Русия и Китай против намеса във вътрешните работи

Двамата президенти апелират за отказ от едностранни санкции
Обновена: 20 май 2014 11:26 | 20 май 2014 11:26, Елка Василева
171
Русия и Китай против намеса във вътрешните работи
Владимир Путин и Си Цзинпин. Снимка: Reuters

Русия и Китай ще се противопоставят на намесата във вътрешните работи на други държави и апелират за отказ от езика на едностранните санкции. Това се посочва в съвместно изявление на лидерите на двете страни, прието след днешните разговори между Владимир Путин и Си Цзинпин в Шанхай, предаде ИТАР-ТАСС.

Държавните глави на Русия и на Китай призовават да не се финансира или насърчава дейност, целяща да се промени конституционният строй на друга държава.

Те отбелязват "неотклонно засилващата се взаимна зависимост между страните и народите в общия свят", приканват "да бъде пазена стабилността в международните отношения, мирът и сигурността на регионално и глобално равнище" чрез уреждане на кризисните ситуации, борба срещу тероризма и трансграничната престъпност, мерки срещу разпространението на оръжия за масово унищожение.

В съвместната декларация се отправя призив към всички региони и обществено-политически организации в Украйна да започнат диалог и да изготвят нова конституция, отчитаща правата на гражданите. Русия и Китай изразяват загриженост по повод продължаващата украинска криза и настояват за намаляване на напрежението, проявяване на сдържаност и търсене на мирен изход от нея, заявяват двамата президенти.

Двете страни са обезпокоени от използването на технологиите за информация и комуникация във вреда на държавния суверенитет и неприкосновеността на личността. Те призовават за разработване на правила за поведение в информационното пространство, се казва още в изявлението на двата президенти, разпространено след срещата им в Шанхай.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Информация на националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натискЗА ПЕРИОДА ОТ 6 ЧАСА НА 16.05.2014 Г. ДО 6 ЧАСА НА 19.05.2014 Г. НА ВХОД НА ЗЕЛЕНА ГРАНИЦА СА ЗАДЪРЖАНИ 88 ДУШИ. ЗА ПЕРИОДА ОТ 6 ЧАСА НА 19.05.2014 Г. ДО 6 ЧАСА НА 20.05.2014 Г. НА ВХОД НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ЗЕЛЕНА ГРАНИЦА СА ЗАДЪРЖАНИ 16 ДУШИ.ОТ НАЧАЛОТО НА М.МАЙ БРОЯ НА НЕЛЕГАЛНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ДОПУСНАТИ E НАД 250 човека повтаря се миналогодишния сценарии
9
7
 
9
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Губят си времето в празни приказки. САЩ нито разбира езика им а още по-малко би ги послушал. А е толкова просто единият от тия двамата на снимката да стане световен герой от най-висока категория. Просто трябва да изнюка САЩ така че да прилича на лунен пейзаж. Ама за това се иска кураж. Толкова ли е голяма философия да се изреже световния тумор?
8
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Държавните глави на Русия и на Китай призовават да не се финансира или насърчава дейност, целяща да се промени конституционният строй на друга държава."Това са камъне и дърве по чотурата на ***.ин, ама той си трае щото е отишъл да се примоли, ако е възможно Китай да му изкупи горивата, които ще му артисат след въвеждане на икономическите санкции.Китай ще му каже готово *** ще ги изкупим, само че барела нефт по 50 долара, а газа по 100 долара за 1000 куб.м.
7
22
 
4
 
! Отговори
345 преди 10 години
Да не се намесват, а руснаците направо си взимат без да питат, е на това му се вика ненамесване...
6
1
 
38
 
! Отговори
Хурка преди 10 години
5-ти бъркаш РФ с БГ. Среден пръст само на нас показват.
5
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дядо, "А бе ,къде е батко Барак Обама бе не може да си"натопи човката"Батко ти Обама е зад теб, *** руски. Натопил е в теб черната човка.
4
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На снимката виждате кошмара на всеки американски президент.
3
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО трябваше да спре да се разширява на изток и да спази договорите с Горбачов, не го направи. САЩ призна за финансиране "демокрацията" в Украйна и резултатът е налице. Любезната г-жа Нуланд още преди Янукович да падне каза кой ще е новият премиер на Украйна- "Яц", значи ето кой дърпа конците. Изсипаха се половината щатски сенат и шефа на ЦРУ да клатят обстановката в Украйна. Ако САЩ не беше посегнал към Украйна с толкова долна подмолна атака, нищо от това нямаше да се случи.
2
5
 
49
 
! Отговори
дядо преди 10 години
А бе ,къде е батко Барак Обама бе,тук се сключват договори за трилиони,а той гледа отстрани,като пръднал *** в трамвай и не може да си"натопи човката"-разказа му играта Путин!!!
1
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все са обезпокоени и все простотии правят