САЩ наложиха нови санкции срещу Русия

Те засягат 7 висши длъжностни лица и 17 компании
Обновена: 29 апр 2014 15:08 | 28 апр 2014 17:48, Елка Василева
215
САЩ наложиха нови санкции срещу Русия
Барак Обама. Снимка: архив, Reuters

САЩ обявиха нови санкции срещу Русия заради политиката й спрямо Украйна. Те засягат седем длъжностни лица от Руската федерация и 17 компании, съобщи ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Според обявените от говорителя на Белия дом мерки двама от седмината са хора от близкото обкръжение на президента Владимир Путин, а всичките 17 компании са свързани с хора от това обкръжение.

Министерството на търговията на САЩ въвежда спрямо 13 от тези компании и "допълнителни ограничения".

Замразяват се банковите авоари и се забранява пътуване до САЩ на Олег Белавенцев, Сергей Чемезов, Дмитрий Козак, Евгений Муров, Алексей Пушков, Игор Сечин и Вячеслав Володин.

Най-известното име сред тях е Игор Сечин – дългогодишен сподвижник на Путин, работил с него още в Санкт Петербург в началото на 90-те години, а по-късно и в Кремъл като него близък помощник и като вицепремиер.

САЩ ще забранят износа на високотехнологични продукти, които могат да спомогнат за укрепване на руския военен потенциал, добавя Ройтерс. Ще бъдат отнети всички издадени експортни лицензи за такава продукция, уточни Белият дом.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
9
 
! Отговори
до void преди 10 години
Тая опорна точка не ви писна да я използвате, егати папагалите сте. Кърджали не може да прави самостоятелен референдум, няма правната сила на една (това си го набий в кухата американска глава) АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА като Крим. Знаеш ли защо е АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА, защото още през 1992-ра са искали независимост и властите в Украйна сключват споразумение да им дадат тези права. Кърджали (това също си го набий в кухата лейка) НЯМА НИЩО ОБЩО с Крим.Боже колко бавноразвиващи сте хамериканските лакеи!
92
12
 
5
 
! Отговори
void преди 10 години
Много ми е интересно ако утре Кърджали направи референдум и се обявят за Кърджалийска атомарна република, поискат да се включат в състава на Турция, Ердоган за седмица издаде указ, прати танкове, ракети и войски да ограняват новата турско-българска граница; и ако тогава "подлите" американци наложат икономически санкции на Турция - колко щяхте да плюете Обама, Америка и ЕС... Това българинът е много странно същество - злобно хем към чуждите, хем към своите. Тъжното е, че за това лек няма.
91
5
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До Кашчей БезсмертнийРуснаците не ни е*ават за сливи, скъпа газ, скъп бензинАМИ ТИ САМ СИ ОТГОВОРИ !!! КУПУВАТЕ ОТ БРАТУШКИТЕ ДОРИ И СКЪПО ДА Е !!! НАЛИ НА ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ ВЪВ ВЛАСТТА ЗА ТОВА ИМ СЕ ПЛАЩА !!!
90
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Неуважаеми господин Прези... ***, тези санкции можете да си ги заврете знаете къде. Втория пакет го заврете на жената-мъж с обратната захапка, вашата съпруга.
89
4
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯ 97И с какво сме зависими от Русия, синко?Руснаците не ни *** за сливи, скъпа газ, скъп бензин( с акциз, диктуван от ЕС...).С какво сме зависими? Бензин може да се внася от Гърция, Турция, Македония, Румъния...Газ може да си докараме от Норвегия. Пък може да храним американосите в базите Ново село, Графа и Безмер с бобец, яйца и кисело зеле и да събираме биогаз...
88
7
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До ВанкоВАНКО , АКО ВСИЧКИ българи МИСЛЕХА КАТО ТЕБЕ , ДОСЕГА ДА БЯХТЕ СЕ ОПРАВИЛИ И ЩЯХТЕ 1000 ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ДА ЖИВЕЕТЕ !!! НО РОБСКИЯТ МАНТАЛИТЕТ НА българите ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ИЗЧЕЗНАЛ , ОТ ТУРСКО РОБСТВО КЪМ РУСКО ! ОТ ТРЪН НА ГЛОГ ! АКО НЕ БЯХТЕ ЗАВИСИМИ ОТ русия ,СЕГА ЩЯХТЕ ДА СТЕ НОМЕР 1 В ЕВРОПА ! А НАЙ-ЛОШОТО Е ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СТЕ ЗАВИСИМИ ОТ русия НЕЗАВИСИМО ,ЧЕ ЧЛЕНУВАТЕ В НАТО И ЕС ! ИМАТЕ МНОГО ПРЕДАТЕЛИ ВЪВ ВЛАСТТА ,ЗАТОВА Е ТАКА !
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто ще прехвърлят парите през други банки(офшорки) а и това със забраната за пътуване ми прилича на СССР и е половинчата работа.
86
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ НА НЯКОИ И СЕ ЧУДЯ ДА ЛИ ЗНАЯТ ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ СЕГА ЩЯХА ДА СА ОБРЕЗАНИ ДА ГОВОРЯТ НА ТУРСКИ И С ПИСКЮЛЧЕ НА ГЛАВАТА? АМА ТО ДА БЕШЕ Х.Й ДА ИМ ГО НАБИЕШ АМА АКЪЛ НЯМА КАК ДА СЕ НАБИЕ. ТО БИВА БИВА АМА Х.Й ЗА КУРБАН НЕ БИВА.
85
2
 
10
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До Ванко 92И какво искат да направят руснаците с украинците, Ванко?Знаем какво искат да направят хохлите с руснаците - "с автомат в главата" и "атомна бомба за всички", нали се сещаш за Тимошенко?И за к'ъв *** им е на руснаците да ни владеят? Много работливи ли сме, много големи мозъци ли сме? Нали се сещаш за разговора между двамата посланници? "Дръжте си ги българите, за к'ъв х*й са ни?"
84
0
 
10
 
! Отговори
маалата сигантиа преди 10 години
Я ТОА Е ОТ БОЯТА САМО ДЕКА Е ПО ЦРЪН. И КОЙ ГО НАПРАИ ТОА ПРЕЗИДЕНТИН? СЕ ЕДНО *** ДА ГО НАПРАИШ МИНИСТАР БАХ МААМУ. ТОА АКО ДОДЕ У МААЛАТА ШЕ ИЗПЛАШИ ДЯЦАТА БЕ. ЕМ ЧЕРЕН ЕМ ГРОЗЕН ЕМ МИРИШЕ. ТОА ШЕ ИЗПЛАШИ И ГАРГИТЕ БЕ. У ЦЕЛА БУГАРИЯ НЕМА ТОЛКО ЦРЪНИ *** БЕ. ДАЖЕ ВЕЧЕ СА БЕЛИ И РУСИ САС СИНИ ОЧИ. А ТОА НАПРАО ТРЕПЕ РИБАТА. АМА ТО КАКОВ НОРОДО ТАКОВ И ПРЕЗИДЕНТИНА. ОНИ СИТЕ СА ПРАЕНИ У ДУ.Е. ЗАТОА И ПРЕЗИДЕНТИНО ИМ Е ТОЛКО ЦРЪН ОТИ ОТ ДУ.Е Е ИЗЛЕЗНАЛ.
83
22
 
11
 
! Отговори
Ванко преди 10 години
До До ГУРБЕТЧИЯНикакви братя не са ни руснаците. Не са братя и на украинците, виждаме какво искат да направят с украинците. Руснаците не са никакви освободители на българите. Те са идвали тук само с една идея - да ни владеят, исторята е особено красноречива особено тази след 1878 г. Който вярва че руснаците идвали тук да ни освободят е или *** или платен.Руснаците не са братя а ***, които ламтят за по-широка ***.
82
0
 
3
 
! Отговори
Виж преди 10 години
politicus.ru anna.news
81
4
 
29
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 10 години
Време е населението на САЩ да започне да изучава руски език. Ще им бъде трудно, но ще свикнат. Представяте ли си черен *** със сини отенъци и с кафяво , вместо бяло на очите, как срича на руски и клепа на фандаци ? На Обама най ще му приляга да е ваксаджия, с две четки в ръцете.
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С М Е Ш Е Н СИ!You're a joker!
79
17
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Един руски олигарх - патриот решил да вложи в руска банка няколко милиарда рубли... - наложило се да разширят банката с размерите на стадион Уембли...Носят се слухове, чу Топлофикация София е вързала новия отоплителен сезон - договорила три композиции с руски рубли...
78
6
 
20
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
Както виждам, всичко пишеш с главни букви, сама "руснаците" - с малки. Смешно и глупаво, още повече, че своя ник си написал с главни букви, мижитурко забравила Родина и роднини! Руснаците са наши братя, наши освободители! Моя близка рускиня във Виена води курсове по руски за месните. Добре печели, има добра клиентела. Защо ли? Тук гледам "Охота и рыбалка". Руснаците ходят за риба по Норвегия и САЩ, на лов - по Африка, Балтика, Полша, Памир, Тян Шан. Нищо не ти говори, просто момче! Слуга ***
77
6
 
23
 
! Отговори
ЕГАТИ МАЙТАПА преди 10 години
Абе тия Американци си сложиха глоби и санкции на самите тях , Всичките тези хора са депутати от партията на Путин за какво им е Америка . И били забранили високотехнологични продукти , много им е зле разузнаването руснаците си правят подводниците и самолетите с тяхна технология хахахаа, интересно ми е на кой ще си ги пробутат *** сега естествено на нас . А на хората от Казанлък се чудят как да изплатят заплатите .
76
2
 
13
 
! Отговори
Владо преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯТака като те гледам ти си истински германец а не гастербайтер, нали :)
75
17
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Аз съм руски бизнесмен и живея на Wall Sibeer... - имам дървена къща и спя на легло-печка... - режа дървета с топор или трион и ловя риба от дупки в леда... - чувал съм, че чичковците на Запад притежават бензинови резачки и твърдо съм решил в бъдеще да инвестирам в една такава...
74
4
 
29
 
! Отговори
Равносметка преди 10 години
Налагат санкции на Русия а долара потъва надолу!