Лавров: Ще има нова спирала на кърваво насилие в Украйна

"Решението на Порошенко да отмени примирието ще има последици"
Обновена: 1 юли 2014 22:24 | 1 юли 2014 22:16,
69
Лавров: Ще има нова спирала на кърваво насилие в Украйна
Сергей Лавров, Снимка: Reuters

Решението на украинския президент Петро Порошенко да не продължи примирието подкопава постигнатата по-рано от лидерите на Русия, Германия, Франция и Украйна договореност, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров в телефонен разговор с американския си колега Джон Кери, съобщиха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

По думите му това ще породи нова спирала на кървавото насилие с непредсказуеми за украинската държава последици. 

Телефонният разговор се състоя по инициатива на американската страна. Лавров посочи, че е недопустимо да бъдат насърчавани действията на Киев за силово спиране на протестите в югоизточните региони и призова САЩ да използват своите възможности, за да убедят украинските власти в пагубността на избрания от тях курс.

Според Сергей Лавров "специално беше отбелязано, че заинтересуваните страни трябва със съвместни усилия да постигнат незабавно и трайно прекратяване на огъня, решаване на острите хуманитарна проблеми, начало на реални преговори между противоборстващите страни за уреждане на вътрешната криза в Украйна".
 

Джон Кери увери, че споделя тези цели, но призна за съществуването на различия в подходите за избор на пътища за постигането им, се посочва в съобщение на руското външно министерство.
 
Междувременно бунтовници от самопровъзгласилата се Луганска народна република обявиха, че днес са свалили украински изтребител Су-27край град Луганск, в източна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.  Двамата пилоти успели да се катапултират и се издирват от бунтовниците.
 
По-рано днес т.нар. опълченци съобщиха, че са нанесли артилерийски удар по автоколона на украинските въоръжени сили край село Жолтое, на пътя към град Счастие в Луганска области. 

По данни на източник от бунтовниците "били ударени шест танка на противника".

Журналисти от украинската "Обществена телевизия" бяха задържани на територията на "Луганската народна република" за шпионаж в полза на въоръжените сили на Украйна, заяви днес на пресконференция ръководителят на ЛНР Валерий Болотов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Рускиня от Сибир преди 9 години
До Анонимен 62Аз съм от Сибир. По красив и богат край няма!
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хамериканците и техните слуги и *** и те да се изнасят в Аляска! Белким останем малко българи тук.
50
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците и техните слуги и *** да се изнасят са Сибир. *** советише.
49
1
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ТАКА ЧЕ ТОПЧО, ЧЕТИ ПОВЕЧЕ И НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ ДА НЕ ТИ СЕ СМЕЯТ ТУК. АКО ИСКАШ ДА ПИШЕШ,ПИШИ НО ФАКТИ А НЕ НЯКАКВИ ПРОПАГАНДНИ КЛИШЕТА КОИТО ОТДАВНА СА РАЗВЕНЧАНИ ОТ ИСТОРИЦИТЕ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НАЙ-ДОБРЕ ОТИВАЙ ДА СИ ИГРАЕШ НА ТОПЧЕТА!
48
1
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ХОРАТА МАСОВО ОТ ГЛАД ВЪВ СЪЩИЯТ ПЕРИОД. ПРИ ТОВА ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЗАПАДНИ УЧЕНИ СТАВА ЯСНО ЧЕ ТЕЗИ 7 МИЛИОНА УМРЕЛИ ОТ ГОЛОДОМОР ЗА КОИТО ТИ ПИШЕШ СА НЕ САМО УКРАИНЦИ НО ВСИЧКИ ОТ СССР.ТОЕСТ НЯМА КАК ДА СА УМРЕЛИ 7 МИЛИОНА УКРАИНЦИ А ВСИЧКИ ЖЕРТВИ НА ГОЛЕМИЯТ ГЛАД В ОНЕЗИ ГОДИНИ СА ТОЛКОВА-7 МИЛИОНА. ЗАПАДНИ УЧЕНИ ИСТОРИЦИ ГО ТВЪРДЯТ, НЕ АЗ.ВИЖ : ПОРЕДНАТА ГРАНДИОЗНА ЛЪЖА.ANTIPROPAGANDA.COMXA.COM.STALIN1.HTML ВЪТРЕ ЩЕ СТРЕЩНЕШ ИСТИНСКИТЕ ЦИФРИ НА ЖЕРТВИТЕ НА ,,СТАЛИНСКИЯТ ТЕРОР'
47
1
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Топчо: КАТО ТИ ЧЕТЕМ КОМЕНТАРА МАЙ ТИ СИ ФЮРЕРА А НЕ ПУТИН? ЗАЩО МИСЛИШ ЧЕ ХОРАТА СЪС РУСКО САМОСЪЗНАНИЕ А ТЕ СА НАЙ-МАЛКО 19 МИЛИОНА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ МАКАР НЯКОИ ИЗТОЧНИЦИ ДА СПОМЕНАВАТ И НАД 20 НЯМАТ ПРАВО НА САМООПРЕДЕЛЕНИЕ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ СА НАРУШЕНИ НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ИМ ЧОВЕШКИ ПРАВА? КАКВО МИСЛИШ ЧЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПРАВЯТ ТЯХ, В ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ ЛИ? ТВОЯТ ГОЛОДОМОР Е ЕДНА МИТИЧНА ИДИОЛОГЕМА И АКО НАПРАВИШ МИНИМАЛНО УСИЛИЕ ЩЕ ВИДИШ ЧЕ И В КАЗАХСТАН И РУСИЯ СА УМИРАЛИ
46
11
 
2
 
! Отговори
Топчо преди 9 години
Фюрер Путин само вчера вкара две колони бронирана техника общо 40 машини. Ясно е, че украинците бързо ще им видят сметката. Фюрер Путин е в задънена улица заедно с цялата сбирщина руски фашисти-или трябва да вкарат още армия (фатално за Русия) или да загубят Украйна (пак зле). Те загубиха Украйна завинаги. Загубиха я всъщност още от времената на ГОЛОДОМОРА, когато руснаците унищожиха 7 милиона украинци и заселиха Източна Украйна. Сега техните потомци искат независимост. ***.
45
1
 
1
 
! Отговори
111 преди 9 години
Така се движи света, едни са силни за един определени период после други. Никой не спи на лаврите си вечно. Лошото е, че ние се хванахме за съюзници на тези, които бавно и сигурно потъват за сметка на Източна Азия. Не казвам, че е най- подходящо светът да се управлява оттам, но това са фактите. Азиатците са изтънчени натури, но запомнете от мен изключително ДИВИ И БЕЗЧОВЕЧНИ
44
2
 
8
 
! Отговори
Висшист преди 9 години
До "Топчо"1 - МНОГО СПЕШНО. СПРИ. НАРКОТИЦИТЕ!!! Стъпка 2 - върви на лекар да ти направи фронтална лоботомия. Стъпка 3 - стой далече от интернет. Стъпка 4 - запиши се доброволец за субект на тестване на биологически оръжия в Северна Корея.
43
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...кървавото насилие, замислено и изпълнено от главорезите на Путин!
42
15
 
2
 
! Отговори
Топчо преди 9 години
Фюрер Путин си заслужи да мумяса до Ленин ... но не все още :) Последните дни руските фашисти търпят огромни поражения и загуби във войната с Украйна. В отчаянието си почнаха да вкарват цели колони бронетехника от Русия, дори вече не ги преобличат, ами директно така с руските униформи и знамена. Но :):):):) Украйна им чупи зъбите. Нещо офтопик: поредната руска ракета се провали. :):):):) Руските фашисти само бой, бой, бой и още много бой ги чака :):):)
41
15
 
2
 
! Отговори
Toпчо преди 9 години
Вчера край Славянск украинската армия унищожи тренировъчен лагер на руските терористи. Унищожени са 200 рашисти (руски фашисти) голяма част от които са чеченци от бандите на Кадиров. Обръчът около руските фашисти се затяга :). През последните дни са почнали масово да се предават. В отчаянието си руските фашисти са започнали да вземат заложници право от улиците на Донецк. Украинската армия напредва, обръчът около свинете се затяга, те почват да *** :)
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 13"Новорусия"всъщност е някогашното Московско княжество. Започват да го споменават като Рус , едва след като Старата Киевска Рус, разгромява Ржечпосполита.Така, че названието "Новорусия", Путин може да го закачи на носа си, на фльонга! В някогашна Киевска Рус, днес наричана Украйна е нормално да има около 1/3 "руско-говорящи", но това съвсем не значи, че те се считат за "Московци". В днешно време от жителите на Москва - само всеки трети е етнически руснак!
39
1
 
2
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 45 Лъжеш ,лъжеш Кадрите са абсолютно различни ,даваха паралели между тях и просто няма как да са снимани на едно място по едно време Аман от НПО като тебе анонимнико
38
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 17"..фосворни бомби.."- клипа с тези бомби е сниман в войната в Ирак, преди няколко години, а "фашисти" е имало в Италия- при Мусолини преди 80 години. Пропагандата на Путлеровите медии, направо Ви е побъркала !
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! 30Ако ни бяха анексирали САЩ, както Вие твърдите, сега щяхте да бъдете в Гуантанамо, а не да ми плещите глупости и да чакате аванси от руското посолство !
36
0
 
6
 
! Отговори
До ДО Друзята преди 9 години
Продължавам - Посочи една държава, която не декларира, че ще защитава своите сънародници или граждани извън граница - САЩ, Германия, Китай ? Коя?Това е доктрина на ВСЯКА една държава. Даже напоследък и България си пъчи с нещо такова - даде малко учебници на българите в Западните покрайнини, които между другото Сърбия нарича Източна Сърбия.
35
0
 
4
 
! Отговори
До До Друзята преди 9 години
Колега, прав си за Хитлер и Сталин, само пропускаш факта, че един ден след Мюнхенското споразумение Полша нахлува в Чехословакия и си "взема" някакви си там територии, населени с поляци. Друго - Хитлер напада Полша, защото Полша отказва да предаде на Германия т.нар. Данцигски коридор, за което е била длъжна стори след ПСВ. Какво стана с българите извън границите , които България не защитава през 1903, 1913, 1919, 1946 ?
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГРУ - 31 защитава интересите на Украйна, а не на България. Украйна поиска от ЕС да спре Южен поток, за да може тя да прибира транзитните такси. Значи Украйна е във война с Русия, но си държи на тръбите, а ГРУ защитава чужди интереси.ГРУ - национален предател и явен украински агент!!!
33
5
 
7
 
! Отговори
до друзята преди 9 години
Пък някой после да ми казва че не са били съюзници. И че Германия и СССР, двечките заедно не са планирали и започнали агресията срещу Полша. Това е, другариЯ да видим какво означава фразата: "ще защитава всички етнически руснаци по света". Днес в Украйна, утре в Прибалтика, вдругиден може би в България. Или в САЩ - там има над 7 млн руснаци.Ами че това е цитат от Хитлер от периода 1937-39 г. Само ако заменим думичката "руснаци" с "германци" др. Путин дословно цитира др. Хитлер. Да, не правя грешка, в периода 1939-41 г. Сталин и неговите хора са толкова близки с Хитлер та го наричат "другаря