Украински военен самолет бе свален в района на Луганск

Около 30 души са загинали
Обновена: 14 юни 2014 09:02 | 14 юни 2014 09:02,
298
Украински военен самолет бе свален в района на Луганск
Снимка: архив, Reuters

Проруски сепаратисти са свалили тази нощ военен транспортен самолет, превозвщ войници и доставки до летището на източния украински град Луганск, съобщи министерството на отбраната на Украйна. Четиридесет и девет украински войници са загинали.

"През нощта на 13 срещу 14 юни терористи обстрелваха с противосамолетно оръжие и големокалибрена картечница и свалиха военнотранспортен самолет "Ил-76" при подхода за приземяване", се казва в съобщението на военното министерство. В него не се посочва броят за загиналите.

Според ИТАР-ТАСС от ръководството на самообявилата се Луганска народна република нито са потвърдили, нито са отрекли информацията за сваления военен самолет.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още по темата: самолетЛуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
54
 
! Отговори
но комент преди 9 години
Истината е, и това вече и западните наблюдатели го признават, че населението на източните области подкрепя т.нар "сепаратисти".Което прави проблема на хунтата нерешим.
29
36
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна в НАТО и под натовска опека,да ги видя тогава москалите.
28
10
 
47
 
! Отговори
но комент преди 9 години
Засега стрелят само по военни съмолети , и то зоната на войната.Ами ако започнат да свалят цивилни самолети, до Киев примерно?Въобще, някой си направи много, много грешни сментки за бърза победа в Украйна.Въобще не ми се мисли, какъв ад ще настъпи, ако САМО ПОМИСЛЯТ за влизане на Украйна в НАТО или разполагане на натовски войски или ракети в Украйна.
27
11
 
51
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Adam1966 Говориш лъжи,тотални лъжи Нямаш доказателства Но има доказателства,че в Славянск ,наци гвардията е използвала фосфорни мини,ГРАД ,гаубици срещу жилищни квартали,където няма и един проруски боец А за твоята теория,доказателства няма .Просто испускаш и това е . Жалък си
26
9
 
54
 
! Отговори
ккк преди 9 години
Нещата ще стават още по лоши!Фашиската чума ще плъзне и в други места по европа.Единствените печеливши са американсите,и те са тези дето мътят водата,но се надявам скоро да гризнат и те дръвчето
25
11
 
38
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Току що прочетох ,непроверено инфо,демек може да не е вярно Та ,в Луганското летище,между десантчици от Днетопетровск и Лвов е избухнала прстрелка,щото тия от Днетопетровск са издигнали руския флаг. Ясно е че от Днетопетровск са победили и са се отправили към Антрацит. И все ми идва на акъла,че ще ходят на почивка в Сочи ,като колегите си граничари
24
8
 
47
 
! Отговори
123 преди 9 години
До anonymВсеки трябва да вземе решение да ли да воюва срещу народа си и да служи на чужди интереси или да откаже да убива свой сънародници,щом са били в самолета значи са тръгнали да убиват и са си получили заслуженото!
23
8
 
55
 
! Отговори
но комент преди 9 години
Съпротивата в Западна Украйна е продължила тридесет години след Втората световна война-до към 1975г.Това- без никаква външна помощ, при тоталитарен режим и при плътно затворени граници.Правете сметка колко ще продължи конфликта в Източна Украйна, ако съседна Русия изпраща и пари и модерно оръжие.Няма друг изход за Украйна освен преговори , мир и автономия на изтока.
22
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самолетът сам е паднал, но украинците решиха да гозапишат на сметката на опълченците, иначе голям резил!Вероятно вече на ВВС на Украйна им свърши инвентара! Да започват пак да използват хеликоптери на ООН!
21
12
 
41
 
! Отговори
идиоти преди 9 години
До АнонименЗащо щом казваш истината и не спазваш опорните точки на посолството на САЩ си *** ,комунист и пр.?до кога !?
20
9
 
55
 
! Отговори
но комент преди 9 години
Стигна се до осиранаето в Ирак американците да воюват редом с иранците- шиити против ислямистите -араби.Пък до преди месеци война с Иран щяха да започват.Въобще- голямо осиране навсякъде.А в Украйна земята ще гори под краката на бандеровците- не дълго, а завинаги.Ако си мислят, че ще имат мир и спокойствие- това НИКОГА няма да стане!
19
11
 
54
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Adam1966 Ти верно си ненормален Затова ли при подобно прочистване ,наемниците на Киев са стреляли по-който им види окото а ?????? Сигурно са помислили,че пенсионер с пазарска чанта е опасен терорист а????? Абе въобще какви сте такива *** не разбирам? От Луганск предупредиха Киев ,че ще свалят самолети. Като от Киев не слушат и не преговарят,то резултата ще е такъв Инак има блокирани между 500 и 2000 укр. военни ,наци гвардия,които са без вода и храна
18
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМоже и да няма следващ, като гледам на хохлите май им привършиха
17
38
 
36
 
! Отговори
33 преди 9 години
по озлобени, некадърни, ментално изостанали, ограничени хора от руснаците просто няма (е може би ***, но и руснаците не падат по-долу, и те достойно се преставят) ... с две думи провалена нация
16
9
 
54
 
! Отговори
но комент преди 9 години
Тези, оито се *** във Виетнам и в Ирак и в Афганистан, ще се осерат и в Украйна-това е сигурно.Къде по напред да помага на главорезите си Америка- в Сирия ли, в Ирак ли или в Украйна.След още няколко такива случки и на украинците ще им се отще да воюват.
15
21
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добро утро на всички *** от Позитано 20
14
11
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така, така. Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Военен самолет във една война. Хайде сега и следващия.
13
38
 
38
 
! Отговори
2 преди 9 години
давайте украинци, сега за всеки загинал по 10 руснаци, точно както са ви класи и вас ... и без това руснаците са ***, само добро ще ни направите ... значи видители *** и руснак, първо руснака .... *** са по-лесни
12
16
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е малка компенсация за невинните цивилни жертви на фашистите. Другия път-повече!
11
10
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой съмнява ли се,че Русия със спътници и радари следи до сантиметър движението на всичко украинско във въздуха.Що ли си мисля,че това е реванш за избитите Руски граждани в това летище преди седмица?!.Просто са казали на своите-"В тази точка,в толкова часа над вас ниско ще мине украински военен самолет.Свалете го"