Украйна мисли как да намали потреблението на руски газ

Правителството търси алтернативни източници
Обновена: 28 юни 2014 15:03 | 28 юни 2014 14:52, Анисия Иванова
44
Украйна мисли как да намали потреблението на руски газ
Снимка БТА

Правителството на Украйна очаква труден отоплителен сезон, но разчита да се справи - по-специално като намали потреблението на руски природен газ и го замести с други енергоизточници.

Това съобщи днес пресслужбата на вицепремиера Володимир  Гройсман, министър на регионалното развитие, строителството и жилищно-комуналното стопанство, предаде ИТАР-ТАСС.

Вицепремиерът е председателствал заседание на украинския енергиен кризисен щаб с участие на редица ведомства от бранша.

Обсъдени са били конкретни мерки, за да се намали потреблението на руски газ, примерно чрез "доставки от алтернативни източници и енергоспестяване".

Разработваният план за действия цели "да сведе до минимум нуждите на Украйна да купува допълнително руски природен газ, достигали според оценки от началото на лятото 7 милиарда кубични метра", посочва пресслужбата.

Гройсман нарече тази задача предизвикателство за правителството в Киев. "Трябва обаче да направим всичко, за да преодолеем това предизвикателство", подчерта той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей , кефят ме тия от хунтата.Наистина са близо до Чернобил.Панически се чудят какви глупости да говорят на народа си . Хубавото е че скоро ще бъдат изметени от същия този народ.
22
3
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До БАЧКАТОР 22Русия дава нефт, газ и пари------------Аз не съм забелязал, на кого ги е дала?
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
31, защо се връзваш? Кажи ми, какво точно му е евтиното на шистовия, освен цената, но!!! цената може да е и дъмпингова!!! Кажи, КАКВО МУ Е ЕВТИНОТО НА ШИСТОВИЯ! Дупчиш като *** шахматно през 1-2 км, че и по-малко, правиш някакви суперсложни сондажи на зиг-заци изавойчета, взривяваш, шприцваш химически *а в земята, унищожаваш природата, полиция бие протестиращите собственици, нагнетяваш социално напрежение, добиваш жалките 10-15% от наличния газ и накрая всичкото излиза ужасно евтино!?!?
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малиййй, шистовият газ бил нискокалоричен. Противник съм на шистовия, ама съм противник и на тъпотиите. Газовете са метан, етан, пропан, бутан и т.н. Пропан-бутана е смес. Какво точно му е на шистовия, освен тъпата технология, че не разбрах?
19
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Украйна, бъдете адски твърди и дано зимата е мека - имате шанс. Господ с вас!
18
1
 
9
 
! Отговори
Ликвидатор преди 9 години
Е какви алтернативни източници??? Въглища ама Донбас е при Руснаците..Но има един източник Чернобилската АЕЦ то урана вътре още тлее и подържа 100 градуса... Точно място за почивка на фашистите в киев....
17
1
 
8
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
"бавно стопляш" - основно понятие в спора.Шистовият газ е нискокалоричен. Нужно е двойно по-голямо количество за стопляне на единица обем от необходимото количество природен газ. На практика шистовия излиза по-скъп и нерентабилен.
16
0
 
7
 
! Отговори
Рефер енд Ум преди 9 години
Както и очаквах, вицепремиера вече е с типичната и често срещана украйнска фамилия ГРОЙСМАН. А иначе, като отговор на братята укри - няма как да стане това. Мойта газ, аз си я не давам! Словаците, като гледам - също!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То с мислене не става - става с ядене на боб...
14
4
 
8
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
До 18 Анонимнийотносно:"16 *** Щатите излязоха на първо място по добив на петрол и газ изпреварвайки съответно Саудитска арабия и Русия сигурно от боба а , ***"Може и да си прав "УМНИКО", не напразно нападнаха Ирак и Либия.........но това само умни глави, като ваша милост не го разумяват........
13
0
 
1
 
! Отговори
jane преди 9 години
*нямам намерение= нямам търпение :)
12
1
 
16
 
! Отговори
jane преди 9 години
Мммм, нямам намерение да видя как точно ще се справите с това "предизвикателство". 7 млрд. кубика са сериозна работа, бая енергоспестяване ще види украинския народ зимата струва ми се. Лошото е, че може и ние да го отнесем покрай тях. Но какво пък, ние "енергоспестяваме" от бая време. България е дефиниция на енергийна бедност, като видя зимата 16 градуса в стаята и се чувствам като на тропиците. Ама в Украйна май става малко по-хладничко, та не знам, дано да го докарат поне до положителни темп.
11
1
 
13
 
! Отговори
Да помогнем преди 9 години
Даиздигнем лозунга , БРАТЯ УКРАИНЦИ ЦЕЛ *** ЩЕ ИЗПУСКА ЗАДНИ ГАЗОВЕ ЗА ВАС.
10
1
 
19
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
украйна не само се топлеще ами и продаваха газ като разликата я пребираха, ДА ВЕЧЕ АМА НЕЕЕ.
9
1
 
15
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
ами върви си пазрувай от там бе ,,умнико,, купи и минерална вода че като отровят земята да си измиеш н.с.сраният газ
8
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Скоро и ние ще мислим за същото.
7
4
 
18
 
! Отговори
не плащат преди 9 години
Украйна никога не е плащала за гориво. Едва ли някой ще се навие, при тези условия, да доставя на Украйна гориво.
6
3
 
24
 
! Отговори
ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТО преди 9 години
Аз знам как ! Трябва да се поучат от опита на нашите "умни" политици - затварят всички заводи и фабрики ,вдигат рязко цената на парното и ел енергията ,така че хората да се откажат да ги ползват и проблема се решава . Разбира се хората може да се разбонтуват- затова чрез медиите трябва да им бъде промито съзнанието ,че за всичко са виновни комунистите и Русия ,след което да изкарат бандеровци на улицата да контролират реда .
5
5
 
23
 
! Отговори
С фракинг ... преди 9 години
... и с помощта на други отрови.Да дупчат, тровят подпочвените си води и да пълнят гушите на американската либертанска Олигархия, стояща зад Chevron.
4
3
 
30
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Реален план. Скоро ще започнат да затварят врати заводи и фабрики и консумацията на газ ще сесъкрати рязко.