САЩ пуснаха спътникови снимки на руски сили близо до Украйна

Русия твърди, че частите й са били изтеглени
Обновена: 14 май 2014 14:08 | 14 май 2014 08:41, Елка Василева
300
САЩ пуснаха спътникови снимки на руски сили близо до Украйна
Снимка: Американската мисия в НАТО

Американското правителство публикува нови спътникови снимки, на които според него се вижда, че руски сили са продължили да бъдат близо до украинската граница през последните дни, опровергавайки руските твърдения, че те са били изтеглени, предаде Ройтерс.

Още по темата

Президентът на Владимир Путин обяви миналата сряда, че силите са преместени, но НАТО и САЩ заявиха, че не са видели признаци за руско изтегляне от границата.

Снимките от търговски спътник, които бяха публикувани от Държавния департамент и в акаунта на американската мисия в НАТО, показват това, което прилича на около 20 руски хеликоптера в Белгород, близо до украинската граница на 9 май, отбелязва Ройтерс.

Освен тях американското правителство публикува друга снимка на същия район от 26 март, също показваща хеликоптери. На по-ранна снимка от 22 март не се виждат никакви хеликоптери в района.

САЩ пуснаха спътникови снимки на руски сили близо до Украйна
Снимка: Американската мисия в НАТО

Втора спътникова снимка, направена в района на Ростов на 12 май, в рамките на 75 км от границата с Украйна, показва според американското правителство група руски бронирани машини. Те са там и на по-ранна снимка от същия район с дата 23 март, посочва Ройтерс.

Когато НАТО публикува подобни спътникови снимки през април, показващи струпване на руски военни сили край границата с Украйна, руски представител оспори автентичността им, заявявайки, че са направени миналия август.

Това твърдение бе отхвърлено от представители на НАТО, които казаха, че снимките са скорошни, допълва Ройтерс.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
2
 
3
 
! Отговори
ДО 255 преди 9 години
А, че ти се опитваш да манипулираш и да ми натрапваш мнението си е съвсем друг въпрос, ***, безроден. Бегай при третополовите ти другарчета в Брюксел да си играете с пи*ките.
240
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
предполагам че никой от вас не знае какво точно става ?
239
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами американските кораби къде са? Дошли са от майната си и се правят на миротворци.Руските войски са си в русия и могат да се дислуцират в държавата си където искат , а не където кажат американците и страните от европейския съюз.А нашия *** Плевнелиев само не е обявил война на Русия.Да се смееш ли да плачеш ли!
238
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците се доказаха като майстори на официалните лъжи. Още в ООН преди войната в Ирак размахваха някаква епруветка, в която твърдяха, че имало доказателства за нещо, а после това се оказа блъф.Един път вече ги хванаха при предишната им дезинформация за руските войски, че показват снимки от миналата година.Сега и да са им верни снимките, кой да им вярва?На лъжеца след няколко дебели лъжи, дори и истината да казва, никой повече не вярва.
237
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БРАВО НА АВТОРА!МНОГО,ЕВТИНИ ПОСТАНОВКИ,ТОВА ТАМ НЕ Е БЪЛГАРИЯ ИНАЧЕ ЩЯХА ДА СИ ТРАЯТ КАКВОТО И ДА СТАВА,ТАМ ХОРАТА ИСКАТ СВОБОДА А ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА Я ИМАТ Е АКО СА С РУСИЯ.ВЧЕРА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА КРИМ И СЕВАСТОПОЛ БЯХА НА УЛИЦАТА С ДЕЦАТА СИ И ПРАЗНУВАХА,ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА.ПУТИН КАЗА,ЧЕ В РУСИЯ ИМАЛО ТРАДИЦИЯ,КОЙТО ПОЧНЕ ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ,ВОЙНАТА ВИНАГИ СВЪРШВА В САТОЛИЦАТА НА НАПАДАТЕЛЯ.-------ето го поредния промит мозък, ми то война няма бе аланкоолу
236
0
 
6
 
! Отговори
БРАВО НА АВТОРА! преди 9 години
МНОГО,ЕВТИНИ ПОСТАНОВКИ,ТОВА ТАМ НЕ Е БЪЛГАРИЯ ИНАЧЕ ЩЯХА ДА СИ ТРАЯТ КАКВОТО И ДА СТАВА,ТАМ ХОРАТА ИСКАТ СВОБОДА А ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА Я ИМАТ Е АКО СА С РУСИЯ.ВЧЕРА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА КРИМ И СЕВАСТОПОЛ БЯХА НА УЛИЦАТА С ДЕЦАТА СИ И ПРАЗНУВАХА,ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА.ПУТИН КАЗА,ЧЕ В РУСИЯ ИМАЛО ТРАДИЦИЯ,КОЙТО ПОЧНЕ ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ,ВОЙНАТА ВИНАГИ СВЪРШВА В САТОЛИЦАТА НА НАПАДАТЕЛЯ.
235
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНа глава с теб -ти си невъзпитан, арогантен, нагъл и ***-----че съм арогантен вярно е, но не съм ***, ако не беше толкова забавно нямаше изобщо да пиша в тоя форум, интересно е да наблюдаваш хора които са били манипулирани в продължения на 70 години да изказват "мнение". всичко се върти около това колко е велика русия без абсолютно никакъв поглед на нещата. русия това е третия свят ...
234
0
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Щом може да има американски и други наемници в Украйна,значи може да има и руски войски в ...Русия,при това чак на 75 км от границата.И винаги да са в готовност!Защото като гледам какви ги вършат киевските ***,пардон,демократи,нищо чудно да поръчат масово убийство на руснаци!
233
0
 
1
 
! Отговори
до 251 преди 9 години
Както виждаш задал съм въпрос не съм казал, че са били там. Надявам се правиш разлика или давай просто така за спора. Изместихме темата доста.
232
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
244На глава с теб -ти си невъзпитан, арогантен, нагъл и ***.Днес са ти платили само на теб, за икономии, ти да се накиснеш в собствените си самовлюбени гов.а.Нарцисизмът е известен, по-горните качества, а при теб и количества, но твоите победи са типичните герберски победи на простащината и невежеството над културата, знанието, правилата и истината.Такива служат докато някой им даде повече пари.Не му трябват знания.И не свършват добре.Жалко, долна глава също ти липсва - личи от злобата.
231
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа а американски кораби в Черно море на 25 км от Руска граница няма да провокация според теб така ли?Събуди се малко, монетата винаги има 2 страни и винаги има повече от една гледна точка и не знам защо смяташ, че твоята точно е меродавна.------те не са били на 25 км от руската граница, били са до румъния която е членка на нато, както и българия
230
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТвоята работа се плаща вероятно от нашите данъци.------ако чакам на вашите данъци да съм жив умрял...
229
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"цитирай, нямам против. досега никой не е излезъл на глава с мен :)"Това че можеш да говориш много не те прави по-прав или викаш когато повториш нещо 1000 пъти и то вземе, че се превърне в реалност. Да ама не!
228
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да а американски кораби в Черно море на 25 км от Руска граница няма да провокация според теб така ли?Събуди се малко, монетата винаги има 2 страни и винаги има повече от една гледна точка и не знам защо смяташ, че твоята точно е меродавна.
227
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
241Твоята работа се плаща вероятно от нашите данъци.Днес, докато другите лапат някъде, ти си пееш тук репертоара.Какви 14 дни на американците в морето? Приказвай ги на долната си глава, пъпчивецо!Не се напъвай толкова да те забележат, че може нещо друго да излезе.Кажи на съседа да си премести дивана и телевизора у другите съседи и ха, да видим!Анонимен, раздава го умно и смело, щот не е ходил и в казарма.
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то било много забавно да си губиш времето по форуми, ще го правя по-често
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименХайде да те цитирам и аз малко: "-----цитирай, нямам против. досега никой не е излезъл на глава с мен :)
224
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде да те цитирам и аз малко: "моретата и океаните не са собственост на никой, така че могат да бъдат навсякъде освен на 25 км от границата на държавата. А сега забележи какво казват любимите ти Американци, че техниката е не на 25 а на 75 километра от -----хахахаха, едното е море , другото е сухопътна граница. никой не е казал че не могат да бъдат там но не трябва в контекста на ситуацията, само създават напрежение. отнеха голяма част от украйна, това няма да бъде простено
223
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
239Иди на моста в Бургас, надупи се и викай - може пък и да те удовлетворят!Какви ги държат в Черно море амеликанци на 40 хил километра от собствената им страна?
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който твърди, че тези, които мислят с главите си, имат историческите познания, имат опит в политикатоа и нейната теория, говорят това, което знаят, без да им плащат, не като един *** и урпорит, паразитиращ във форума папагал, който иска да бъде американска бълха, защото му е вкусно.Все пак, байо, в политиката не са само интересите, но --вашето мислене е с долните глави, и днес ще си взема почивен ден само да ви пълня горните :)