Престрелка с убити и ранени край Славянск в Украйна

Води се сериозен бой, потвърдили са от градската болница
Обновена: 24 апр 2014 12:52 | 24 апр 2014 12:13, Елка Василева
62
Престрелка с убити и ранени край Славянск в Украйна
Снимка: Reuters

На входа на Славянск откъм град Святогорск, който е под контрола на войските на вътрешното министерство на Украйна, е започнала престрелка между неизвестни лица и силите на народното опълчение на Славянск, съобщи РИА Новости.

По данни на градския сайт Slavgorod.com.ua двама мъже от местната самоотбрана са загинали, има и ранени. От централната градска болница за РИА Новости подтвърдили, че "се води сериозен бой, продължават да пристигат ранени".

Още по темата

"Преди 40 минути на шосето по направление от Славянск към Святогорск беше открита група въоръжени лица. От контролния пост натам беше изпратена мобилна група, но от гората по нея откриха огън. При престрелката е убит един и един е ранен", съобщи местното издание Kramatorsk.INFO , като цитира представител на щаба на силите за самоотбрана в Славянск.

Барикадата от автомобилни гуми на контролния пост гори и се чува стрелба, докато над зоната прелита хеликоптер, съобщи от мястото на събитието кореспондент на Франс прес. Проруските сепаратисти казали, че сами са го запалили. Те водят бой, докато се оттеглят. Един от тях твърди, че видял седем украински бронетранспортьори от другата страна на барикадата.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: УкрайнаСлавянск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.