Освободиха четирима от отвлечените наблюдатели на ОССЕ в Украйна

Те прекараха в плен повече от месец
27 юни 2014 08:15,
1
Освободиха четирима от отвлечените наблюдатели на ОССЕ в Украйна
Снимка: БТА

ОССЕ потвърждава освобождаването на четирима сътрудници от наблюдателската мисия на организацията в Украйна, изчезнали преди месец в Донецката област, предаде ИТАР-ТАСС. Това заяви днес в Киев говорителят на мисията Майкъл Бочуркив.

Той припомни, че четиримата са прекарали повече от месец в плен. Втората група от четирима наблюдатели, изчезнала в Луганската област, още не е освободена, отбеляза Бочуркив.

Четиримата освбодени наблюдатели на ОССЕ  пребивават в хотел в Донецк, каза премиерът на самообявилата се "Донецка народна република" Александър Бородай пред ИТАР-ТАСС.

По думите му те са били освободени в знак на добра воля и без предявяването на някакви "особени условия". В отговор на въпрос за националността на четиримата той каза: "Един датчанин, един турчин, швейцарец и, според мен, естонец, ако не греша".

По-рано днес прецентърът на самообявилата се "Донецка народна република" обяви, че пратениците на ОССЕ са пуснати на свобода и пътуват към Донецк с автомобил.

Първата "четворка" наблюдатели на ОССЕ изчезна на 26 май в Донецката област. Контактът с втората "четворка" бе прекъснат на 29 май вечерта, когато групата е била на контролен пункт край Северодонецк в Луганската област.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаквайте и тези като предните пленници на ОССЕ да разправят за ужаса който са преживели, тоест че не са били малтретирани, но са били подложени на нечовешки лишения- без достъп до интернет и телевизия. Ох, тръпки ме побиват, това е геноцид.