Русия зове Украйна да сложи край на кървавата баня и да преговаря

Москва предупреди: Хуманитарна катастрофа се очертава в блокираните градове
Обновена: 5 май 2014 20:33 | 5 май 2014 20:31, Веселина Йорданова
262
Русия зове Украйна да сложи край на кървавата баня и да преговаря
Барикади в Луганск. Снимка: Ройтерс

Русия предупреди днес Украйна, че може да се стигне до хуманитарна катастрофа в някои градове, блокирани от украинската армия в източната част на страната, предаде Франс прес.

Хуманитарна катастрофа се очертава в блокираните градове. Констатира се вече недостиг на медикаменти и прекъсване на доставките на хранителни продукти, се посочва в изявление на руското външно министерство.

Наказателните акции на украинските сили на реда водят до нови жертви сред цивилното население, се допълва в документа.

Още по темата
В него Москва призовава украинските власти да сложат край на кървавата баня и да седнат на масата на преговорите, за да намерят изход от кризата.

Междувременно хиляди жители на Москва участваха в района на Кремъл в митинг в памет на жертвите на насилието в Одеса и други украински градове, предаде ИТАР-ТАСС. Митингът беше организиран от Съюза на жените в Русия.

Участниците в него се събраха пред гранитния камък край вечния огън при кремълската стена, на който е написано името на Одеса.

Участници в проявата настояха украинските власти да прекратят насилието, но някои от тях нарекоха новото правителство на Украйна "фашистки режим в Киев".

Същевременно властите на Одеса решиха там да няма чествания на деня на победата на 9 май, за да се избегнат нови провокации, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира кмета на Одеса Олег Бриндак.

Около украинската столица Киев са установени девет контролни  поста с цел предотвратяване на провокации, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на заместник-началника на службата за обществена безопасност Сергей Бойко.

Освен основните девет поста вътре в града има и допълнителни контролни постове, разположени на по-малките улици в украинската столица.

Особено внимание при проверките ще се отделя на автомобили с регистрация в източните и южните райони на Украйна.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До киро За твое сведение амерички старци е само на един език леко на запад от нас - в Сърбия! И още малко по-южно - в сърбизирания диалект в БРЮМ! Ама откъде да знаеш, то за това се иска и акъл! И знания! В противен случай всичко ще ти звучи на руски или белоруски, от които си нямаш никакво понятие!
155
0
 
2
 
! Отговори
кони преди 9 години
Да - Оланд, Колега.(Относно Другите-Ви въпроси - нямаше нищо Изказано. ... Щом сте Казали - ще дигна тук-там ...каквото-си-faut ...;-)
154
0
 
2
 
! Отговори
пешо преди 9 години
Оланд? Да не би за това му действие да са му обещали оная с косата? Тя и без това за друго не става, а френчът вече е нарицателно в тая сфера :)))
153
0
 
3
 
! Отговори
ицо преди 9 години
В днешния следобеден block d'affaires- Оланд стисна ръка на Министъра на Външните Работи на Украйна...И ! - Извести И за Нови Санкции vs Кремъл .(Забележете - Кремъл !, а не - Русия.)
152
7
 
4
 
! Отговори
иво преди 9 години
Украйна се променя всеки Божи ден! Украйна разбра каква напаст е Русия. Време е и ние да забравим руската дружба!
151
0
 
8
 
! Отговори
кони преди 9 години
Кадафи и Садам не можаха да се вредят от двете маймуни! буш и обама
150
5
 
3
 
! Отговори
куби преди 9 години
че какво му е лошо на американското господство-богата ,красива,уредена страна като градина,където милиони руснаци/не само/ искат да избягат от севернокореиската мизерна *** на путио
149
2
 
8
 
! Отговори
киро преди 9 години
Името подхожда на самозабравилите се американци. Трябва да си много *** или заслепен да не виждаш, че Русия е единствената преграда пред безумния стремеж на САЩ за световно господство.
148
6
 
3
 
! Отговори
киро преди 9 години
"амерички старци" на каkъв език е -руски или белоруски,марш вън от българските форуми,руски ***
147
1
 
6
 
! Отговори
ели преди 9 години
горката.Страх я е да не загуби зелената карта.Нали всичко се следи в САЩ.Току виж изгоряла и после не може да сменя на америчките старци памперса
146
1
 
3
 
! Отговори
еми преди 9 години
взимаш един правдив пост, заменяш ЦРУ с Путин и готово, припечелващ за една кола лайт.
145
0
 
4
 
! Отговори
пешо преди 9 години
Защо не си на работа?След като измиеш чиниите трябва да излъскаш тоалетните а не да пишеш тук.
144
3
 
4
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Aмерика още не е анексирала насила никого,напротив-милиони емигранти от цял свят,включително от матушката ти ,бягат там през глава и се молят Aмерика да ги присъедини като граждани,разбра ли,руска свалоч?
143
5
 
4
 
! Отговори
иво преди 9 години
Казва го българин, да русия е империя на злото.
142
0
 
2
 
! Отговори
кони преди 9 години
A гаварит Mасква в Aмерике нет?
141
6
 
4
 
! Отговори
куби преди 9 години
света е изумен и втрещен от изпълненията на режима на путин,все още никои не може да повярва ,че в 21 век можеш да нападнеш,анексираш ,тероризираш и убиваш граждани на друга ,суверенна държава-това е садам и кадафи не са си позволявали да го направят.империята на злото русия ще бъде срината икономически, а руснаците наказани за тази агресия,инвазия,шовинизъм и военни престъпления срешу жители на мирни страни
140
2
 
7
 
! Отговори
киро преди 9 години
Православна Украйна се управлява от един баптистки поп Турчинов и един еврей Яйценюк, това не може да свърши добре.
139
0
 
4
 
! Отговори
ели преди 9 години
Каква е реалната картина в САЩ се разкрива от долните факти, които в концентриран вид разкриват една фалирала и унищожена държава:безработицата в момента възлиза на 22 процента и продължава да расте. По време на Великата депресия безработицата беше най-висока през 1935 г. - 25 процентавръщането на ипотекирани или неизплатени домове през 2011 г. надмина броя на конфискуваните през 30-те годинимежду Великата депресия и 1940 г. федералните разходи като процент от БНП бяха 21 на стопрез 2008 г.
138
1
 
2
 
! Отговори
еми преди 9 години
Къде ли ги няма?! Но вашата излезе най-голямата - вмириса целия свят!
137
0
 
6
 
! Отговори
пешо преди 9 години
Донбаските миньори,се заканват,че ако турчинов ги накара да излязат из под земята -после той ще трябва да се крие в дън земя!