51% от руснаците: Ленин е изиграл положителна роля

Популярността му достига почти 40% сред хората под 30 години
185
51% от руснаците: Ленин е изиграл положителна роля
Снимка: Ройтерс

Повече от половината руснаци - 51 процента, са на мнение, че основателят на СССР Владимир Ленин е изиграл положителна роля в националната история, което е с 11 процентни пункта повече, отколкото през 2006 г., когато те са били 40 на сто, показва публикувано днес проучване на общественото мнение, цитирано от Франс прес.

За 38 процента от анкетираните Ленин е изиграл по-скоро положителна роля, а за 13% - изцяло положителна роля, разкрива анкетата, осъществена в края на март от независимия институт "Левада"-център с 1603-ма участници в 45 района на Русия.

Двадесет и шест процента от запитаните днес смятат, че ролята на Ленин е била по-скоро отрицателна или категорично отрицателна, при 36 на сто през 2006 г. Близо 60 на сто от руснаците на възраст над 55 години ценят Ленин, но популярността му достига почти 40 процента и сред хората под 30 години, отбелязва социологът от "Левада"-център Алексей Левинсон.

Кремъл иска да се опре на символите на съветската стабилност и се стреми да възобнови интереса към Ленин, допълва той.

Балсамираното тяло на бащата на болшевишката революция, чиято 144-та годишнина се отбелязва днес, може все така да се види в мавзолея на Червения площад, където е положено след смъртта на Ленин през 1924 г.

Дебати за погребването му се водят от разпадането на Съветския съюз през 1991 г. Първият президент на постсъветска Русия Борис Елцин не посмя да вземе такова решение, тъй като комунистическата партия и многобройните й привърженици от различни поколения, тачещи паметта Ленин, бяха реална опозиционна сила в страната.

Владимир Путин - бивш агент на КГБ, който окачестви разпадането на СССР като най-голямата геополитическа катастрофа в историята и съчета символите на царска Русия с тези от съветската епоха, също не е направил това досега.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: ЛенинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
3
 
! Отговори
монархист преди 10 години
Болен народ !!
112
0
 
5
 
! Отговори
. преди 10 години
Злото е противопоставяне на Бог и ще бъде унищожено само когато се завърне Исус Христос-единственият Спасител.
111
2
 
6
 
! Отговори
един Спасител Исус преди 10 години
Учителят Дънов е сатанист,който очаква идването на антихриста,има само един Спасител и Той е Божието слово станало плът,Господ на хора и ангели Исус Христос.
110
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 10 години
До Анонимен 136Ходи в Москва и там се кланяй на мумията на най-известния сифилистик в света...
109
0
 
1
 
! Отговори
каква е връзката преди 10 години
Кой е Ленин и защо статуята му е пред масонски храм в Сиатъл?
108
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се преклоним пред великия Ленин!
107
0
 
5
 
! Отговори
"поделяне" преди 10 години
"поделяне на ресурсите на планетата"е друг ключов израз на сатанисткия ред,не защото просто ще се откраднат ресурсите на д-вите и контролират от сатанистко правителство(съюз)но и така хората ще са заложници за едното парче хляб,докато се стигне до пълен контрол(666)и избиване на християните и тези,които отказват да приемат антихриста за"Бог"
106
1
 
3
 
! Отговори
v преди 10 години
До славянинДумите ти звучат добре само за непросветените в интригите на новия световен ред ,а думата"егоизъм" е ключова в доктрината му,както и доктрините,че"богатствата на една страна"принадлежат на всички"(в света)и световно правителство ще разпределя ресурсите.Както и,че"имам много пътища водещи до Бог"което ще е основата на новата световна сатанистка религия отричаща Исус като Господ.
105
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пияндурска, непроизводителна нация - развъдник на комунизъм, извращения и агресия.
104
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 10 години
Славянино, прегледа Държавен вестник, брой 37 от 05.05.2000 г. ... същото съветвам и всички червени *** и жалещи за-времето-когато-за-всички-имаше-работа...
103
3
 
4
 
! Отговори
до Норвежеца! преди 10 години
Плащате ли данъци в България?Работите ли за българската икономика ?Ако да имате право на глас ,ако не сте донесли и един лев не даваите съвети.Както политиците ни продават интереса на родината за своя личент ,то и вие сте избрал да си плащате данъците в чужда държава и да работите там за ваша лична по-голяма изгода.
102
1
 
7
 
! Отговори
от Норвегия преди 10 години
До славянинНе капитализма ти е проблемът. Аз живея в Норвегия, тук е също капитализъм, но всички са равни! Богатите ги облагат 50% данък, а по- бедните с 22. Т.е всички имат еднаква покупвателна срособност. И това го е направило правителството от много години, за разлика от българските политици, които прибират само комисионни И ОБЛАГАТ ВСИЧКИ С РАВЕН ПЛОСЪК ДАНЪК.
101
4
 
6
 
! Отговори
22 преди 10 години
Започна веселбата с тези ***. Както са тръгнали скоро ще кажат, че Хитлер като ги нападна ги е направил по-силни. Тия руснаци утрепаха рибата.
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
eve1, А какво се получи с прилагането на капитализма върху същото общество? същото
99
2
 
5
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
За разлика от напредъка в науката и технологиите през последните 200 години,в обществено-политическото устройство на света няма никакви нови идеи.За сега най-доброто и справедливо решение са идеите на комунизма.Друг е въпросът,че хората опитали първото му масово прилагане на практика,доведоха това до пълен провал.
98
2
 
3
 
! Отговори
Стренджа преди 10 години
България се пише с *** буква ,ако не знаеш ще те научим!
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно са преценили, че някои са станали несправедливо благосъстоятелни. Няма ли справедливост там?
96
1
 
3
 
! Отговори
до шоп преди 10 години
Човек търгува с пари ,но не живее с пари.Те са просто хартия изобразяваща материалния напрдък.
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не означава ли, че не са доволни от сегашното си положение и желаят олигарсите да върнат собствеността в ръцете на държавата-народа?
94
3
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Тия които боготворят Ленин са мазохисти.Пропускат да кажат колко милиона руски народ е избит,колко семейства опропастени поради каторгите...Сталин е бил коненрадец,обрал банка,след което комунистите го издигат начело на империята СССР.Нашите "партизани" са обирали мандри в името на "революцията". Сега нашите приватизатори и наркотрафиканти като какви ще ги класифицират след години..."Нови строители на съвременна България натрупали милионите с предприемчивост ???"