Издирването на изчезналия самолет - в нова фаза

Австралия разширява зоната на търсене
Обновена: 28 апр 2014 08:58 | 28 апр 2014 08:57, Петя Шекерлетова
6
Издирването на изчезналия самолет - в нова фаза
Снимка: архив, БТА

Австралийският премиер Тони Абът съобщи, че районът, в който ще се извършва подводното издирване на изчезналия на 8 март малайзийски пътнически самолет с 239 души на борда, ще бъде разширен, предадоха световните агенции.

Абът припомни, че вече 52 дни са минали от изчезването на самолета и че роботът, използван за търсенето, не е открил нищо. Сега издирването на останките от самолета влизат в нова фаза, допълни той.

Още по темата
Първоначално роботът Блуфин 21 издирваше район с радиус от 10 километра и дълбочина 4,5 километра в зоната, където бяха засечени сигнали, за които се предполагаше, че съвпадат с тези, излъчвани от предавателите на черните кутии на самолета.

Ще направим всичко, за да разрешим тази мистерия. Искам семействата на пътниците в самолета и целият свят да знаят че Австралия няма да избяга от отговорностите си, подчерта Тони Абът.

Самолетът изпълняваше курс от Куала Лумпур за Пекин, но по неизвестни засега причини се отклони от него и се насочи към южната част на Индийския океан.

Предполага се, че е потънал западно от австралийския град Пърт, съобщава БТА.
 


6
Още по темата: Малайзиясамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
I'm преди 7 години
Не забравяйте, че френския самолет го търсиха две години и половина в океана. Е намериха го на края и извадиха черните кутии. Възтановиха ги и откриха причината за катастрофата, която се оказа пилотска грешка. Но след две години и половина!
5
4
 
6
 
! Отговори
hhh преди 7 години
Това, което правят всъщност е да се гаврят с близките на пътниците. Два месеца да държиш в неведение роднините и да обявяваш всички на борда за мъртви си е чиста гавра.
4
6
 
9
 
! Отговори
стига преди 7 години
Прах в очите на хората!Отклонението от курса не е причина самолета да падне.Тези, които знаят какво се е случило с него мълчат, а цялата тази суматоха се създава, за да се успокоят роднините,които не се примиряват с лъжите.Не напразно Обама беше в Малайзия (за пръв път от 50 годиниамерикански президент я посещава), преди това в Япония и навсякъде договори против Китай.А кои бяха повечето пътници в самолета - китайци
3
7
 
7
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Трябва да си много *** за да повярваш, че този самолет е разбит някъде във водата! Със сигурност е превозвал нещо много важно, отделен е от курса, нарочно са изключени GPS-те и е кацнал само бог знае къде. А и забравих, пътниците и по-голямата част ако не и целия екипаж са 100% избити.
2
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 7 години
То това "издирване" може да продължи години......Австралия е с огромна икономика....Не им е проблем да пратят някъв кораб в океана.....Все едно кораба да беше потънал в черно море и ние да пращаме кораби на вътре в черно море и да казваме как го търсим всеки ден.....
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търсете го в някоя от секретните бази на САЩ