САЩ пуснаха спътникови снимки на руски сили близо до Украйна

Русия твърди, че частите й са били изтеглени
Обновена: 14 май 2014 14:08 | 14 май 2014 08:41, Елка Василева
300
САЩ пуснаха спътникови снимки на руски сили близо до Украйна
Снимка: Американската мисия в НАТО

Американското правителство публикува нови спътникови снимки, на които според него се вижда, че руски сили са продължили да бъдат близо до украинската граница през последните дни, опровергавайки руските твърдения, че те са били изтеглени, предаде Ройтерс.

Още по темата

Президентът на Владимир Путин обяви миналата сряда, че силите са преместени, но НАТО и САЩ заявиха, че не са видели признаци за руско изтегляне от границата.

Снимките от търговски спътник, които бяха публикувани от Държавния департамент и в акаунта на американската мисия в НАТО, показват това, което прилича на около 20 руски хеликоптера в Белгород, близо до украинската граница на 9 май, отбелязва Ройтерс.

Освен тях американското правителство публикува друга снимка на същия район от 26 март, също показваща хеликоптери. На по-ранна снимка от 22 март не се виждат никакви хеликоптери в района.

САЩ пуснаха спътникови снимки на руски сили близо до Украйна
Снимка: Американската мисия в НАТО

Втора спътникова снимка, направена в района на Ростов на 12 май, в рамките на 75 км от границата с Украйна, показва според американското правителство група руски бронирани машини. Те са там и на по-ранна снимка от същия район с дата 23 март, посочва Ройтерс.

Когато НАТО публикува подобни спътникови снимки през април, показващи струпване на руски военни сили край границата с Украйна, руски представител оспори автентичността им, заявявайки, че са направени миналия август.

Това твърдение бе отхвърлено от представители на НАТО, които казаха, че снимките са скорошни, допълва Ройтерс.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде да те цитирам и аз малко: "моретата и океаните не са собственост на никой, така че могат да бъдат навсякъде освен на 25 км от границата на държавата. А сега забележи какво казват любимите ти Американци, че техниката е не на 25 а на 75 километра от границата на Украйна.Сам не знаеш какво говориш вече и се оплиташ в собствените си приказки. Значи за Американците може на 25 а Руснаците които са в собствената си държава 75 не стигат.Ако беше риба на *** щяха да те ловят при това гол
220
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До многознайкото 228Има териториални води и международни спогодби между страните в Черноморския басейн.Или ти имаш възражения, че навсякъде са териториални води, където им хрумне на САЩ? Даже и покрай бреговете на Грузия?!Не трови форума с отровната си пропаганда и дивотия!------- и кат си толкова отворен какви са спогодбите, има ли право кораба да бъде 14 дена в черно море?ай стига сте са дерчили, американците знаят много добре какво може и какво не, за разлика пт тиквите в ***
219
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който твърди, че тези, които мислят с главите си, имат историческите познания, имат опит в политикатоа и нейната теория, говорят това, което знаят, без да им плащат, не като един *** и урпорит, паразитиращ във форума папагал, който иска да бъде американска бълха, защото му е вкусно.Все пак, байо, в политиката не са само интересите, но има принципи.Нещастните ти опити да иронизираш различни от "твоето мнение", навежда на мисълта за поръчкова жалка безпомощност на кух безработник.
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБаси *** са тея янки - сами са си написали на снимката, че е на 75 километра от границата...-------ех,тея умни българи, ТЕ ЗНАЯТ ЧЕ Е НА 75 км :)
217
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Европа не помогне на Украйна сега, Янукович и компания печелят, а Европа се сдобива с една ливанизирана държава досами границите си.-------няма да се намесят каквото ще става в украйна ще се решава в самата украйна, даже *** не е очаквал това
216
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баси *** са тея янки - сами са си написали на снимката, че е на 75 километра от границата...
215
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До многознайкото 228Има териториални води и международни спогодби между страните в Черноморския басейн.Или ти имаш възражения, че навсякъде са териториални води, където им хрумне на САЩ? Даже и покрай бреговете на Грузия?!Не трови форума с отровната си пропаганда и дивотия!
214
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен224Ти американофилска интимна бълха ли си?-----да , ти да не си на азис приятеля ?
213
3
 
2
 
! Отговори
111 преди 9 години
До 225Отборите се сменят и трансферния прозорец сега е отворен. Време е и България да се ориентира малко по- правилно защото пак сме на страната на дългосрочните губещи ми се струва.
212
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да те нищо не анексират, само полезните изкопаеми, банковите с-ки, музейните експонати, банкови златни запаси! Ама това е грозно нали, айде да си припомним един обикновен снайперист убил над 300 души в Ирак каво имотно състояние имаше и какви пари? А в какво имение го убиха? Защо да не поговорим за сенатските комисии и за какви военни престъпления се повдигат въпроси? Хора до базата данни на конгреса входа е свободен - четете!!!------никой не казва че е идеално но в сравнение с путин са светци
211
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Янукович открадна близо 100 млрд. долара от украинският народ и сега с тези кървави деньги финансира тероризма и сепаратизма в източна Украйна.Ако Европа не помогне на Украйна сега, Янукович и компания печелят, а Европа се сдобива с една ливанизирана държава досами границите си.Това е дилемата.Ти избираш
210
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕ какво? Нали са си в Русия.Аз питам - чий *** търсят американски и канадски разрушители в Черно море и по кои закони и спогодби, овце настригани!Бееее------моретата и океаните не са собственост на никой, така че могат да бъдат навсякъде освен на 25 км от границата на държавата. сигурен съм на 100% че американеца няма да отиде там ако е в разрез с международното право. и ВСИЧКО което са правили пак е съгласувано с ООН и т.н. за разлика от русия
209
0
 
2
 
! Отговори
До 217 преди 9 години
Да те нищо не анексират, само полезните изкопаеми, банковите с-ки, музейните експонати, банкови златни запаси! Ама това е грозно нали, айде да си припомним един обикновен снайперист убил над 300 души в Ирак каво имотно състояние имаше и какви пари? А в какво имение го убиха? Защо да не поговорим за сенатските комисии и за какви военни престъпления се повдигат въпроси? Хора до базата данни на конгреса входа е свободен - четете!!!
208
2
 
2
 
! Отговори
xxx преди 9 години
До Анонимен 222Абе коч, върви да блейш на червеният площад дето ти е мястото!!! Ако не знаеш, или още не са те информирали отМосква - България е в отбора на американците!!! Такива тревопасни като теб, мястото им е в балкана да обират мандри!!!
207
7
 
4
 
! Отговори
Путкин преди 9 години
Като гледам какво пишете, въобще не се учудвам че в България сме на това дердже.Русофилски бълхи, що не се изнесете групово при вожда си, ами седите тук и изливате червената си помия.
206
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смок можеш да викаш на тоя дето те гледа сутрин в огледалото. Прочети малко повече информация преди да говориш. Какво се случва в Украйна? Дори по нашите телевизии споменаха, че палежите прикриват масови убийства на цивилно население има го и снимано но няма да го намерите по нашите медии. В толкова информирано общество живеем а е толкова лесно да се заблуди мнението на хората чрез изкривяване на фактите.------виж сега смоче, то е война, защо вашия приятел янукович разстреля 100 човека
205
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е какво? Нали са си в Русия.Аз питам - чий *** търсят американски и канадски разрушители в Черно море и по кои закони и спогодби, овце настригани!Бееее
204
6
 
3
 
! Отговори
до 216 преди 9 години
Смок можеш да викаш на тоя дето те гледа сутрин в огледалото. Прочети малко повече информация преди да говориш. Какво се случва в Украйна? Дори по нашите телевизии споменаха, че палежите прикриват масови убийства на цивилно население има го и снимано но няма да го намерите по нашите медии. В толкова информирано общество живеем а е толкова лесно да се заблуди мнението на хората чрез изкривяване на фактите.
203
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехеее, ти надмина и бялата колибка! Как разбра, че са 50 000?!?!?Иначе някой като ме излъже 1-2 пъти спирам да му имам доверие, а чичо томовата бяла колибка лъже ежедневно вече 69 години! Е как да им вярваш? -----хора пишете по- накъсо, заболяха ме пръстите да ви трия изреченията да отговоря. не можах да разбера каква е тая "чичо томова бяла колибка". а що се отнася за морал руснаците не са тея които го имат.2 000 000 жени са били изнасилени когато *** са влезли в берлин.
202
0
 
4
 
! Отговори
rokoboko преди 9 години
То Мексико се моли на САЩ да бъде анексирано!