Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол

Киев: Това е "криминален фарс", финансиран от Кремъл
11 май 2014 14:50, Анисия Иванова
309
Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол
Снимка, архив Булфото

В референдума за самоопределение в източноукраинската Донецка област днес най-активно гласуват хората в Мариупол, съобщи украинският депутат Олег Царьов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Там има тълпи от хора пред избирателните секции", каза той. Мариупол е градът, където на 9 май украинските военни откриха огън от бойни машини по участниците в митинга за Деня на победата. Днес там погребват 20-те жертви, загинали от куршуми в празничния ден. Според Царьов, който е лидер на проруското движение "Югоизток", общият брой на жертвите е достигнал 40 души.

Още по темата

Според Ройтерс обаче опашките от гласуващи в Мариупол се  дължат на факта, че в половинмилионния град са разкрити само осем избирателни секции.

Киев определи днешния референдум за самоопределение в Източна Украйна като "криминален фарс", финансиран от Кремъл, предаде Франс прес.

"Референдумът от 11 май, насърчен, организиран и финансиран от Кремъл, няма юридическа сила и ще бъде без правни последици за териториалната цялост на Украйна", се казва в декларация на украинското външно министерство. Добавя се, че организаторите на този "престъпен фарс" са нарушили конституцията и законите на страната.

 Един военен е бил ранен при престрелка в град Славянск в  източноукраинската Донецка област през изминалата нощ, съобщи РИА Новости, цитирайки украинското военно министерство. Той е украинец, пострадал от минометен обстрел край тв кулата на Славянск. Оказана му е първа медицинска помощ.

В дена на референдума за самоопределение, обявен от местните проруски сепаратистки власти, градът осъмна блокиран от украинските сили за сигурност, чуваха се взривове и интензивна стрелба. Според АП напрежение се усещало и в пристанищния град  Мариупол на Азовско море, където в сблъсъци в петък загинаха  най-малко 7 души.

Към сутринта обаче стрелбите в Славянск стихнали. Според самообявилия се за кмет Вячеслав Пономарьов проруското опълчение в града успяло да избегне загуби след новите престрелки.

Съобщения за спорадични сблъсъци има от много места , но като цяло обстановката в началото на деня бе спокойна, съобщава АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
66. Май със западните санкции. Руснаците си теглят милионите от западните банки !А Путин отдавна е защитил главните си сектори от чужди инвеститори ! Даже по съдебен път , отдавна ги е изкарал !Затова го мразят , но в САЩ отчетоха и това , че Руснаците го харесват и са зад него .
49
1
 
4
 
! Отговори
До 66 преди 9 години
Като напиша че девалвацията е само 6%, оттук нататък смятай че всичките ти данни са лъжливи. Или пък неверни, ако така се изразим. Так че спора е просто излишен. А колкото до капиталите, на теб от белия дом ли ти ги съобщиха? Или си имаш други "точни" информатори?
48
2
 
24
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 9 години
Не, това не е криминален фарс господа пучисти /превратаджии/ от Киев, това е волята на хората от този район за самостоятелност, а това което вие правите примерно с разгрома на избирателната секция в Новоайдар /град в Луганска област/ е обикновен фашизъм премесен със садизам, щедро спонсоринан от ония с "демократичните ценности". Колкото по-бързо Украйна придобие федерална структура, толково по-добре и за бандеровците от западните части и за хората от югоизтока!
47
1
 
9
 
! Отговори
До 66 преди 9 години
И като се събудиш ела да пием кафе пред градинката на площада.
46
4
 
29
 
! Отговори
se преди 9 години
Братският руски народ е в правото си да се отдели от фашистка Украйна!
45
4
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Русия не е била никога така...силна както сега.Тя като...магнит привлича всички свои чеда,пръснати из необятната земя на бившия Съветски съюз.Путин като велик президент,мисли за народа си в Русия и в Украйна.Той не иска...ескалация и братоубийствена война.Крушата като узрее,сама пада на земята;украинската круша вече е...узряла.Всички опити да бъде спрян народът за самоопределяне,са безсмислени.Украинските милиционери са на страната на народа.Армията не трябва да изпълнява заповеди,срещу народа.
44
3
 
19
 
! Отговори
До 51 преди 9 години
Не разбирам, *** ли си, изостанало интелектуален, сляп, необективен, неадекватен или изпитваш някакво нездраво чувство на човешка злоба и отмъстителност защото не си успял като човек?! Не може да виждаш бяло и да казваш черно, ако си нормален човек, де! ВСИЧКИ ВИЖДАТ КОЙ ПОДПАЛИ УКРАЙНА, кой избива и пали мирни хора, кой плаща милиарди (засега 5 млрд) кой се целува с десен сектор и всички други убийци и ти продължаваш да ръсиш малоумия! Немам думи, такова отклонение даже не се и коментира.
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поток людей огромный. Мы сами этим поражены, так как думали, что очень многие просто вообще не найдут избирательные участки из-за хаоса в организации. Но теперь можно увидеть, какой тут, в Донецке, сильный наплыв людей. Мы также слышали, что на других избирательных участках тут все выглядит похожим образом, - цитирует слова журналиста ИноТВ.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
58. Нямам нищо против , в мой интерес е , защото за теб аз съм от другата страна на Атлантика.Но България нищо не печели !
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Корреспондент немецкого телеканала N24 удивлн огромным количеством людей на избирательных участках в Донецке, а также тем, что большинство голосует за суверенитет Донецкой и Луганской областей. В день проведения референдума в Донецкой и луганской областях Украины Кристофер Ваннер работает на одном из избирательных участков в Донецке. В эфире телеканала N24 он открыто признался, что поражн тем, как организовано проходит голосование.
40
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е щом ИТАР-ТАСС го съобщава нема начин да не е верно :)
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ , правят всичко възможно Европа да им е пазар !Като обещават нещо и на Меркел !
38
22
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
*** ДА ВКАРАЛ ТАНКОВЕТЕ В ЕДНА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА И ДА ИЗБИЕЛ УКРАИНЦИТЕ!!!!!!!!!!!АЛО КОМУНИСТИТЕ ВИЕ ТОТАЛТО ИЗПЕРКАХТЕ ТУК! *** ТО СТЕ СИ ИЗПЕРКАЛИ ТОВА ЦЯЛ СВЯТ ГО ВИЖДА!!!
37
4
 
24
 
! Отговори
До 20 преди 9 години
Вкараха си як автогол, просто защото не сърбали попарата на руснаците. Те не отчетоха, че този народ не е продажен като другите, можеш да подмамиш няколко *** да станат родоотстъпници, но масата е като едно цяло, особенно когато някой ги застрашава. Нали виждате вече кадри от източна Украина, хората се редят на километрични опашки и как пък е не виждам един въоръжен войник да ги подбутва към урните. Даже в Мариупол, заради онзиденшни убийства са още по-мотивирани.
36
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли още наивници които вярват в легитимноста на този така наречен "референдум" който се провежда по насочените дула на калашниците на окупаторите пратени от болшевишкия диктатор от Москва.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
47. Да , като не можеш да разбереш ролята на САЩ и защо го правят ?
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"За жалост в съвременният свят има едно изкуствено противопоставяне на болшевики срещу нацисти."И къде са тия нацисти? И къде са тия болшевики? Болшевики е имало през 1917 година когато "великите сили" и Америка пращат в Русия лицата Улянов и Лейба Бронщайн натоварени с долари и злато да правят това което сега става в Украйна. Къде са сега болшевиките, къде са нацистите?
33
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съвременните руснаци са с промит мозък.
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Америка практически е във фалит и се спасява само с печатането на нови зелени хартийки. Долара обаче скоро ще рухне като платежно и тогава Америка ще бъде в ситуацията на Гърция. Единственото спасение за Америка сега е да си продава скъпо и прескъпо суровините на Европа, но не може да се конкурира с руския пазар. Това е Украйна - Америка прави всичко възожно да скара ЕС с Русия която за 10 години от нулата стана осмата икономика в света.
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За жалост в съвременният свят има едно изкуствено противопоставяне на болшевики срещу нацисти.Но който и да победи все светът ще загуби.