Взрив на газопровод в Украйна

По него минава транзитът за Европа
Обновена: 17 юни 2014 16:48 | 17 юни 2014 16:41, Елка Василева
226
Взрив на газопровод в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Експлозия е станала на участък от магистралния газопровод „Уренгой-Помари-Ужгород“, по който се осъществява транзитът на руски газ за Европа. Взривът е станал в Полтавска област.

Това съобщи УНИАН, като се позова на МВР в Полтавска област.

„Запалването е станало в 14.10 ч. Ликвидирането на пожара продължава. Пострадали няма“, каза шефът на пресцентъра на областното МВР Юрий Сулаев.

По думите му височината на пламъка е достигнала 230 метра, а високите температури се усещат в радиус от 1 км.

От МВР уточниха, че причините за възникването на пожара ще се установяват след ликвидирането му.

Междувременно източник от Газпром заяви, че руските газови доставки през Украйна за Европа не са засегнати след взрива на газопровод, като газът се подава по паралелна тръба, предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
3
 
7
 
! Отговори
демократ до 150 преди 9 години
На 25 април 1988 са осъдени на смърт лицата, пряко участвали в атентата (в скобите е рожденното име): Елин Маджаров (Емин Мехмедали), Алцек Чакъров (Абдула Чакър) и Сава Георгиев (Саафет Реджеб), няколко месеца по-късно същата година присъдата е потвърдена от Държавния съвет на НРБ и осъдените са екзекутирани и кремирани.[6] Емин Мехмедали (Елин Маджаров) и Абдула Чакър (Алцек Чакъров), са били агенти на окръжното управление на Държавна сигурност в Бургас през 70-те и 80-те години.
134
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде Путин, обръщате тръбите с Лавров към Китай. То се видя че с Европа нещата няма как да станат. Европейците не искат да работят с крадци на територии и природни богатства като вас московците. Пожелавам на всички москали безбрежнева счастие с поднебесната китайска империя.
133
7
 
6
 
! Отговори
демократ до 150 преди 9 години
Терористите на Буново са доказани агенти на ДС-КГБ.Може да го провериш!
132
0
 
21
 
! Отговори
иван преди 9 години
тука има хора,който казват че едно време бабите и дядовците им са нямали газ -ок хора прави сте и са живя ли добре но .бабите ви са имали по 8 деца ,работили са от сутрин до вечер на полето ,орали са животни и са копали на ръка ,нямали са джиесеми няма ли са телевизия ,компютри и всичко което вие имате а аз съм сигурен,че ако вие поживеете поне седмица както са живя ли нашите баби и дядовци ,ще започнете да мислите на кое дърво да се провиснете за да ви свършат ''мъките''
131
1
 
23
 
! Отговори
до 156 преди 9 години
Ами Путин ще... подава газ през Северен поток, а Украйна го духа без грам газ на територията си, тогава Южен поток ще се строи под натиска на ЕС. :)
130
1
 
3
 
! Отговори
Туба преди 9 години
До АнонименЕ те вече го поемат от няколко месеца, ама на, ни Путин скача, нито спират да убиват сепаратистите. А хората си лаят по форума колкото си искат. Евала!
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 149Ми живей като баба си! Чи го търсиш във форуми, компютри и така нататък! Баба ти все с компютър се е разправяла...
128
0
 
7
 
! Отговори
до 149 преди 9 години
Ако искаш ще се върнем към онова време, в което баба ти е ползвала "газ", демек дърва, ама с него върви и един друг режим. Изборът е твой- в днешно време с газ, или в онова време без газ.
127
1
 
18
 
! Отговори
иван преди 9 години
ако сам на путин на местото врътвам кранчето докато ЕС сама не стимулира изграждането на южен поток .пускам газта към китай и пожелавам успех с шистовия газ и доставките от испания на ЕС.Някой неща не се отценят докато не ги изгубиш
126
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, помагай на Путин че съвсем напълни гащите и вонята става нетърпима из цяла Европа.
125
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До демократВиж сега, вярно е, че наричащите се демократ имат право да са ***! Но ти злоупотребяваш с тази си привилегия!(за сведение терористите от гара Буново, гара Пловдив, черноморските курорти и другаде бяха доказани агенти на турските спецслужби! Така че - по-кротко, и най-важното - по-точно!)
124
6
 
1
 
! Отговори
Dinoсаурус преди 9 години
136, анонимен, що си мислиш че някой те пита кой номер и к'ъв модел *** носиш? Бивш *** също няма...и дървените философи не растат по дърветата.Тук са, изпра*ват се по всякакъв повод!А най-простите са платени драскачи!Да живее БСП/ДПС
123
0
 
22
 
! Отговори
За тези преди 9 години
За тези които не си спомнят: Новината е от 16.03.2014гЛидерът на Десния сектор Дмитрий Ярош заплаши да взриви тръбопровода които свързва Русия и Европа.Може да си потърсите тази стара новина.
122
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, колко тъпотия си пуснал по света...Путин виновен, руснаците взривили, руснаците губят... И тъй натататък, и тъй нататък...Пука му на Путин! Винаги ще намери на кого да продаде газ - на Китай, на Япония и т.н.А ние какво ще правим когато сняг забръска? Някой от полуумните (а бе силно казано, но да не ги смятаме съвсем за ***) драскачи като 126, 127, 131 и др. подобни прави ли си сметка, че ние ще го отнесем както преди няколко години през зимата, когато пак украинците се оляха?
121
18
 
1
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Защо сте толкова наивни.Дирята води до Болшой театър-Кремъл.Заради Южен поток. Знаем ги тия номера на КГБ и Москва.В България помнете ли .Трима турци агенти на ДС взривиха влак с деца на гара Буново и след задачата ги разстреляха да не приказват.И целия болшой театър да почнат възродителния процес.Така действат руснаците....има си причина.
120
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Запалването е станало в 14.10 ч. Ликвидирането на пожара продължава. Пострадали няма, каза шефът на пресцентъра на областното МВР Юрий Сулаев.""Запалването е станало в 14.10 ч. Точенето на безплатна газ продължава. В момента пълним хранилищата." каза шефът на пресцентъра на областното МВР Юрий Сулаев.
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спомням си 2008 г тогава гръмна газопровода към Грузия и спря подаването на газ, а след това ги удариха и военно. Та като гледам нещата са тръгнали по същия сценарий. Само че САЩ няма да посмеят да помогнат на Украйна /то и спомоща им Грузия беше смазана за 5 дена/ защото това ще е трета световна и така съвсем скоро украинците ще го поемат отзад ама ще е много дебел дори и за евро
118
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Довечера вместо 10 КАМАЗа наемни убийци, Путин ще вкара 5 КАМАЗа пожарникари и 5 КАМАЗа сварчици да закърпят тръбата, че европейците искат да бягат от московската бензиностанция.
117
7
 
0
 
! Отговори
Зелените човеци преди 9 години
Само за Китай ще са надеждни,га ги построят след петилетки.Другите се пукат по шевовете и се самовъзпламеняват.Някой пиян ги е заварявал.
116
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пределно ясно е, Путин вчера им врътна кранчето и на "надеждният" транзитен партньор не му остана нищо друго, освен да гръмне газопровода и да си изпише някое милиардче "изгорял" газ. Типично ***-украински номера.