Западът с нови санкции срещу Русия

Вносът на високи технологии ще пострада
28 апр 2014 07:12,
185
Западът с нови санкции срещу Русия
Снимка: Reuters

Съветът на ЕС на равнище посланици ще вземе днес решение за разширяване на списъка с имена на руски граждани в рамките на т.нар. втори етап от санкциите срещу Русия, който предвижда забрана за влизане в ЕС и замразяване на активи на територията на страните членки на ЕС, предадоха осведомителните агенции, цитирани от БТА.

Очаква се в "черния списък" да бъдат включени още 10-15 имена, което ще бъде направено след решението от петък на страните от Г-7 да не се бави налагането на нови ограничителни мерки срещу Русия заради намесата й в Украйна. Посланиците ще обсъдят също хода на подготовката по налагането на търговски и икономически санкции срещу Русия, за които още няма консенсус, посочва ИТАР-ТАСС.

Първият етап от санкциите срещу Русия, задействан след извънредното заседание на Европейския съвет на 6 март, бе отменяне на срещата на върха ЕС-Русия през юни и спиране на визовите преговори с Москва. Вторият етап е налагане на персонални санкции на лица, които са пряко отговорни за дестабилизирането на Украйна. А третият етап - все още само планиран - е въвеждането на търговски и икономически санкции, припомня руската информационна агенция.

Новите санкции, които ще бъдат наложени на Русия през тази седмица, ще включват мерки срещу износа на високи технологии за нуждите на руската военна промишленост и срещу компании под контрола на хора от близкото обкръжение на руския президент Владимир Путин. Това заяви вчера Тони Блинкън, заместник-съветник по националната сигурност към Белия дом, цитиран от АП.

По думите му новите стъпки, които ще предприемат САЩ и съюзниците им спрямо вътрешния кръг около Путин, ще имат "сериозно въздействие върху руската икономика". Блинкън не даде повече подробности, но един виден член на сенатската комисия по външни отношения каза, че ако бъдат "ударени четири от най-големите банки, това ще прати сеизмични вълни из икономиката" на Русия.

Републиканецът Боб Коркър добави, че досегашните санкции "не причиняват голяма болка в Русия", но удар по "Газпром" със сигурност ще разтресе руската икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
7
 
! Отговори
Тръба преди 10 години
''Русия има превъзходство в ядрените глави спрямо САЩ''Русия-5 000САЩ-2 500Достатъчни са 100-200 бомби за тотално унищожение. Другото е пишкомерене.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
руския министър на финансите е казал че ако продължават дефицитите от началото на годината валутните резерви на страната ще стигнат максимум за година и половина
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
98ядрените глави да си ги заглавят вгз
49
2
 
7
 
! Отговори
Братушка преди 10 години
ЗАПАДНИ КЛОШАРИ! Не се виждат какви са смръдльовци, санкции ще ми слагат! Там всеки си говори на своя си език, бизнеса си прави бизнес и въобще не се интересува от смахнатите политици и те тръгнали да оправят света! Жалко, мислех, че Меркел е малко по-умна, ама къде ти, всички са се надупили на САЩ. А той като вижда как почвата се изплъзва под килимчето му, реве та се къса. Вчера казаха от Боинг, че тотално спират, ако има санкции.Пък и не само те. САЩ дали са готови на това?
48
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dolu russia
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗА 84 ПОЗНА АМА МАНГАСАРЕИ 1 НЕ ВЯРВА
46
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надявам се русолюбите кухи *** в този форум да осъзнават, че Русия няма икономика, която да издържи на санкциите. Посетете поне уикипедиа и погледнете коя държава какъв БВП им и вижте къде е Русия. И я сравнете с БВП на целия ЕС и на САЩ. Както СССР падна едно време, така ще падне и Путин. ИКОНОМИКА!!! Това е вълшебната думичка. Не си мислете, че Западът няма ресурси или че няма от къде да си ги набави. Особенно пък САЩ.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Запада ако върне руските *** в Билгария ще е голяма санкция!
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко на запад най на запад е Англия ама тя е само един остров както казва ПУТИН!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Игор Коломойский е световно известен жидобандеровец.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нфб,ти наред ли си,щатските акции са нагоре,а рублата е надолу.за 4 месеца от русия са изнесени от руснаци навънка 50 милиарда долара,това е повече от колкото за цялата 2013
41
4
 
3
 
! Отговори
до 78 преди 10 години
НФБ ,а ти къде видя офисите на Майдановците , да не си бил там ? И престани да пишеш с главни букви или не знаеш , че има граматика в българския език ?!?!?
40
0
 
8
 
! Отговори
МАНГАСАРЕИ 1 преди 10 години
75 *** НЯМА ЛИ ПОЧИВКА ЗА ТЕБЕ ВЕ?
39
16
 
5
 
! Отговори
Никола преди 10 години
Стига с тези САЩ , тука имаме руска агресия срещу суверенна държава , а вие оправдавате факта с контра въпроса "А вие що биете *** " Това е детинско оправдание , видите ли ние нападаме и присвояваме , защото преди 2000 год. и Рим правеше така . Смешни сте !
38
3
 
7
 
! Отговори
ИГОР КОЛОМОИСКИ преди 10 години
ДЕБЕЛА ,НАГЛА,МИРИЗЛИВА,КРАДЛИВА ЦИОНИСКА ....................................................................
37
7
 
5
 
! Отговори
Унищожител тролове преди 10 години
До *** 52Обясних го по-долу! Аз не обичам и двете държави! И защо трябва да ги обичам! Кой говори за любов тук? Като обичаш толкова Русия отивай при Путин и ни отърви от селското си присъствие! В този случай няма или-или! Няма Или Обама или Путин! Става дума че Путин се изяви като тиранин и това е всичко! Нищо направено от САЩ не оправдава това!
36
21
 
5
 
! Отговори
патриот преди 10 години
Путин е НАЦИСТ и ФАШИСТ и ще свърши като тях - справка Мусолини го обесиха надолу с главата , е нацистите ги разстреляха след Нюренбергския процес ! ФАКТИ !!!!
35
4
 
3
 
! Отговори
регулировчик преди 10 години
Путин да се ориентира към Южна Корея!Имат добра техника и специалисти!
34
22
 
7
 
! Отговори
Унищожител тролове преди 10 години
Не мога да се начудя, на акъла на зомбитата защитаващи Путин! В 21-ви век един тиранин заграбва парче по парче чужда държава най-нагло с помоща на манипулации и гадни провокации и вие подкрепяте това? Вие нормални ли сте бе? Колко пъти трябва да ви обяснявам путинолетки нещастни! Това не ви е левски-цска. САЩ тука нямат нищо общо! Русия нарушава неприкосновените граници на чужда държава и се меси в политиката на чужда държава! Това какво е правил САЩ няма нищо общо! Аз не подкрепям и двете!
33
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук в Германия, защо ли цялата техника която се продава е почти цялата китайска, може би запада имат много,,технологии,, и са си ги скрили, и щом Русия е втора по износ на оръжие а западът с на опашката, тогава какво ще им спира, освен да им спрат Мерцедес и БМВ да се продават на Руския пазар