Кадиров призна: Чеченци участват в боевете в Украйна

Те обаче били 14 души, а не цели батальони
1 юни 2014 08:39, Елка Василева
201
Кадиров призна: Чеченци участват в боевете в Украйна
Снимка: Reuters

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров призна в интервю за руска телевизия, че в бойните действия в Югоизточна Украйна участват доброволци от Чечения, но за пореден път отрече твърденията на украински медии, че в Донбас действали батальони, сформирани от чеченци, съобщи Лента.ру.

В интервю за телевизия Росия-1 Кадиров каза, че в тази част на Украйна "безусловно има чеченци", включително негови познати.

Според него става дума за "един или двама сътрудници" на батальона "Юг" или "Восток".

 "Там по наши сметки има само 14 чеченци. А какво ще стане, ако там се изпрати батальон? Съветвам украинските фашистки власти да не говорят, че ние сме терористи, екстремисти. Чеченците никога не са били терористи и екстремисти!", заяви Кадиров.

По думите му, ако някой доброволно е решил да отиде в Югоизточна Украйна, в родината му нямат право да го спират, защото това си е негово решение.

Кадиров добави, че да дава заповеди е прерогатив на върховния главнокомандващ, президента Владимир Путин. "Ние чакаме заповед. Ако бъде дадена заповед, с удоволствие ще я изпълним, защото воинът е защитник на народа, на отечеството. Ние сме пехотинци, войници! Неведнъж сме доказвали, че сме достойни патриоти на великата държава Русия. Ако има заповед, ние несъмнено ще заминем и тогава украинските медии наистина ще има за какво да говорят", предупреди чеченският лидер.

На 27 май Кадиров написа в блога си, че в украинския конфликт не участват никакви чеченски военни, още по-малко - чеченски "военни колони".

"Ако някой е видял чеченец в зоната на конфликта, това си е негова лична работа. Чеченците са три милиона и две трети от тях живеят извън пределите на Чеченската република, включително на Запад. Не можем и не сме длъжни да знаем кой от тях къде отива, както в Киев не знаеха кой от украинците отиваше да воюва в Грозни", заяви Кадиров, цитиран от руския информационен портал Лента.ру. "Ако на украинските  власти толкова им се иска да видят в Донецк "чеченски подразделения", защо да се ходи в Донецк, когато има хубав път за Киев?", каза той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комунистите са убийци и насилници, държат всички и собствения си народ в робство
79
7
 
31
 
! Отговори
Кадиров преди 9 години
Бой по украинските фашаги !!!!
78
8
 
8
 
! Отговори
............... преди 9 години
абе търтеи за вас работа няма ли-цял ден лала лала
77
8
 
33
 
! Отговори
поразяващата ръка преди 9 години
Вмички които плюят Русия са деца на турски тираджии!А тези дето се мазнят на черната мамуна и еврогейския съюз са малтретирани травестити и педигрипали!Иначе ако имаше чеченци досега да е имало поне 25 атентата в киев
76
9
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ВЪЛК ЕДИНАКИдвай направо щом си толкова уверен, какво ще чакаш чеченците?
75
25
 
7
 
! Отговори
ха,ха,хаааааааа.... преди 9 години
Какви "фашисти" ,бе *** .....НАЛИ ГИ ИЗБИХТЕ ПРЕЗ ВСВ....??!!ДА НЕ БИ ПУТИН ОТ КГБ, ДА ГИ Е РАЗМНОЖИЛ , СПЕЦИАЛНО ЗА СЛУЧАЯ ЗА ДА ИМА ОПРАВДАНИЯ....ха,ха,хааааааааа....!ТОЯ ПЪТ --НЕМА ДА ИМА "втори фронт"....ха,ха,хаааааааа...отзад е КИТАЙ!!
74
5
 
14
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Та има още добри новини за евроинтеграторите Стрелков и хората му са разрушили мост,а намиращия се там минометен разчет е гушнал букета Още писма за роднини Ехххх,тия евроинтегратори,искаха ЕС получават среща със свети Петър
73
3
 
16
 
! Отговори
пълно невежество преди 9 години
До ужасТова са фашисти бе,кратуно...те нямат нищо общо с православието.....
72
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЩУ ГИ ИЗБИЯ УКРАИНЦИТЕ!!!ПУТИН ВЕЧЕ ГИ Е ОТПИСАЛ!Вече не били "руснаци" ...били "чеченци" ,ха,ха,хаааааааааааа....КАТО ГИ НАПЪНАТ ОЩЕ МАЛКО , МОЖЕ И "АФГАНИСТАНЦИ ДА СЕ ОКАЖАТ" ,БЕ...ХА,ХА,АААААААА!ЖАЛКИ РУСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!
71
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 74Тоест как да смачка себе си и себеподобните си?
70
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В началото бяха маскирани "мирни демонстранти", после "народно опълчение", а сега са само 14 чеченци главорези и за всичко това путинофилията има оправдание !
69
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако има заповед, ние несъмнено ще заминем и тогава украинските медии наистина ще има за какво да говорят", предупреди чеченският лидер."Факт, те чеченците са известни с някои свои техники, способни да уволняват журналисти от БНТ.
68
13
 
2
 
! Отговори
Tuba преди 9 години
До ivailo1403Ехеее, като им развърже ръцете Путин, ще има втори Беслан...
67
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин трябва да смачка плъховете докато е време !
66
4
 
20
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
В Днетопетровска област в град Терновка,50 въоръжени човека са окупирали местното кметство под предлог за борба с наркотиците,ама местните жени не им останали длъжни и ги наобиколили. И знаете ли какво е станало?????? ония от десен сектор са напуснали сградата и града
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НагоренПопокатепетъл------------Тебе тук всички те знаем--можеш и да не пишеш....Днес си на половин надница--късно излезе,,,,,а чичко Сорос всичко вижда.
64
25
 
9
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Истината лъсна на бял свят и тя излезе много грозна. Ето кой се биел в Украйна. Два месеца в този форума платени *** се скъсваха да твърдят, че "народът на Донецк" се биел срещу Киев. А то какво излезе? Народът губи работата си, магазините празни, а войниците били... чеченци. Ето това е истината за източна Украйна. Никаква народна революция, баш терористична окупация. Хората там оръжие не са докоснали. Външни и платени от Путин терористи нападнаха региона. Чеченците на подмазвача Кадиров.
63
8
 
20
 
! Отговори
ВЪЛК ЕДИНАК преди 9 години
До ШопВЕДНАГА ТИ ОТГОВАРЯМ ,ЗАЩОТО СИ МРЪСЕН ПРЕДАТЕЛ НА ПРАВОСЛАВИЕТО И СИ РАДЕТЕЛ НА АНГЛОСАКСОНСКА МИСИЯ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ПРАВОСЛАВНИТЕ НАРОДИ .ТИ СИ НА СТРАНАТА НА МРАКОБЕСНИЦИТЕ ,АМЕРИКАНЦИ ,НА ГЕЙСЪЮЗА И НА ВСИЧКАТА ОТВРАТ КОЯТО Е ПЛЪЗНАЛА ИЗ ЕВРОПА .И ЗАТОВА НИЕ КОЙТО ЗАЩИТАВАМЕ ПРАОСЛАВИЕТО ,НЯМА ДА ЗАБРАВИМ ,ОДЕСА ,СЛАВЯНСК ,МАРИАПУЛ И ДР ГРАДОВЕ В УКРАЙНА ,КЪДЕТО ЗАПАДНАТА ФАШИСТКА ХУНТА ИЗБИ НЕВИННИ БРЕМЕННИ ЖЕНИ ДЕЦА И МЪЖЕ И ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ДА ВИ ПОТЪРСИМ СМЕТ
62
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЙДЕ СТИГА ,БЕ...ХЕЙ *** МАНИПОЛАТОР ,НИКОГА ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НЕ СА СЕ ИЗБИВАЛИ ВЗАИМНО ,НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА ТУК ,ЧИСТО И ПРОСТО НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ НА ДОНБАС ,ПРОГОНИ,И ИВЗЕ ОРЪЖИЕТО,НА КРАДЦИТЕ И МАРОДЕРИТЕ КОЙТО РАЗГРАБИХА МАГАЗИН МЕТРО В ДОНЕЦК .РАЗБИХА ИМ БАРИКАДИТЕ И ГИ ПРОГОНИХА ОТ АДМИНИСТРАТИВНИТЕ СГРАДИ .
61
4
 
17
 
! Отговори
ВЪЛК ЕДИНАК преди 9 години
До Леле че народДА ВЯРНО Е ПО РУСКАЯ ВЕСНА ДАДОХА КАК ЖЕНИТЕ В КИЕВ СА БЛОКИРАЛИ ПЛОЩАДИТЕ ,В ЗНАК НА ПРОТЕСТ И СИ ИСКАТ МЪЖЕТЕ В КЪЩИ ,КОЙТО ВМЕСТО ЗА 45 ДНИ СА ГИ ЗАДЪРЖАЛИ ВЕЧЕ ДВА МЕСЕЦА ,А НЯКОЙ ОТ ТЯХ ВЕЧЕ СА ГИ ВЪРНАЛИ В КОВЧЕЗИ .