Русия се готви за негативни сценарии в Украйна

"Независимая газета": Предвиждат се различни бойни планове
Обновена: 9 юни 2014 14:08 | 9 юни 2014 09:52, Елка Василева
101
Русия се готви за негативни сценарии в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Събитията в Украйна карат военно-политическото ръководство на Русия да включва в бойните планове различни варианти за действие, отчитайки фактора непредсказуемост, пише руският в. "Независимая газета".

В събота по нареждане на президента Владимир Путин бяха вдигнати под тревога железопътните войски в Централния военен окръг, които не само изграждат мостове в наводнените райони в Сибирския федерален окръг, но и отработват сценарии, свързани с прехвърляне на войски на далечни разстояния. Аналогични внезапни задания, но по-мащабни, ще бъдат възложени на най-големите за годината стратегически учения "Восток-2014", отбелязва всекидневникът.

"Независимая газета" цитира началника на Главното управление за бойна подготовка на руските въоръжени сили генерал-лейтенант Иван Бувалцев, според когото сценарият на маневрите няма да бъде предварително известен на участниците, а мястото, на което ще се проведат, ще даде възможност в тях да участват всички родове войски. Кога и къде ще се състоят ученията не се съобщава, но Бувалцев казва, че те ще бъдат съобразени "с военно-политическата обстановка".

Според руски военен експерт част от силите, мобилизирани в ученията "Восток-2014", може да бъдат използвани в западната част на Русия. Сценарият може да е такъв, че дадени военни части да бъдат предислоцирани от Далечния изток и Сибир в Централна и Югозападна Русия, за да се подсили границата с Украйна, отбелязва той.

Възможността за такъв сценарий се потвърждава от думите на Бувалцев, че в ученията ще бъдат включени войски не само от Източния военен окръг, но и въздушно-десантни войски, далечната авиация - всички видове и родове войски, казва експертът.

Според него в руското военно министерство са обърнали внимание на речта на новия украински президент Петро Порошенко при встъпването му в длъжност, в която той уверено заяви, че Крим "е бил, е и ще бъде украински". Освен да бъде върнат със сила, по друг начин това не може да стане, което значи, че руската армия трябва да бъде готова за такъв сценарий, допълва експертът.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: УкрайнаРусиявойски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славянинСлавянски *** предател-и без пари ще ти туря ножа.
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До nimportequiСъщо като *** на 9ти септември ще посрещат окупаторите с хляб и сол.
66
0
 
0
 
! Отговори
БРАТЧЕДА преди 9 години
до 92 ukrainec,хайде сега моето момче, да кажеш откога съществува тази територия, която се нарича Украйна, и дали въобще може да се нарича държава ? То е ясно че Я държат някои в подчинение, въпроса е, че населението и не е на едно и също мнение. А за историята си прав: трябва да четеш и ти ! Но правилната, нали разбираш, има и такава - по различна от твоята...
65
0
 
0
 
! Отговори
nazif преди 9 години
До Историкgolqm istorik se navadi govorij gluposti deto i ti ne si vqevash na turcia za kakvo mu e nashata strana da je po noviniti si ne spomenavat za provana na BALGARIA t.e. na ORISHARSKI stiga ste nasochvali naroda edin kam drug , BALGARIA kakto na tebe taka i na men tq e nasha rodina
64
17
 
1
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Петър Чети история--Крим винаги е бил Украински-жертва си на путлеровата пропаганда !
63
3
 
18
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Хихихи голям смях ще има ако Украйана вкара войски в опит да си връща Крим,които всъщност винаги е бил руски!Тогава ръцете на Путин ще са развързани и не само Крим ,но и половин Украйна ще стане руска,макар че лично според мен самите украйнци няма да се дърпат много!
62
23
 
3
 
! Отговори
nimportequi преди 9 години
До Анонимен 81Твоя кумир Путин като влезе в Украйна нали после лакомията му няма край и в България ще поиска да влезе ти пак ли ще си на негова страна тогава предателю?
61
2
 
8
 
! Отговори
nimportequi преди 9 години
Щом Путин може защо и ние да не си анексираме Македония понеже там живеят много българи?
60
3
 
14
 
! Отговори
Петрото е куку преди 9 години
Абе, тоя хухавел Порошенко изобщо не знае на кой свят се намира. Това не му е като да произвежда шоколад. Въпросът е само докога ще продължава да си верва на бълнуванията или пък докога украинците ще го изтърпяват да им бъде президент. Нищо чудно някой украински или кримски руснак да не издържи и да го ликвидира скоропостижно.
59
3
 
10
 
! Отговори
TIMOFEI преди 9 години
До АнонименА НЕ, АМЕРИКА ТРЕБЕ ДА СЕ СРИВА С АКЪЛ БАВНО И ЗАВИНАГИ!
58
1
 
4
 
! Отговори
TIMOFEI преди 9 години
До МартоИМАЛО Е ЕДИН БЪЛГАТИН ВЕЛИК И СЕ Е КАЗВАЛ КРУМ !
57
1
 
6
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Шоп Тей ли?????? Защо ли си мисля,че се изхвърляш много. Прекаляваш с изхвърлянията. ЦРУ такова разузнаване има,че да се смее ли ,да плаче ли човек
56
3
 
12
 
! Отговори
Историк преди 9 години
Нaс Б.Г.нямaме aрмия a вчерa Орешaрски докaзa че нямaме и държaвa!Aко Турция ни нaпaдне ще ни шибaт чисто голи,сaмо нa нaй-възрaстните и непривлекaтелни може дa им се рaзмине.
55
5
 
10
 
! Отговори
Едно е дa искaш,aмa преди 9 години
Укрaйнскaтa aрмия е глaднa,голa ,деморaлизирaнa пaсминa ,която дори проформa не се опитa дa се противопостaви нa aнексиятa нa Крим,мaкaр че тaм дори нямaше съществени руски войски освен "зелените човечетa от призрaчнaтa aрмия" Aко Укрaйнa имa глупостa дa тръгне дa си връщa Крим и то с военнa силa ,товa ще рaзвърже ръцете нa Путин дa ги смaчкa кaкто полудялa крaвa мaчкa мaлко теле.Путин им лaзи по нервите и сaмо товa чaкa,потривaйки нетърпеливо ръце !
54
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе путин стига дреме влизай и приключваи нещата стига са лали
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Анонимен 79ресурса е : watch?v=tgzmjnswP5s
52
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потърсете в Youtube:" Новости Украина Славянск Донбасс Семеновка Донецк"(качено е преди няколко часа)Няма смисъл от коментар....
51
3
 
24
 
! Отговори
Марто преди 9 години
Момчета нали не сте забравили за американското присъствие на Бг територия, само да кихнат по силно и от нашите войничета няма да остане нищо.Та ето ви още една причина защо сме със събути *** в момента.
50
4
 
31
 
! Отговори
jane преди 9 години
За съжаление на там отива ситуацията. И което е по-гадно, в момента военни реални действия май започват да изглеждат като по-хуманния вариант, от това което причинява Киевската власт на Източна Украйна. Това там вече наистина започва да прилича на геноцид, а благодарение на отговорната роля на САЩ и ЕК, отношенията между Русия и Европа се влошавата изключително сериозно. А търговията между тях е на стойност стотици милиарди, подобен отлив в икономиките на ЕС ще е пагубен и за самите нас. Гадно!
49
2
 
32
 
! Отговори
Петкан преди 9 години
А бе гледам много разбирачи по нашата военна техника по-долу. Момчета не се хабете, България няма никаква тежка техника вече. "Братята" хасмукаранци унищожиха всичко, а останалото разпродадоха! Преди 2 години като си видях бившето артилерийско поделение, т.е. двата реда тухли останали от сградите, мога да ви уверя че нямаме нито една бронирана машина!