В Москва забраниха гей парад в чест на Кончита Вурст

Властите се страхуват от сблъсъци между гейове и техни опоненти
Обновена: 16 май 2014 08:08 | 16 май 2014 08:00, Анисия Иванова
211
В Москва забраниха гей парад в чест на Кончита Вурст
Снимка: Reuters

Властите на Москва отхвърлиха молба на гей активисти да организират парад в чест на австрийския травестит Кончита Вурст, който спечели тазгодишното издание на Евровизия, предаде Асошиейтед прес.

Участието на Вурст в конкурса предизвика спорове в Русия, където някои хора призоваха държавната телевизия да не показва кадри с Вурст от финала на Евровизия, който се предаваше на живо.

Още по темата

Въпреки че хомосексуалността бе декриминализирана в Русия през 90-те години, враждебното отношение към гейовете в страната остава силно. Миналата година Русия прие закон, който забранява разпространяването пред малолетни т.нар. "гей пропаганда". Руските власти рутинно отхвърлят молби за демонстрации в защита
 на правата на гейовете, отбелязва АП.

Ръководителят на отдела по сигурността към Московска община Алексей Майоров заяви пред Интерфакс, че парадът в чест на Вурст е бил забранен поради безпокойства, че ще доведе до сблъсъци между гейове и техни опоненти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
7
 
17
 
! Отговори
До помияри 143,144 преди 9 години
Ще кажеш на детето си, че травеститът е батко/чичко, който се връща от карнавал? Та то да почне да му подражава? Само примитив, *** като ***, може да си помисли, че това е разумно решение!Къде видя човекът да пише, че травестити се срещат само нощем около "Възраждане" и "Македония"? По нощите те си стоят там, но аз поне веднъж видях такъв хахо на няколко крачки от известната фурна на "Хр.Ботев", близо до "Гладстон"! Посред бял ден, кърши снага като девица,косата му цяло руно до под кръста.
139
5
 
26
 
! Отговори
Рефер енд Ум преди 9 години
Отивам да повръщам. Додрайфа ми се като го гледам този ***.
138
4
 
6
 
! Отговори
Майна преди 9 години
Тия руснаци що не вземат да преместят парада тук в Пловдив по бул.`` Руски`` ...все пак е нещо.
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 146На твоето село приличат, и *** е маман там.
136
5
 
28
 
! Отговори
бунта е срещу Бог преди 9 години
По този повод говорител на Съвета на Европа е цитиран в НюЙоркТаймс,че бил"натъжен"от това решение.С това ли занимава Съвета на Европа?Че една тълпа с бради,кои истински,кои изкуствени,защото оригиналната идея била всички да бъдат там с бради ,от хомосексуалисти и разни няма да уплаши децата и кучетата.Светът се принуждава да стане глобален Содом и Гомора защото сатанисткия култ зад световните събития е бунт срещу Бог за установяване на сатанистки ред обратен на Божия ред.
135
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала, така се прави! Такива болни индивиди - в съответните заведения...
134
6
 
42
 
! Отговори
мале малее преди 9 години
На къде отива този свят малееее,какви индивиди почнаха да избират тези.Браво на Русия и Турция вечно се отказаха от евровизия и затвориха границите си за тоз индивит брадатия
133
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До translatorНа сатанинските сили и власти (не знаете ли, кои са те, в кои държави?) им са нужни слабоволеви, безхарактерни, зависими хора. Затова тези власти усилено развиват и закрилят тайно и явно хомосексуалността, наркоманията, алкохолизма, тютюнопушенето (то е също наркомания). Особено пък извратените хомосексуалисти (има си и нормални, естесвени хомосексиулисти, никой не ги обвинява) достигат до посегателство върху живот, за да си осигурят партньор. Така че, ясно е защо Наденицата стана призьор на ЕвроГейския конкурс Евровизия. Развращавай и владей.
132
3
 
27
 
! Отговори
translator преди 9 години
По испански conchita е котенце, а по немски wurst е наденица.Та на това типче( нито мъж, нито жена, а нещо от среден род) името му разбирате какво значи!
131
6
 
58
 
! Отговори
Браво Русия преди 9 години
Радвам се, че хората и властите там усърдно се борят с тази ненормална евроценност - *** и пропагандирането й!
130
3
 
36
 
! Отговори
Алекси преди 9 години
До Кончар ВерстувичТъпако, щом "Витоша" е върха на твоите критерии за култура, ясен си ми. Живея до самата "Витоша" и давам понякога по 1-2 лв на някой гайдар или на талантливо дете, което свири Моцарт или Вивалди. Но ти препоръчвам да влезеш някой път в зала "България". За тебе ще е новост, потрес! Може и да ти хареса! Даже в кината понякога има прекрасна музика - в "Арена" слушах Нетребко и Дима Хворостянинов, концерт на Червения площад, записан от "Дойче грамофон". Стига рап, стига чалга!
129
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като им забраняват в Москва, да се пробват в Саудитска Арабия!
128
3
 
28
 
! Отговори
ех че злоба преди 9 години
До Анонимен 146Ще си помисли човек, че си бил в Москва и Петербург.Ами ела и виж какво става вечер- свети като ден и е ного красиво и пълно с народ по улиците и музеите и театрите работят безплатно цяла нощ няколко пъти в годината.На 17 май - ночь музеев Москва и Петербург.Да ти разказвам ли още
127
3
 
15
 
! Отговори
Марси преди 9 години
До Анонимен 158Защото той ще води парада!Сигурно и прием на четири очи в президентството ще има след това
126
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
motivatori.net/index.php?topic=1404.0 Прочетете тази статия която е изключително добре написана и ще разберете всъщност цялата методика на налагането на общественото мнение за гейове, ****али, ****ераси и всички производни. Статията се казва Прозорецът на Овертон и описва всичко много подробно. Тогава ще разберете за всичките паради и в каква посока вървим.
125
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев го разрашава в България
124
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е отново прав!
123
18
 
4
 
! Отговори
от пешо до 91/факт преди 9 години
добре, няма да имам деца и съответно природата ще елиминира моя ген, съгласен съм. но това значи ли че не мога да живея свободно и пълноценно и да бъда по друг начин полезен на обществото? на твоя приятел гей не му ли е криво, че не може да се хване за ръка с гаджето си, защото ще скочи някой *** и ще го пребие? не му ли е било криво да се крие и страхува от това което е в детството си? айде сега сме големи, надраснали сме тези неща, но знаете ли какво е да си се растеш гей в такова общество?
122
6
 
39
 
! Отговори
Неутрален преди 9 години
Правилно са го забранили. Ако го разрешат и гей-противниците понатупат гейовете, кой ще е виновен? Правилно - Путин! Даже и хал-хабер да си няма... Той си е обичайният заподозрян.
121
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кой изобщо му дреме на вурста за нянакъв *** конкурс?