Посегателството над деца е "сатанинска литургия"

Папа Франциск ще преследва и епископите
27 май 2014 07:24,
4
Посегателството над деца е "сатанинска литургия"
Снимка: Reuters

Папа Франциск сравни сексуалните посегателства над деца от свещеници със "сатанинска литургия" и заяви, че няма да прояви никаква търпимост към извършителите на подобни деяния в католическата църква, предаде Ройтерс.

Папата, който говори пред репортери на борда на самолет на връщане от обиколка в Близкия изток, обяви още, че за първи път ще се срещне с група жертви на сексуални посегателства във Ватикана в началото на следващия месец.

В отговор на въпрос дали ще предприеме действия спрямо епископи, обвинени в такива деяния, папа Франциск каза, че няма да има привилегии за никого, като добави, че трима епископи в момента се разследват.

"Трябва да продължим напред с нулева толерантност", каза още той, използвайки вероятно най-твърдия тон досега по отношение на скандала, който разтърсва църквата над десет години.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Посегателството над деца е "сатанинска литургия" "Тоя да не се прави на чист и да се опитва да изчисти името на църквата си. Жалък манипулатор. Посегателството над деца е във вашата църква. Колкото и да твърдиш, че те са ви чужди - това са ваши хора, а не "сатанистка литургия". По принцип не одобрявам и православните, но за в православна църква за секс и гаври с деца не съм чул. Мюсюлманите не са по-добри. Мюсюлманите и християните са просто раздвоения на една еврейска секта. Зло.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде мълчи си исмаилчо, вие там съвсем законно си изнасилвате малки деца, че се и жените за тях. Айде виж си твоя двор първо после коментирай чуждите. както коментира 2 даже изцепките при вас са по-големи и вместо да ви е срам, се хвалите.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що, при вас бракове с малолетни няма ли? Някое дете на 10-12-13 години от време на време публикуват, че умряло след 2-3 брачни нощи, що тъй...Ама щото момиче и не се брои. Биж, ако е момче, става лошо.
1
6
 
1
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Добре че съм мюсюлманин.