Русия, САЩ, ЕС и Киев подкрепят "пътна карта" за Украйна

Планът беше предложен от ОССЕ
Обновена: 13 май 2014 14:17 | 13 май 2014 08:56, Елка Василева
36
Русия, САЩ, ЕС и Киев подкрепят "пътна карта" за Украйна
Дидие Буркхалтер. Снимка: Reuters

Предложената от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ "пътна карта" за уреждане на кризата в Украйна е получила подкрепа от Русия, САЩ, ЕС и правителството в Киев. Това се посочва в съобщение на организацията, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

През последните дни действащият председател на ОССЕ, външният министър на Швейцария Дидие Буркхалтер проведе консултации на високо равнище за "пътната карта" с четирите страни, подписали Женевското споразумение от 17 април и получи положителен отклик от Украйна, Русия, САЩ и ЕС, се казва в съобщението.

ОССЕ напомни, че предложеният от швейцарското председателство документ е призван да помогне за излизане от кризата и намаляване на напрежението в Украйна.

"Пътната карта" се основава на четири елемента: отказ от насилието, разоръжаване, национален диалог и провеждане на президентски избори на 25 май, посочва БТА.

Като първа стъпка планът на ОССЕ предвижда назначаване на посредник в лицето на опитния германски дипломат Волфганг Ишингер, чиято основна задача ще бъде да събере представители на правителството и регионите на „кръгла маса“ за решаване на разногласията.

До президентските избори в края на месеца ОССЕ ще изпрати около хиляда наблюдатели в допълнение на тези, които следят събитията в „горещите точки“ на украинския конфликт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
38
 
! Отговори
САЩ и НАТО преди 10 години
водят преговори само когато са притиснати до стената. Пеяелят време за да организират задкулисни преврати
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
otnovo shte se prikazva i shte se pilee vreme bez da se pravi nishto i taka do esenta a sled tova zapochva voynata za dounishtojavaneto na ukrayna - jalko za bednite hora koito shte badat jertvani v imeto na interesite na shepa prestapnici.
7
9
 
58
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Такива преговори се водеха и за Сирия и всички знаем какво се случва там,двойния стандарт на запада води до смърт и разруха!
6
5
 
40
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Нали за да има резултат от преговори те трябва да се спрат убийствата в Украйна и да се изтегли армията.
5
8
 
37
 
! Отговори
Ахмаци преди 10 години
Сетиха се за мирни преговори, мишки, когато ви казаха че кранчето секва. Негодници, оставете хората сами да си се определят, вие ще им казвате къде да бъдат и с кого да живеят. Ще помиряват жертвите с техните убийци! Това само евро..йските плитки мозъци и безнравственици могат да го измислят! Свърши, това вече е факт, Украина както не е имало преди 23 години, така вече няма да има. Кой от къде е.
4
5
 
58
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Ние сме свидетели на "Новото време " как се обират цели държави без явна война -война срещу невидим лукав алчен съперник -война която оглозгва икономически цели народи държави и после те заприличват на една Бедна изостанала умираща България - Ние сме "огледалото" на Запада- никоя нация не иска да живеее като българите - уви - Запада успява да изяжда нови държави- Лошият брат на Комунизма е Капитализма - единият сее реколтата а другият я бере -
3
9
 
47
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Каква пътна карта,запада си затваря очите пред престъпления та на хунтата в Киев,какво предприеха след клането в Одеса?нищо !?
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Радвам се че всички позиции са решили да се разберат мирно за доброто на Украйна.
1
4
 
39
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
хубаво ама донецк и останалите не слушат какво им се казва нито от путин нито от ес, и явно имат военната сила да правят каквото си искат. тъй че с карти или не, украйна ще се цепне и това е.