Западът с нови санкции срещу Русия

Вносът на високи технологии ще пострада
28 апр 2014 07:12,
185
Западът с нови санкции срещу Русия
Снимка: Reuters

Съветът на ЕС на равнище посланици ще вземе днес решение за разширяване на списъка с имена на руски граждани в рамките на т.нар. втори етап от санкциите срещу Русия, който предвижда забрана за влизане в ЕС и замразяване на активи на територията на страните членки на ЕС, предадоха осведомителните агенции, цитирани от БТА.

Очаква се в "черния списък" да бъдат включени още 10-15 имена, което ще бъде направено след решението от петък на страните от Г-7 да не се бави налагането на нови ограничителни мерки срещу Русия заради намесата й в Украйна. Посланиците ще обсъдят също хода на подготовката по налагането на търговски и икономически санкции срещу Русия, за които още няма консенсус, посочва ИТАР-ТАСС.

Първият етап от санкциите срещу Русия, задействан след извънредното заседание на Европейския съвет на 6 март, бе отменяне на срещата на върха ЕС-Русия през юни и спиране на визовите преговори с Москва. Вторият етап е налагане на персонални санкции на лица, които са пряко отговорни за дестабилизирането на Украйна. А третият етап - все още само планиран - е въвеждането на търговски и икономически санкции, припомня руската информационна агенция.

Новите санкции, които ще бъдат наложени на Русия през тази седмица, ще включват мерки срещу износа на високи технологии за нуждите на руската военна промишленост и срещу компании под контрола на хора от близкото обкръжение на руския президент Владимир Путин. Това заяви вчера Тони Блинкън, заместник-съветник по националната сигурност към Белия дом, цитиран от АП.

По думите му новите стъпки, които ще предприемат САЩ и съюзниците им спрямо вътрешния кръг около Путин, ще имат "сериозно въздействие върху руската икономика". Блинкън не даде повече подробности, но един виден член на сенатската комисия по външни отношения каза, че ако бъдат "ударени четири от най-големите банки, това ще прати сеизмични вълни из икономиката" на Русия.

Републиканецът Боб Коркър добави, че досегашните санкции "не причиняват голяма болка в Русия", но удар по "Газпром" със сигурност ще разтресе руската икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е *** империя - трябва да се унищожи !
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО СЕ ЧУДЯ ЗАЩО РУСНАЦИТЕ НЕ ИМ ВРЪТНАЛИ КРАНЧЕТО НА ГАЗТА ДА ГИ ВИДЯ ЕВРОГЕЙЦИТЕ КАКЪВ ЩЕ ГО ДЪВЧАТА?
90
6
 
3
 
! Отговори
До Симо -продълж. преди 10 години
..продаде бронираните си "Рисове", руските "Тигр" се оказаха много по-добри. Ще купят малко бронетехника от Финландия, която бойко търгува с РФ. Китай ще се подкяри, като пренасочат голяма част от газта към тях на добри за КНР цени, а за експорта на разни работи към РФ да не говорим! От едно свинско и пилешко треперят американците - спрат ли вноса от тях, разни акции на Wall Street ще се сбръчкат като шагренова кожа. Русите са свикнали на недоимък, ще издържат на всичко, най-много да се стегнат!
89
2
 
3
 
! Отговори
До Симо преди 10 години
Симо, аз прочетох друга цифра - 300000 работни места ще загуби само Германия. Не зная на коя цифра да вярвам, но ще бъде тежък удар върху немската икономика. Ако франсетата се правят на велики, и не продадат "Мистралите", началната им загуба е 1,2 млрд ?. След това всеки ден ще им носи загуби. Руснаците и без това съжаляват, че онова *** Сердюков ги поръча. В такива случаи сочно се изразяват "Нужно как пизды - дверьци!", не се вписват във военната им доктрина.Ще изпищи Ивеко - няма да продад
88
6
 
15
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Русия е много по-различна от други европейски страни, вие трябва да се разбира. Русия не продава своите национални интереси за подаяния от Запада. Русия не се страхува от санкциите от страна ЕС и САЩ. Ще видим, кой ще загуби повече от тези санкции!
87
3
 
13
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Дано не стане така, че руснаците да им внесат нови технологии, такива, които следват терена на 4 метрова височина, или летят по-високо, постоянно менейки траекторията си, командвани от генератори на случайни събития, или такива, които ослепяват радарите, или едни свръхманеврени самолети, за които западняците не могат да помечтаят, или едни такива подводници, които заради тихия си ход натовци наричат "черни дупки", едни камиони с антени, които могат да приземяват даже "невидими" (отде да знаят?)
86
4
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Да не казвам голяма приказка, но тия теглят дявола за опашката и това което може да стане накрая е рухването на долара .
85
4
 
11
 
! Отговори
Fulcrum преди 10 години
До Български мюсюлманинИ какви ракети имат германия и туртсия.Немската армия за 2 часа и няма да съществува.
84
3
 
9
 
! Отговори
Fulcrum преди 10 години
До до 16То затова БМВ разчитат на продажбите в Китай и Америка.А Русия става първи европейски автопазар до 2020.***
83
5
 
17
 
! Отговори
Shark преди 10 години
А кой и кога ще наложи санкции на САЩ заради военните конфликти, които предизвиква по целия свят!!! Май е време е за спиране на кранчето на Северен поток. Ама от това ще пострада Европа, а не САЩ, но тъпите еврогейове не им иде това на ума. Е, все отнякъде трябва да започне разпада на ЕС.
82
3
 
17
 
! Отговори
nikonik01 преди 10 години
А КАКВИ БЯХА СТАРИТЕ , ЧЕ НЕЩО НЕ ПОМНЯ ... ТЕ МАЙ И НОВИТЕ ЩЕ СА КАТО СТАРИТЕ ,,САНКЦИИ,,
81
6
 
21
 
! Отговори
Симо преди 10 години
200 000 работни места в Германия са създадени и работят по проекти за Русия, дали тези хора са готови да останат без работа, дали техните управляващи ще приемат много милиардни загуби, само и само да угодят на агресарите отвъд океана. Да те ще спечелят двойно, и Русия може да пострада леко, а и западна европа ще пострада. Т.е. взаймното отслабване на икономиките е в полза на кого?? На агресора разбира се. Само така една империя се спасява от деградация, но и това е временно...
80
10
 
17
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
На Русия в такъв случай не и остава нищо друго освен да завземе цяла Украйна.Тя повече няма какво да губи,сатанистите от САЩ не могат да измислят повече санкции.Тези са максимума.Сега САЩ ще играе ли на хорото с мечката до края или ще се скрие и ще млъкне.Русия повече няма причини да се съобразява със Запада и разбиранията му,и може да прави абсолютно всичко което си поиска.Затова сега е най-добрият момент да навлезе и да си върне 15-те бивши републики от СССР!А никой не би се самоубил за това!
79
13
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До НФБ146. Нима. Ти кога беше в Детройт. Аз бях когато обяви общината фалит. Градът си беше на място и всичко функционираше нормално. Аман от червени ***.
78
9
 
21
 
! Отговори
емо преди 10 години
на западните *** и престъпници начело със световния терорист сащ дойде краят.русия е в правото си
77
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пропагандния материал на руската телевизия сниман на граничен пункт на украйнско руската граница където хиляди руснаци бягали от украйнския терор излезе че е сниман на граничен пункт на полско украйнската граница. надминаха гьобелсовата и сталиновата пропаганда в лъжи
76
11
 
26
 
! Отговори
ЛГТГТГТГП преди 10 години
САЩ от 20 год. станаха империя на злото, цензурата, лъжата, тероризма и са бесни на всеки който не им се подчинява.
75
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
рускините навремето ги прасках в приморско зад лятното кино в горичката,всичките бяха омъжени
74
2
 
9
 
! Отговори
до нфб преди 10 години
ти в сащ бил ли си,защото аз съм бил. и в русия съм ходил и в СССР съм ходил.вземи се скрий бе лапе
73
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дребния хитрец си мисли че светът е еднопосочна улица,той ще взима ще окупира ще изпраща разни камуфлажни зелени човечета с маски и всичко ще му се разминава защото има ракети и защото е селско тарикатче. да,ама не. купона е към края си и ще пристигне сметката