САЩ с предупреждение и към Китай

Причината: териториалните претенции на Пекин
31 май 2014 08:05,
173
САЩ с предупреждение и към Китай
Снимка: Reuters

Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл предупреди, че САЩ няма да си затварят очите, когато страни като Китай се опитват да ограничават корабоплаването или пренебрегват международните правила и стандарти, предаде Асошиейтед прес.

На годишната конференция по въпросите на сигурността в Азиатско-тихоокеанския регион, известна като "диалога Шангри Ла"( по името на хотел в Сингапур), Хейгъл заяви, че териториалните претенции на Китай в Южнокитайско море дестабилизират региона и че нерешаването на споровете с другите страни заплашва дългосрочния напредък в Източна Азия.

Шефът на Пентагона повдигна също въпроса за китайския кибершпионаж срещу САЩ по-малко от седмица след като Вашингтон обвини петима китайски офицери в хакерство срещу американски компании с цел кражба на търговски тайни.

Хейгъл използва речта си на конференцията, за да увери азиатско-тихоокеанските страни, че въпреки бюджетните трудности и увеличаването на нуждата от военна помощ в Африка и Европа САЩ остават силно ангажирани към Азия.

АП отбелязва, че страните от Азиатско-тихоокеанския регион поставят под съмнение сериозността на САЩ за т. нар. преориентиране към Азия, особено след като събитията в Украйна и терористичните заплахи в Африка получиха много по-голямо внимание.

"Ребалансирането не е цел, обещание или визия - то е реалност", увери Хейгъл и изброи дълъг списък от стъпки на САЩ в тази посока - увеличаване на войските, корабите и военните ресурси в региона, предоставяне на системи за ПРО на Япония, продажбата на съвременни безпилотни самолети на Южна Корея и разширяването на военното сътрудничество с Австралия, Нова Зеландия и Индия. Той съобщи, че САЩ планират да увеличат чуждестранното военно финансиране с 35 процента и военното обучение с 40 процента до 2016 г.

Призовавайки страните да работят за решаване на споровете си, Хейгъл каза, че САЩ ще продължат сближаването и с Китай въпреки различията им.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
31
 
! Отговори
Колю Змеят преди 9 години
Цитирам една умна жена: "Умен и глупав ще се разберат, двама глупави-не". Дано надделяват умните навсякъде.
26
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"САЩ с предупреждение и към Китай"Хамериканските *** защо направо не обявят, че започват Третата Световна Война, ами си играят на дребно? Тук "миротворци", там "миротворци" - важното за САЩ е да се вдига курса на долара им. Който е "за" - съюзник, останалите - враг на демокрацията в страната на неограничените възможности и световния мир.
25
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на обамата, браво, няма да се очудя ако и тази година му присъда Нобелова награда за мир.... тези от белия дом се самозабравиха
24
4
 
52
 
! Отговори
Huko5 преди 9 години
Знак на американска немощ и безсилие - САЩ да се заяжда със всеки!
23
4
 
55
 
! Отговори
БГ на три планети преди 9 години
Америка е едва третата икономика в света, а претендират за световен лидер. Вече не са. Да свикват, че се трета икономика. На първо място е ЕС, Китай и чак тогава САЩ. Силна армия се прави с пари. Скоро ЕС ще има собствена обединена армия. Скоро армията на Китай в технологично отношение ще мине армията на САЩ. Третият си е трети, колкото и да му се иска е е първи и той да командва света.Новият световен ред вече дойде.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Americancite ne spirat da provokirat y nakraia shte si nameriat kakvoto tursiat. Triabva da priznaia che Obama e mnogo velik, za tolkova kratko vreme uspia da ubedini tolkova mnogo durjavi sreshte sebe si, da mu e chestito. Americancite stanaha mnogo obichani ot vsichki arabski durjavi, Rusia, Kitai, India, a da ne govorim sa LatinoAmericanskite durjavi nachelo s Venezuela. Mnogo mogat da misliat za Venezuela, kadeto imat nai modernoto voenno oborudvane.
21
2
 
16
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 9 години
Ama mnogo sa nagli ...! Kakvo neshto e alchnostta ?! Zatunali sa v *** do shia i pak drpat da hapiat . Neoficialno ,Kitai veche e purvata ikonomika v Sveta !!! Prosto na obamovcite ne im vurvi naposleduk ....
20
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До стоян петровааххаахха ***.Жадната ти за власт империйка ще се свива пред очите ти с всеки изминал ден, нека ти е гадно.
19
73
 
4
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Несретниците в България ще продължавате да си мечтаете за смъртта на САЩ. Ще трябва да уведомя всички нещастници, че слуховете за смъртта на една от малкото демокрации в света са силно преувеличени. Но лично аз не очаквам нищо друго от гнусната работническа класа.
18
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ ще продължат сближаването и с Китай въпреки различията им.--------------------------------------------------------------Т.е. - макар че те ненавиждам, аз все пак имам нужда от твоята помощ!
17
3
 
46
 
! Отговори
! преди 9 години
Тези продължават да си режат клона на който седят. Не вярвах да са толкова глупави, но простотията не ходи по животните
16
2
 
59
 
! Отговори
Dsx преди 9 години
Да ме предупредят и мен, че си бъркам в носа с лявата ръка :)САЩ потъват и се чудят къде да започнат нова война за да не им умре икономиката. След новата комбина (виж сделката за руски газ между Китай и Русия) не само САЩ, но и ЕС са силно разтревожени - влиянието на САЩ и ЕС в Азия все повече намалява. Китай продължава да увеличава цените на продуктите си за износ. САЩ и ЕС са притиснати до стената, защото си изнесоха производствата в Китай, а да отвориш фабрика не е шега работа..
15
38
 
2
 
! Отговори
TerminatorOfTrolls преди 9 години
До Жуков 14Да не се изказвам нецензурно но ....съм ти новия световен ред! Крим че е бил Руски бил е, то много места преди са били на един сега са на друг и какво? Ти изобщо замисляш ли се за какво говориш?
14
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да се закрие държавата САЩ
13
1
 
47
 
! Отговори
Жуков преди 9 години
Ще ви кажа мойто мнение!!! Според мен САЩ ги е страх от Русия и Китай.... Опитват се да плашат но от страх.... Ако Стане война САЩ няма да съществува.... Гледайте Нешънал Джеографик(не знам как се пише честно) да видите как американците строят контейнери и землянки под земята.... Апокалипсис се казваше предаването....... Колеге нищо не е случайно просто така ни е удобно да казваме!!!!
12
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Призовавайки страните да работят за решаване на споровете си, Хейгъл каза, че САЩ ще продължат сближаването и с Китай въпреки различията им."Краварите се правят на лоши, размахват пръст на китайците и накрая завършват с целуване на китайския ***, жалка работа.
11
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
9, те не само ги заобикалят с бази, ами и суперкораба им "Кук" със суперсистемата "Иджис" отидоха до бреговете им, ама американските *** се вадраха от страх и 27 от тях пожелаха да напуснат служба. Тез от *** със един стар Су 24 ги облетяхя 12 пъти и "Иджлиса" им онемя, приличаше на аналогов телевизор, който не лови сигнал. Та так стоят работите с *** и базите.
10
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия наглеци от САЩ упорито си търсят боя. Ще бъде жалко, защото там живеят доста готини хора, имат страхотни рокаджии и порнозвезди, но ако продължават така ще настроят доста силни държави срещу себе си и накрая ще бъдат изолирани и смачкани.
9
4
 
80
 
! Отговори
Жуков преди 9 години
Путин направо ме вкара в джаза... Толкова умен и хитър политик че нямам думи... Крим беше Руски и беше подарен от Хрушчов всеки го знае.... Света върви към нов световен ред..... Учете Руски и Китайски език ще се окаже животоспасяващо!!!!
8
1
 
80
 
! Отговори
До 9 преди 9 години
Хаха, и както се гавриха изведнъж Крим стана руски, а цяла Източна Украйна отхвърли властта на Киев. В Сирия също не станаха нещата, последните операции на ЦРУ са пълен провал, като в Залива на прасетата:)