В Москва забраниха гей парад в чест на Кончита Вурст

Властите се страхуват от сблъсъци между гейове и техни опоненти
Обновена: 16 май 2014 08:08 | 16 май 2014 08:00, Анисия Иванова
211
В Москва забраниха гей парад в чест на Кончита Вурст
Снимка: Reuters

Властите на Москва отхвърлиха молба на гей активисти да организират парад в чест на австрийския травестит Кончита Вурст, който спечели тазгодишното издание на Евровизия, предаде Асошиейтед прес.

Участието на Вурст в конкурса предизвика спорове в Русия, където някои хора призоваха държавната телевизия да не показва кадри с Вурст от финала на Евровизия, който се предаваше на живо.

Още по темата

Въпреки че хомосексуалността бе декриминализирана в Русия през 90-те години, враждебното отношение към гейовете в страната остава силно. Миналата година Русия прие закон, който забранява разпространяването пред малолетни т.нар. "гей пропаганда". Руските власти рутинно отхвърлят молби за демонстрации в защита
 на правата на гейовете, отбелязва АП.

Ръководителят на отдела по сигурността към Московска община Алексей Майоров заяви пред Интерфакс, че парадът в чест на Вурст е бил забранен поради безпокойства, че ще доведе до сблъсъци между гейове и техни опоненти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
30
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Като са го забранили да не би да ги няма гейовете в Русия.Факт са и са много .
119
5
 
28
 
! Отговори
До 143 преди 9 години
Аз съм жена бе, ***. А тогава в Любляна се изплаших наистина. Лицето му на онзи ненормалник беше зловещо, мрачно, едро мъжко лице, като прибавиш и силно изпъкналата адамова ябълка, всичко това никак не се връзваше с пищните къдрици руса коса, дълга до раменете. Затова запомних всичко така подробно, защото се ужасих.А моите мрежести чорапи не са предмет на разговор тук. Ти гледай жена си!
118
4
 
17
 
! Отговори
Баща до ШОП преди 9 години
И ти си май с мека китка тиквенико ниеден. 23:00 децата спят а обратните са на "Македония" и по "Ботев". А по "Витошка" Урсулите ходят на пазар през деня и ги гледам всеки ден на Калипсото на кафе. Бих ти размазал физиомутрата с кеф пуберче пъпчиво.
117
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е трябвало да го снимат след като е ял шкембе чорба и му се е полепило и потекло по брадата и мустаците.Оооо, ОТВРАТ! ГНУСОТИЯ!
116
15
 
18
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 9 години
Всички русофоби да лапат вурста на Кончита Вурст.
115
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 140А като си с колата и с децата и през 100 метра по пътя ти махат *** по-добре ли ти е ???Знаеш ли на какво приличат Москва, Петербург и Сочи вечерно време ???
114
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Русия!
113
12
 
1
 
! Отговори
Елза Барнѝ преди 9 години
Абе нека да има, то от имане глава не боли. Ще походят, ще се покълчат, ще си намерят, каквото си търсят пък ще се умирят ... Хайде, не е кой знае какво; жени в панталони навсякъде, а не са станали всичките лесбийки. Пък и малко да си разнообразим гардероба де ... Хем и търговияте ще потръгне, а и производителите ще живнат.
112
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е че точно такива *** ходят и гласуват, зомбирани воленовци, долни *** които биха разстреляли и собствената си майка за да видят българия част от ссср. Нормалните хора НЕ гласуват. Това е целия проблем на тази държава.
111
4
 
21
 
! Отговори
До Шоп 133.Мини по преди 9 години
площадите "Възраждане" и "Македония" в София.Не са много,но в определени часове на денонощието ще ги срещнеш - гримирани мъжеподобия, някои с коси,дълги чак под кръста - гъсти и къдрави.Може би са перуки.Онези, които се притесняват за децата си, са прави.В детството си,на екскурзия с мама и тате,за пръв път видях травестит в Любляна - мъж с ръст около 185 см, с бели обувки с висок ток, костюмче /бяла пола и черно късо сако с матроска яка/, дамска чанта.Нашите се видяха в чудо как да ми обяснят
110
6
 
8
 
! Отговори
Gay kids преди 9 години
До Кончар ВерстувичЩом "Витошка" ти е идеала в живота, ясно е какво представляваш.
109
26
 
7
 
! Отговори
До русначетата преди 9 години
Абе комуенета руски, като пратиха руснетата лесбораните от Тату на евровизия през 2003.та ни ривахте, са ривете... или Илияна Йотова пак ви е инструктирала кво да пишете и какво не. Много сте зле.
108
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз си спомних как Путин разреши един гей-парад да бъде проведен на 2 август- денят на десантните войски, пък гейовете нещо сами се отказаха.
107
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От пищните паради на победата, които гледаме вече 69 години - до природното недоразумение Конч.Вурст!Всичко трябва да има граници!
106
21
 
5
 
! Отговори
Кончар Верстувич преди 9 години
Алоооооу, Русофилчетата от Лийдуей, излизте малко от тва Позитано, разходете се по "Витошка", дайте някое левче на уличен музикант, послушайте малко музика, седнете на някое кафе. Добре ще ви се отрази, повярвайте ми.
105
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък немога да разбера какво толкова рипате, това шоубизнес, а този бизнес има нужда от малко скандали и така е навякъде по света, ето наприме тази година Евровизия отбеляза най-ниския зрителски интерес в предварителната фаза всички говореха че конкурса е пред умиране ......и хоп един гей с брада печели и всички почват да говорят за Евовизия :)))подобни умишлени скандали са ставали и в Русия, да си спомним за сватбата на Ала Пуагчова с гея от ромски произход Филип Киркоров
104
5
 
3
 
! Отговори
до Емо преди 9 години
Аз пък си ги харесвам-и Бая ви ***,и Хитър Петър,забравили сте Андрешко.Защото това сме ние,и като такива приемаме и другите 27 държави.То пък там само светци и светици,хайде холан,както би казал един от тримата.Всички са маскари.
103
8
 
16
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 9 години
Тия които плюят Българина да го хапнат много не мит,за да им хареса нали са толерасти.
102
6
 
9
 
! Отговори
До 124 преди 9 години
На мен пък ми харесва да пребивам дървени шопи.Който ми пречи ме дискриминира.Ще го съдя!
101
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужас, това е гнусно бе!