Гневни французи пребиха ромче в Париж заради кражба

16-годишното момче е в кома след нанесения побой
Обновена: 17 юни 2014 14:11 | 17 юни 2014 07:53, Красимир Ангелов
263
Гневни французи пребиха ромче в Париж заради кражба
Снимка: Reuters

Младеж от ромски произход се бори за живота си в парижка болница, след като бе пребит от гневни хора, които го обвинили, че е ограбил апартамент в общински блок, предаде ДПА, като се позова на местни медии.

16-годишното момче, чиято народност не се споменава, било открито в безсъзнание в петък вечерта в предградието на френската столица Пиерфит-сюр-Сен. То било пребито от местни жители, които го обвинили за грабежа.

Младежът живеел заедно със семейството си в изоставена къща срещу въпросния блок. Той бил задържан на няколко пъти в последно време по подозрение в кражби.

Големи ромски лагери изникнаха в Пиерфит-сюр-Сен през изминалото десетилетие, посочва ДПА. Агенцията отбелязва, че враждебността срещу имигрантите от това малцинство във Франция нарасна рязко през последните години.

Някои активисти за борба с расизма обясняват тази тенденция с изказвания на политици, които заклеймяват ромите.

Според някои оценки във Франция живеят 20 000 представители на това малцинство, предимно от Румъния и България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още по темата: Парижпобойроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
7
 
! Отговори
. преди 9 години
Пердашили са ромчета ... бедна ти е фантазията.
127
1
 
18
 
! Отговори
. преди 9 години
"Ромчето" е объркало географските ширини , откъде да знае малкото "ром" , че неговите деди "ромчета" са ходили по запада и са предпочели изтока (Полша и Русия първо) , защото хората са се държали по-човешки с тях , няма от къде да разбере , че либералните, добри , антирасисти от запада са ги принуждавали да работят робски труд , гонели са ги и са ги бесели. Така е скъпо ромче това не е България , да влизаш по апартаментите да крадеш и да се измъкваш безнаказано, тия хора са завладели сяла Африка
126
8
 
4
 
! Отговори
нагли Бай-Ганьовци преди 9 години
Колко нагъл трябва да е човек за да иска от друг народ да интегрира хора, които ние тук сме създали с помощта на глупави детски и майчински и поради слабост на държавата ни по всички параметри. Все едно да имам дете, да не го възпитавам, да го направя гамен и да го оставя без образование, да се научи да краде и да прави бели и след това да го натиря при съседите и ако съседите не го поискат да почна да им викам: "УУУ-колко сте лоши, нали бяхте толерантни и умни съседи, какво стана?"
125
1
 
21
 
! Отговори
123 преди 9 години
Ще разберат французите защо у нас нищо не е както трябва - те с 20 000 *** не могат да се справят, как очакват ние да прогресираме при наличие на половин милион паразита ??
124
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как разбраха че е *** в франция Мароканци приличат на ***
123
7
 
2
 
! Отговори
Мюмюнчо преди 9 години
Ас бати съм чис *** и са гурдея с мойто происхот ! А тиа френци ша *** биат а ?! Аиде чоранте мосте антигърлесте тепоравес те кокалес ! Хас ми чорайбе хас мукар на вилица със студена бирица хас ми куйве заря хас ми минч на пиринч ! Мета харлавте тута цефтинес !
122
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що го биете ,бе момчета,счупете му врата,и тихичко в някой трап.
121
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, добре, не го интегрирали, а са го диференцирали...Объркали операцията...
120
0
 
12
 
! Отговори
Чичо Том преди 9 години
А в САЩ защо бият ***?
119
1
 
4
 
! Отговори
POLICIA преди 9 години
Това Ромче от Дасикане Рома-християни ли е или от Хорахане Рома-муслумани?
118
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хванах наскоро въшки от една *** и детето и на спирката.Пазете се. Като седна *** до вас на спирката бягайте. Не се знае от какво са болни.
117
1
 
10
 
! Отговори
Справедливко преди 9 години
Що го биете, а не го интегрирате бе франсета?
116
6
 
5
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Само *** роби позволояват *** нхе само да ги крадат, а да изнасилват дъщерите и жените им!Кой е виновен, че сте роби - американците, руснаците ли кой, че мога да разбера!?
115
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже през по-голямата част от годината съм във Франция имах възможност да проследя как става интегрирането на БГ житаните в петата републиката.В началото когато беше депортацията на българските и румънски *** то не бяха сълзливи истори то не се изказвахаразни организации.В последствие тона започна да се втвърдява докато се стигне до сегашната ескалация на омраза и насилие над нашите ***.Разликата между френските житани и БГ *** е голяма.Едните са по чисти и спазват някакъв ред .
114
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бързо, къде БХК?!
113
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Французите трябва да уважават културно-социалните ценности на ромите и да им позволят да се интегрират във френското общество, така както французите ни поучават нас.
112
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще помоля френското общество и власти да уважават културните ценности на ромите.
111
0
 
21
 
! Отговори
akud преди 9 години
Само мие тъпите българчета си ги търпим. А искаме уважение хихихихи
110
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Млад избирател на ДПС, партия от 13 век с избиратели изкачащи от автобуси с тюрбани и фереджета, за които религията решава всичко...
109
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малей, каква расова сегрекация, каква липса на демократизъм и нежелание за интегриране в обеществото!... ;-)Франсетата нали ни учиха да пускаме *** да ни се качат на главата, защото така било най-правилно. А също и за наша сметка да им поемаме разходите, да им строим безплатни къщи, да им даваме безплатно поземлени участъци и ред други неща...Ха сега да видим учителите по демокрация, как интегрират.*** си кара като при нас - краде, насилва, иска пари и предимства къде е Хелзингския