Над 300 деца в Китай са отровени от химически завод

Съдържанието на тежки метали в кръвта им е 3 пъти над нормата
15 юни 2014 12:19, Елка Василева
33
Над 300 деца в Китай са отровени от химически завод
Снимка: архив, Reuters

В централната китайска провинция Хунан е регистрирано масово отравяне на над 300 деца. Причината според първоначални оценки на властите вероятно са опасните вещества, изхвърлени в атмосферата от разположения наблизо химически завод, съобщи агенция Синхуа, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Открито е олово при изследванията на децата от град Дапу, направени заради оплаквания от неразположение. Според лекарите средното съдържание на тежки метали в кръвта на децата превишава три пъти нормалното равнище.

Химическият завод временно е затворен и в него тече служебна проверка.

Наднорменото наличие на олово в организма може да доведе до  сериозни заболявания на нервната и репродуктивната система, както и повишено кръвно налягане. В най-тежките случаи отравянето с олово причинява гърчове, кома и смърт, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 9 години
Също и във Балгария трябва да се затворят въглешнитецентрали,понеже те за ток помагат а народа тровят.Яда се проверят наще деца покраи въглешните централи дали и те не са натровени.Ами като правиш нещо добро на народа не прави 3 зло,така са и наше кюмурените централи и трЯбва да се затворят веднага.
24
0
 
1
 
! Отговори
Diko преди 9 години
Работя с китайци - това са едни роби, нямате си идея по колко часа работят, малко време за почивка, всичко се пренася на ръце... и това е жесток ред, наложен от техните началници, които също са китайци!Някои от тях са ми разказвали какво е там, предупредиха ме да не ям нищо, произведено в Китай, всички отрови се изхвърляли в почвата, реките, морето и въздуха! Не ми хвалете Китай !
23
0
 
4
 
! Отговори
О,Бобий,о,мислителю преди 9 години
Ако не бяхме патили социализъм, ние щяхме да си произвеждаме стоки на нивото на марковите западни, а каквото не произвеждаме, щяхме да си го внасяме в оригинал, а не ментета! Не забравяй какво е било реалното ниво на заплати и цени в Царство България около 1939г.Не пренебрегвай реалностите - какъв щеше да е стандартът ни, ако някои, с обединени усилия, не бяха съсипали Германия, използвайки Русия и нейния народ като маша.Китайските маратонки?От заводите на червената олигархия?Печалбата е за нея
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо ново под слънцето. Те съсипаха цяла една екосистема на най-голямата си река, заради някъв ВЕЦ, че за няколко полуидиотчета ли ще ги е грижа. Тея до 30 год ще се самоубият от лакомия.
21
2
 
6
 
! Отговори
ЕМИ преди 9 години
ЩЕ ГИ ГЛЕДАМ НА КАРТИНКА МАРАТОНКИТЕ, НАЛИ КОМУНИСТИТЕ НИ ДОКАРАХТЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА НЯКОЛКО ПЪТИ ЗА 70 ГОДИНИ! КАТО НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ НОРМАЛЕН ЖИВОТ, ЩЕ СЕ МЪЧИМ С КИТАЙСКИ СТОКИ И КАСКЕТ-ПОЛИТИЦИ!
20
0
 
4
 
! Отговори
КОЛЕГА преди 9 години
До АнонименНЕ СИ ЗАОЗНАТ, УЛЕИТЕ,ДЕТО СЛУЖАТ ЗА ПИКАНЕ ИЗОБЩО НЕ СА В ЦЕХА, А СА НА ПОЛЯНАТА! Е ТЕ ТВА СЕ ВИКА КОМУНИЗЪМ! ХОРА ОТ ПЛЕВЕНСКИЯ ЗАВОД ИЛИНДЕН СА ХОДИЛИ ТАМ И СА ГИ ВИЖДАЛИ С ОЧИТЕ СИ ТИЯ НЕЩА!
19
7
 
5
 
! Отговори
Бобий преди 9 години
До комунистиТе в Китай може и да комунисти, обаче благодарение на тези комунисти *** като теб си купувате "западни" стоки на поносими цени. Нали се сещаш, че ако маратонките ти (примерно) ги прави германеца-демократ, който бачака за 2000 евро на месец, тогава тия маратонки ще ги гледаш само на картинка и жално ще ти текат лигите като на бездомно куче пред месарница.
18
2
 
5
 
! Отговори
АЙДЕ ТРОЛОВЕ преди 9 години
НА АМБРАЗУРАТА! ИЛИ ВИЕ НЕ ЗАЩИТАВАТЕ ЧИНА, САМО РУС? АМА ТОЯ ПЪТ НЯМА КАКВО ДА КАЖЕТЕ КОЛКО Е ХУБАВО ПРИ КОМУНИЗМА! И АЗ В ПЛЕВЕН ПОМНЯ КАКВО БЕШЕ ПРЕЗ СОЦА- РАЙ! КАТО ОТВОРЕХ ПРОЗОРЕЦА СУТРИН И ВИЖДАХ СМОГА, ИДВАЩ ОТ ЗАПАД ОТ ЗАВОДИТЕ! КОИТО ПРОИЗВЕЖДАХА "КАЧЕСТВЕНА' ПРОДУКЦИЯ, ЩОТО РАБОТА ИМАШЕ ЗА ВСИЧКИ, И ЗА НАЙ-НЕКАДЪРНИТЕ! СЕГА ГИ НЕРМА ТИЯ ЗАВОДИ, ЩОТО БЯХА НА СВЕТОВНО НИВО! ЕМИ ТВА Е! КОМУНИЗЪМ=***!
17
2
 
4
 
! Отговори
комунисти преди 9 години
ИМ КАЖИ И ПОВЕЧЕ НЕ ОБЯСНЯВАЙ! ТЕ ТОВА Е НАПРЕДЪКА НА КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 20Kitaicite ne sa li komunisti ? :)
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V Kitai cenata na choveshkia jivot e mnogo niska. Choveka tam pochti ne struva nishto. Stranata proizvejda mnogo no jivee mizerno. Nai golemia dlajnik mna Kitai tova e Amerika. Kitai jiveiat dnes samo ot lihvite na tova koeto Amerika im dalji .. i ... vaprosa e dali niakoga izobshto shte im se izdalji.Ot kitaiskata zemia ne se vijda iasno nito lunata nito slanceto a da ne govorim za zvezdite koito nikoga ne sa vidiani ot kitaiskoto naselenie.Vsichki rabotiat i bukvalno mizeruvat.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как Западът виновен ?!? Нали комунистическите партии в цял свят работят за благото на собствените си народи ?!? Едно време даже не ни казаха за радиоактивния дъжд от Чернобил, за да не ни тревожат излишно ...
13
0
 
4
 
! Отговори
химик преди 9 години
Няма да влизам в политчески спорове. Ще спомена само, че натравяне с олово се преодолява с големи дози аскорбинова киселина (витамин C) и калиев йодид (KI). Особено при началната фаза, когато не се е натрупало по органи и кости. Аск. киселина и KI извеждат оловото много ефективно и това е документирано в началото на миналия век в САЩ. (все още ги има тези изследвания в мрежата)Оловото се разпознава като калций от организма и за това се нарупва в нервната система, а също и в костите.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТова е ЦЕНАТА на глобализацията.Западните компании изнесоха мръсните производства в Китай, Индия, Източна Европа, Африкаи Азия.Но особено в Китай реалността е ЖЕСТОКА.------айде пак запада виновен , да *** и тиквите ви промити :)
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е ЦЕНАТА на глобализацията.Западните компании изнесоха мръсните производства в Китай, Индия, Източна Европа, Африкаи Азия.Но особено в Китай реалността е ЖЕСТОКА.
10
4
 
3
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До zz 11Айде стига сте говорили глупости !!! Ние финансовите терористи и анархисти плащаме на всичките Ви телевизии и такива както тебе да вменяват на българите колко е лошо да се живее в страна която има всичко ! Ни постоянно вменяваме на всяко семейство как трябва да си продава земите и имотите за да плащат и да си изучат детето при нас на запад ! Да ние с NLP техники създаваме малки финансови пънкарчета и икономически еничари като Дянков които ви пращаме обратно !
9
3
 
6
 
! Отговори
zz преди 9 години
Над 3 000 000 българи са изгонени от България с глад и мизерия от некадърни политици и чиновници !!!
8
0
 
5
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Не е честно индустриалните анархисти да бъдат подвеждани под отговорност щом някой химически завод е замърсил атмосферата? Нали се стремим към растеж ?При 1,5млрд китайци ще си направят ...тези вече са увредени !
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 5В Китай е нормално в халетата на фабриките изобщо да няма тоалетни, а един улей в единия край на халето с течаща вода по него и работниците там прескачат да се облекчават.Разбира се, вие гадове дето все за правата на работническата класа се "грижите" хич не ви е еня за това важно е партийните олигарси да карат позлатени мерцедеси нали?Ах лицемери долни.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са евразийските стандарти, другарки и другари!Натам искате да ни натикате, нали?