Американски сонар ще търси изчезналия самолет

"Блуфин-21" ще издирва машината още месец
5 май 2014 07:46,
15
Американски сонар ще търси изчезналия самолет
Снимка: Reuters

Американският подводен сонарен скенер "Блуфин"-21 ще продължи още месец търсенето на изчезналия полет Ем Ейч 370 на авиокомпания "Малейжа еърлайнс", заяви говорител на 7-ми американски флот, цитиран от ДПА.

Още по темата

"По молба на австралийското правителство военноморските сили на САЩ ще продължат да подпомагат издирвателните усилия под повърхността на водата със сонарния скенер Блуфин-21 още почти четири седмици", посочи в изявление капитан трети ранг Уилям Маркс, говорител на 7-ми американски флот.

Маркс каза, че австралийският кораб "Оушън шийлд", заедно с "Блуфин"-21, е плава към базата си в Западна Австралия, за да попълни запасите си, както и за извършване на ремонт и софтуерни "модификации" на подводния робот.

"Щом завърши посещението в пристанището, корабът ще се завърне в зоната на сегашния си район на издирване и ще поднови подводното търсене", заяви говорителят. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ne sa iz4eznali, prosto sa nevidimi
10
0
 
2
 
! Отговори
Omnia Mea преди 9 години
Стига са ни правили на луди! Стана обидно вече...
9
1
 
7
 
! Отговори
мистика преди 9 години
Какво ще търсят?Те знаят къде е !Прах в очите на хората и най вече роднините на загиналите
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
проекта се е казвал камбанаи май е пътувал за китайама не е стигнал до там щото китайците най упорито още търсят
7
3
 
4
 
! Отговори
далавера преди 9 години
на борда са пътували хора които са държали патента за нова стелт система.заедно с самата система тежаща 5 тона.няма данамерят нищо
6
5
 
5
 
! Отговори
Arapcho преди 9 години
Да се посмеем заедно.... Тия дето го "свалиха" ще го търсят.... Жалко за пътниците....
5
8
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
Айде да отиде нещо руско, къде сте?
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4500 метра дълбочина на океана и територия по голяма от Европа! Шансовете са доста по малки от това да намериш игла в купа сено!Дано все пак открият самолета!
3
9
 
6
 
! Отговори
ако ме разбирате преди 9 години
и от кога сонарите могат да търсят самолети във военноморските бази на САЩ?
2
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
самолета се е отклонил умишлено на юг поради тази причнина:dnes.bg/world/2013/05/28/bez-iznenada-v-avstraliia-se-jivee-nai-dobre.189224но плана нещо се е объркалпоздрави от същото място$$$ уикенда ще се гмуркам за морски звезди в Рифа и пътниците на самолета вече са намерили по някоя морска звездаА сега започва сезона на китовете, около Сидни могат да се видят някой са близо до плажовете и може да се доплува до тях, но трябва да се внимава редовно има пострадали туристи от удар с опашката
1
1
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Няма да намерят нищо - това е положението ! Тази част на Индийски океан няма трафик - океана ще разпръсне отломките и ще мине година две докато намерят случайно на хиляди километри някое плаващо парче от самолета- Реално никой не е оцелял - даже да е оцелял от падането на самолета - то този човек няма шанс след 72-100 часа без вода -Ясно е че търсят кутиите но е ясно че това е терористичен акт или убийство по лични подбуди на много хора