Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол

Киев: Това е "криминален фарс", финансиран от Кремъл
11 май 2014 14:50, Анисия Иванова
309
Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол
Снимка, архив Булфото

В референдума за самоопределение в източноукраинската Донецка област днес най-активно гласуват хората в Мариупол, съобщи украинският депутат Олег Царьов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Там има тълпи от хора пред избирателните секции", каза той. Мариупол е градът, където на 9 май украинските военни откриха огън от бойни машини по участниците в митинга за Деня на победата. Днес там погребват 20-те жертви, загинали от куршуми в празничния ден. Според Царьов, който е лидер на проруското движение "Югоизток", общият брой на жертвите е достигнал 40 души.

Още по темата

Според Ройтерс обаче опашките от гласуващи в Мариупол се  дължат на факта, че в половинмилионния град са разкрити само осем избирателни секции.

Киев определи днешния референдум за самоопределение в Източна Украйна като "криминален фарс", финансиран от Кремъл, предаде Франс прес.

"Референдумът от 11 май, насърчен, организиран и финансиран от Кремъл, няма юридическа сила и ще бъде без правни последици за териториалната цялост на Украйна", се казва в декларация на украинското външно министерство. Добавя се, че организаторите на този "престъпен фарс" са нарушили конституцията и законите на страната.

 Един военен е бил ранен при престрелка в град Славянск в  източноукраинската Донецка област през изминалата нощ, съобщи РИА Новости, цитирайки украинското военно министерство. Той е украинец, пострадал от минометен обстрел край тв кулата на Славянск. Оказана му е първа медицинска помощ.

В дена на референдума за самоопределение, обявен от местните проруски сепаратистки власти, градът осъмна блокиран от украинските сили за сигурност, чуваха се взривове и интензивна стрелба. Според АП напрежение се усещало и в пристанищния град  Мариупол на Азовско море, където в сблъсъци в петък загинаха  най-малко 7 души.

Към сутринта обаче стрелбите в Славянск стихнали. Според самообявилия се за кмет Вячеслав Пономарьов проруското опълчение в града успяло да избегне загуби след новите престрелки.

Съобщения за спорадични сблъсъци има от много места , но като цяло обстановката в началото на деня бе спокойна, съобщава АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Болшевишки ***.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
spiegel.de/politik/ausland/ukraine-krise-400-us-soeldner-von-academi-kaempfen-gegen-separatisten-a-968745.html
28
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фашисти има само в главите на тъпите комунисти.
27
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние не можем да се отървем 25години от червената *** камо ли там
26
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна се бият национал-социалисти срещу болшевики, според писанията на хората ту.Ами ако е така да се избият взаимно.Нито едните са хора, нито другите.
25
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
99,9% - ***
24
2
 
9
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 30 Е добре не са фашисти а нео-фашисто-демократо-тоталитаризъм А Мариопул ще гласуват активно,което е нормално,она ден ги стрелях с БТР ри ,друго не се очакваше
23
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Болшевиките са избили много повече хора от социалистите от Германия.
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама нищо не може да каже на Путин, защото Путин е 10 пъти по-умен от черния. Меркел също може само да се моли на Путин, не може нищо да му кажат, Путин ще си прави, каквото си иска, защото е най-силния човек на планетата.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Името на партията на Хитлер е "Националсоциалистическа работническа партия на Германия".Т.е. работническа партия, и национал-социалистическа.
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин им го сложи на всички западняци и САЩ! СЕГА ПУТИН ЩЕ СИ ПРИСЪЕДИНИ ПОЛОВИН УКРАЙНА, А ЕС И САЩ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ! В МОМЕНТА НЯМАТ СИЛЕН ХОД! БРАВО, ПУТИН, ТИ ЩЕ ОСТАНЕШ В ИСТОРИЯТА!
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Киев май не са много наясно какво означава "криминал".
18
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само недейте да говорите за фашисти.Какви фашисти?Фашисти има само в Италия преди много време.Сега може да се говори за национал-социалисти.В Украйна никога не е имало фашисти.Имало е национал-социалисти.Също и в България, Германия и навсякъде, освен Италия.Играта с термините е дело на болшевиките, за да не чуват, че са се били с национал-социалисти.И да не чуват, че са се били със свои идейни приятели.
17
1
 
11
 
! Отговори
13-секция преди 9 години
Путин да вкарва танковете вече-тук в Донецк има голяма активност и се опасяваме в секцията че вечерта трябва с танкове Т-90 да пренесем бюлетините до ЦИК!
16
6
 
32
 
! Отговори
Квинтесенция преди 9 години
Квинтесенция: Антифашистите от Югоизточна Украйна се борят за свобода срещу фашистката диктатура в Киев, инициирана, създадена и финансирана от ЕС, Нато и Сащ!
15
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 7. Тези *** от Blackwater , точно убиват мирното население и са ги пуснали в Славянск ..Одеса ..Колко народ са изтрепали в Ирак ? - не искат да изнесат данните !Един от тези получава по $900. на ден , да убива !
14
2
 
44
 
! Отговори
ГЛЕДЙТЕ преди 9 години
КИЛОМЕТРОВИ ОПАШКИ ПРЕД ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СЕКЦИИ, СВОЕВРЕМЕННО *** ИЗПЕПЕЛЯВАТ ЛУГАНСК НО НЕ МОГАТ ДА СПРАТ НАРОДА, ФАШИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ МУТАНСКИ ГОСПОДАРИ СЕ ЧУДЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ, ЕДИН НАРОД СРЕЩУ ***..
13
39
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
САМО НАБЛЮДАВАЙТЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ УБИЕЦ, КРАДЕЦ, ИЗМАМНИК И ПРЕСТЪПНИК ПУТИН КАК ДОВЧЕРА ГОВОРЕШЕ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМА А УТРЕ ЩЕ ПРАЩА ВОЙСКАТА ТАМ ДА ИМ ПОМАГА!!!!*** ЗАТЪНА ВЪВ ГО.НАТА !!! А ОЩЕ КОЛКО ХОРА ЩЕ ИЗМРАТ ЗАРАДИ *** НЕ Е ИСТИНА!!!!
12
0
 
1
 
! Отговори
До 7ми преди 9 години
Дай линк
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хамерика си вкара автогол с фашистите Целеше се едновременно да се издигне послушно правителство в Киев и да бъдат разбити националстическите формации на предстоящите избори за европарламент След трагедията в Одеса нещата придобиха съвсем друг вид Проблемът на подобни про фашистки организации , е че не могат да бъдат контролирани изобщо Резултатите са налице