Киев с обвинение: Русия извозва незаконно сирачета

Москва нарушава двустранни споразумения
13 юни 2014 08:40,
60
Киев с обвинение: Русия извозва незаконно сирачета
Снимка: Reuters

Киев обвини Русия, че "незаконно извозва" сирачета от района на "безопасния" град Донецк, център на непризната сепаратистка република в Източна Украйна, информира руското мрежово издание "Правда".

Според украинското външно министерство деца сираци се извозват незаконно от град Снежное край Донецк в Русия. Ведомството обвинява федерацията, че на 12 юни е пуснала деца през границата без съответните разрешителни документи, а само с актове за раждане, с което е нарушила ред споразумения.

По данни, "проверени от украинския генерален консул в Ростов на Дон и потвърдени от компетентните органи на Украйна, става дума за 16 деца сираци измежду украинците, "отвлечени в Снежное от въоръжени представители на т. нар. Донецка народна република", цитира "Правда" по Интерфакс разпространено снощи изявление на киевското дипломатическо ведомство.

Според украинското министерство децата се намират в руския град Донецк, разположен в Ростовска област. Киевските дипломати заявяват, че Русия е нарушила двустранни споразумения с Украйна и поети от Москва международни ангажименти в сферата на детските права, залегнали по-специално в съответната конвенция на ООН.

Извозването на деца в чужбина без разрешителни документи представлява в случая престъпление - "международно отвличане на деца (. . .) със съответните правни последици" за извършителите, техните помагачи и виновните в бездействие, подчертава украинското министерство. Според "Правда" Киев е изпратил на Москва вербална нота с настоятелно искане за "спешни изчерпателни мерки, насочени към незабавно връщане на децата в Украйна и търсене на отговорност от лицата, замесени в съдействие за незаконното им влизане в Руската федерация".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
гею преди 9 години
В Либия се стеляше с хаостни патрони и се хвърляха хуманни бомби.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Киев с обвинение: Русия извозва незаконно сирачета"кво сега, яд ги е че няма да могат да ги взривят тия сирачета ли?
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Киев трябва да е доволен че Москва взема превантивни мерки да предпази децата от ужаса на войната а не да ОБВИНЯВА!
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как може Русия да извозва сирачета, ние от Киев искаме да ги трепаме с бомби, с бял фосфор.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да осъвременим разбирането си за демокрация - по-силният винаги е прав и най-най-най-демократичен. и правото му се радва на съвременните гьобелсови медии
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЕС и ЕНП се съюзиха срещу хората на Европа, очаква се римейк и тука, важно е олигархията да проспериа...
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На украинските фашисти им вярват само в Белия дом!Вместо да пускате псевдо-статийки, направо пращайте сводката на Обама!Гадни продажни плъхове са тия украински власти! Продадоха си народа за жълти стотинки!
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българската олигархия организира антиолигархични протести, без цензури и гъзене на политици в странство а украинската дава пари на бандеровци по 500 долара за заклан човек, за овъглен, представен за сепаратист. ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
34
0
 
5
 
! Отговори
хааахххаахахах преди 9 години
До TPE3ВЕН-----Най смешното НЕ е коментарът ти,,,,,,най смешното е че като потърсиш в Google: USA Troll Army-----излизат същите картинки.......доста наивно от ваша страна,бих казал даже глупво......
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака питат бибитко и орешко защо САЩ наужким налага санкции на Русия, докато Ексон сключва договор с Газпром вчера, а иска България да налага реални санкции...пак двойни стандарти...
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TPE3BEH 44и като го намериш виж къде се намира ип адреса на тия страници те ги крият но може да се намери
31
5
 
1
 
! Отговори
TPE3BEH преди 9 години
В тая статия са се събрали най-болните платени драскачи.Като чета коментарите и направо ме побиват тръпки.Опорните точки стават вече все по-банални.Потърсете в Google: Russian Troll Army
30
2
 
15
 
! Отговори
до 41 и 42 преди 9 години
До МужикПонеже коментарите са от един и същ УМНИК....чети----Не тъпчо--просто хората виждат истината, а тя ече,САЩ отново донесоха смърт и страдание--този път в Украйна....и за твое сведение--от 1914 год до 2009 год САЩ са спровоцирали 92 войни в над 60 държави по света.Приблизителни данни за жертвите--350-380 мил.човека....ФАКТИ господине..ФАКТИ
29
15
 
4
 
! Отговори
Мужик преди 9 години
Като ви чета идиотските коментари имам чувството че Путин е наел платени *** в днесбегето, друго обяснение няма тази сляпа вяра в непогрешимостта на Матушка Русия като че ли там само ангели живеят, изобщо няма мафия, олигарси, КГБ и безмилостни военни. Всъщност обяснението е едно - празни глави и промити мозъци!
28
2
 
13
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
До азСлед като са сирачета, не смяташ ли, че родителите им ги няма вече? При това, най-вероятно са избити от Кивеските "демократични миротворци"
27
3
 
11
 
! Отговори
тито преди 9 години
До UKRAINECА ти си 100%то доказателство,че в Киев са *** лъжци--даже и да лъжете не умеете.....
26
14
 
1
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До 9898 ----- Киев е прав да се страхува--В Украина още помнят как руснаците избиха 300 деца в Беслан заради уж чеченски терористи--ужас !!!!
25
3
 
17
 
! Отговори
9898 преди 9 години
То може да си *** и ***,може да си *** и ***,но и заедно с това и да си лъжец, е ПЪЛНА трагедия...а на тия в Киев даже и лъжите са им глупави--и това е непоправимо и е завинаги.
24
3
 
30
 
! Отговори
опс...упс преди 9 години
Тия украински фашисти много бързо се учат от господарите си-САЩ.И много бързо се оплитат в лъжите си.Големи *** са.Все повече хора почват да ги ненавиждат.
23
4
 
29
 
! Отговори
бахххти преди 9 години
То бива лъжи,бива демагогия...ама чак толкоз!!!!!!! Украинците направиха цял свят на смешници--как може да си толкова арогантен и безочлив??!!Утре ще обяснят че фосфорните бомби са близалки-пратени за тия сирачета,а лошите руснаци отвели децата в Русия....