОТОВА ПРОДУКЦИЯ ,БЕ...А ЗА СУРОВИНИТЕ --ВИНАГИ ИМА ЗАМЕСТИТЕЛИ!ДА НЕ МИСЛИШ ,ЧЕ ЯДЕШ САЛАМ И СИРЕНЕ , ИДИОТИНО ....ХА,ХА,ХААААААААААААБЪЛГАРСКИЯ СОЦ-*** Е ...ЖЕЛЯЗНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА!!!
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руссия не е готова да прекъсне газовият поток . Иконоиката и още не се е преструктурирала и не работи на пазарните принципи . Корупцията и престъпността смазват предприемчивоста на малките и средни предприятия. има още хляб да яадът руснаците. но се връщат на голямата сцена.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледайте телевизия АЛФА и ще ви се изясни!
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имах си хас. Може да спират Южен поток, но за тях газ винаги трябва да има. Гадни лицемерни ***.
24
1
 
21
 
! Отговори
киро преди 10 години
Този еврокомисар иска да спира южен поток. Пълен ***. Заслужават си да им спрат газа. тогава европейците сами ще изградят южен поток, защото без енергия не могат да се развиват.
23
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заради тъпите сидерасти намразих и русия.
22
0
 
20
 
! Отговори
Баце преди 10 години
До Анонимен 9Убу де, и кво от това! Те руснаците нали това искат - да си плащаме нефта, газа, дъврения матрял, стоманите, титана, алуминия, молибдена, диамантите, залатото... Никой не те кара да купуваш руски телевизори и смартфони! Плащай си суровините и не ги мисли! Те не искат от никого акъл, а кинти!Проблема на някои е обаче, че не са свикнали да дават, а да вземат кинти! Искат суровините да не са на Русия, а на САЩ, Франция, Англия, демек - и *** до края и душата в рая! Обаче Топол пази!
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дреме ми аз съм на твърдо гориво.