Киев с обвинение: Русия извозва незаконно сирачета

Москва нарушава двустранни споразумения
13 юни 2014 08:40,
60
Киев с обвинение: Русия извозва незаконно сирачета
Снимка: Reuters

Киев обвини Русия, че "незаконно извозва" сирачета от района на "безопасния" град Донецк, център на непризната сепаратистка република в Източна Украйна, информира руското мрежово издание "Правда".

Според украинското външно министерство деца сираци се извозват незаконно от град Снежное край Донецк в Русия. Ведомството обвинява федерацията, че на 12 юни е пуснала деца през границата без съответните разрешителни документи, а само с актове за раждане, с което е нарушила ред споразумения.

По данни, "проверени от украинския генерален консул в Ростов на Дон и потвърдени от компетентните органи на Украйна, става дума за 16 деца сираци измежду украинците, "отвлечени в Снежное от въоръжени представители на т. нар. Донецка народна република", цитира "Правда" по Интерфакс разпространено снощи изявление на киевското дипломатическо ведомство.

Според украинското министерство децата се намират в руския град Донецк, разположен в Ростовска област. Киевските дипломати заявяват, че Русия е нарушила двустранни споразумения с Украйна и поети от Москва международни ангажименти в сферата на детските права, залегнали по-специално в съответната конвенция на ООН.

Извозването на деца в чужбина без разрешителни документи представлява в случая престъпление - "международно отвличане на деца (. . .) със съответните правни последици" за извършителите, техните помагачи и виновните в бездействие, подчертава украинското министерство. Според "Правда" Киев е изпратил на Москва вербална нота с настоятелно искане за "спешни изчерпателни мерки, насочени към незабавно връщане на децата в Украйна и търсене на отговорност от лицата, замесени в съдействие за незаконното им влизане в Руската федерация".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Много се радвамНе са руски танковете.Взети са от някой склад за бракувана военна техника-има ги много.Виж че са "издухани"- горят масло на поразия(син пушек) и екипажите едвам се справят,т.е. не са професионалисти.И аз се надявах най-после да подпукат хунтата,ама не би!
21
3
 
27
 
! Отговори
ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ преди 9 години
Абе вие с тея новини заедно с украинската хунта направо испушихте вече...А утре какво ще измислите?? Че в Кремъл тези сирачета ги ядът за закуска.....*** олигофренията.....чак за толкова *** ли ни имате???? Надминахте тотално "Работническо дело" и ***....
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
emi che na homofilite li da gi ostavi
19
21
 
4
 
! Отговори
26 преди 9 години
Издухан мозък....теб те радва войната, насилието, кръвта....или смяташ че танковете ще раздават цветя.....болни хора от всички страни , обединявайте се и вкупом в Русия...там Ви е мястото... БЕРИ ЧЕМОДАН И ПУТЬ ЗА МАГАДАН.........
18
5
 
26
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
След всички престъпления,извършени от Киевската хунта(убийства на жени и деца,собствени войници,продажба на органи на Запад),как да им повериш РУСКИ деца?Какво ще стане с тях?Ако ги осиновят в САЩ-добре,ама май ще заминат натам за резервни части!Тия "хора" нямат морал и съвест!За долари и майка си ще продадат!
17
7
 
35
 
! Отговори
Много се радвам преди 9 години
Много се радвам, че вече има три руски танка Т-72 в Украйна. Сигурно скоро ще станат 30, а защо не и 300?
16
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Испания е предложила да помогне на Украйна с военна техника13 Юни 2014 | 07:57 | Агенция "Фокус"Испания е предложила да помогне на Украйна с военна техникаСнимка: АФПМадрид. Испания е предложила да помогне на Украйна с военна техника, предаде Униан, позовавайки се на съобщение на генералния секретар на НАТО Андерс фог Расмусен в социалната мрежа.След среща с испанския външен министър и с краля на Испания Хуан Карлос Расмусен съобщи, че Мадрид е предложил да изпрати изтребители и кораби, за
15
4
 
41
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Защо не се пише нещо за общата бройка на убитите деца в този конфликт от страна на Украинската армия? Подсказка - 19 бр. Защо не се пише,че Украйнската армия избива мирно население с въздушни удари? Това си е демократичен геноцид с/у собствения си народ и после как да не искат да станат руски граждани. И после да не се чудите защо 3 руски танка са влезли в Украйна. Истината е че Русия е спонсорирала "терористите' с 3 броя танкове, за да се защитят от Украйнската армия.
14
24
 
7
 
! Отговори
Веско преди 9 години
> Тоест Киев иска децата обратно на бойното поле.тоест не те бива да разсъждаваш, гледай си работата, че ще разсъждаваш над свободните работни места.
13
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоест Киев иска децата обратно на бойното поле.
12
2
 
40
 
! Отговори
ти къде си преди 9 години
тези избиха родителите на сирачетата с фосфор и редовни нощни бомбандировки и сега цинично питат защо извозват сирачета. Този свят не отива на добре
11
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази "новина" ми напомня на следния виц:В Киев един мъж видял куче, което нападнало момиче. Ударил кучето и то умряло. Журналист от украински канал му взема интервю: Герой от Киев спаси момиче от зло кучеМужът го прекъсва: Аз не съм от КиевЖурналистът: Чужденец спаси момиче от зло кучеМужът: Не съм чужденец!!! От Донецк съм!Журналистът: Терорист убил невинно куче, което си играело с момиченце!
10
5
 
41
 
! Отговори
Киро преди 9 години
То бива бива идиотщини ама та киви глупости са върха на идиотизма на хунтата в Киев,те избиват собствения си народ с танкове и фосфорни бомби обвиняват Русия че спасяват хората от ужаса!!!!!
9
4
 
36
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Ми ще ги извозва бе, няма да ги оставя да ги стреляте!
8
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Треперете американски ***! Един ден тези деца ще се върнат за да изчистят цяла Украйна от вас и уродливите ви потомци ...ако до тогава украинският народ не го е направил, защото двуличието и цинизмът ви вече осмърдяха света.
7
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бе, ще ги държи на средата на бойното поле, че да има върху кого да си ползвате белия фосфор, киевски ***.
6
4
 
41
 
! Отговори
Надпис преди 9 години
Надпис на украински танк: Драги украинци, драги сънародници, вие ще бъдете убити с финансирането и с любезното съдействие на Европейския Съвет, на Нато, на Цру и на Държавния департамент на Сащ!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakvo pravi Kiev za tezi deca ? Mai po-tochno mislia che triabva da kajat che Rusia spasiava sirachetata.
4
1
 
35
 
! Отговори
опастност за мира преди 9 години
Най-голямата опасност за мира и стабилността в Европа представлява фашистката хунта в Украйна! Не Русия, а усилията на Ес, Нато и Сащ, да възродят фашизма в Европа, 70 години след Хитлер, са адската машина, която всеки момент може да избухне и да покрие цяла Европа с кафявата чума!
3
1
 
26
 
! Отговори
с окървавени ръце преди 9 години
Петро Поросенко - президент с окървавени ръце. "Правый сектор" продължава да тероризира детските ясли, детските градини, детските болници и училищата в Донецката република. "Правый сектор" продължава да избива децата, техните сестрички и братчета, техните майки и бащи, техните баби и дядовци!