Лавров: Ще има нова спирала на кърваво насилие в Украйна

"Решението на Порошенко да отмени примирието ще има последици"
Обновена: 1 юли 2014 22:24 | 1 юли 2014 22:16,
69
Лавров: Ще има нова спирала на кърваво насилие в Украйна
Сергей Лавров, Снимка: Reuters

Решението на украинския президент Петро Порошенко да не продължи примирието подкопава постигнатата по-рано от лидерите на Русия, Германия, Франция и Украйна договореност, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров в телефонен разговор с американския си колега Джон Кери, съобщиха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

По думите му това ще породи нова спирала на кървавото насилие с непредсказуеми за украинската държава последици. 

Телефонният разговор се състоя по инициатива на американската страна. Лавров посочи, че е недопустимо да бъдат насърчавани действията на Киев за силово спиране на протестите в югоизточните региони и призова САЩ да използват своите възможности, за да убедят украинските власти в пагубността на избрания от тях курс.

Според Сергей Лавров "специално беше отбелязано, че заинтересуваните страни трябва със съвместни усилия да постигнат незабавно и трайно прекратяване на огъня, решаване на острите хуманитарна проблеми, начало на реални преговори между противоборстващите страни за уреждане на вътрешната криза в Украйна".
 

Джон Кери увери, че споделя тези цели, но призна за съществуването на различия в подходите за избор на пътища за постигането им, се посочва в съобщение на руското външно министерство.
 
Междувременно бунтовници от самопровъзгласилата се Луганска народна република обявиха, че днес са свалили украински изтребител Су-27край град Луганск, в източна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.  Двамата пилоти успели да се катапултират и се издирват от бунтовниците.
 
По-рано днес т.нар. опълченци съобщиха, че са нанесли артилерийски удар по автоколона на украинските въоръжени сили край село Жолтое, на пътя към град Счастие в Луганска области. 

По данни на източник от бунтовниците "били ударени шест танка на противника".

Журналисти от украинската "Обществена телевизия" бяха задържани на територията на "Луганската народна република" за шпионаж в полза на въоръжените сили на Украйна, заяви днес на пресконференция ръководителят на ЛНР Валерий Болотов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
7
 
! Отговори
до друзята преди 9 години
Путин повтаря сценария ан Хитлер от 1937-39 г. каквито и да ги приказва. Всъщност в Европа до 1939 г. действията на Хитлер са били приемани като опит за избягване на война, за решаване на етнически проблеми с мирни действия. Чак на 2-ри септември 1939, когато Франция и Англия обявяват война на Хитлер във връзка с агресията срещу Полша тогава всъщност Хитлер е обавен за агресор. И Сталин между другото 17 дена след това. Когато окупира останалата част на Полша. И накрая най-голямата гавра - съвместен парад на Вермахта и Червената армия. Пък някой после да ми казва че не са били съюзници. И че Ге
31
4
 
18
 
! Отговори
se преди 9 години
Сноудън им го каза ясно! САЩ шпионират целия свят чрез модерните технологии! В основата на всички беди по света са американците с тяхната изтъркана дума ДЕМОКРАЦИЯ! Та те демократично си пъхат носа във всеки вмирисан Г...З!
30
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За всичко са виновни Руснаците
29
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vsi4ki znaem , 4e 90% ot "opul4encite " sa banditi , vkarani ot *** .Trqbvashe da gi izbiqt oshte purviq den , sega ve4e e kusno.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като виждате статия с думата Русия и почвате да говорите наизуст .
27
26
 
9
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Това което се случна в Украйна е подстрекавано от русия е престъпление .... сега руснаците подбуждат нова насилие там ... като слушам някой изкаввания на хора от десен сектор и те са луди. но подобно кръвопролитие в сърчето на европа е престъпление .. не че на други места не е .
26
33
 
13
 
! Отговори
ГРУ-х преди 9 години
Ами ако иската да живеят в Украйна да се пишат украинци и да спазват украинските закони.Ква е тая варварщина копирана от москалските агресори.И в Крим имаше местни жители-татарите....ама ги прогониха на север и в техните кревати настаниха руснаци.А за Южен порок добре е да го спрат на цяло.Това е предателство на българския народ и интереси.Брусниците нищо не дават безплатно даже и за "освобождението" поискаха 32 тона злато за да окупират България с първата петролна война 1878г
25
28
 
5
 
! Отговори
ГРУ преди 9 години
Този копук на снимката като е загрижен за руснаците в Украйна що не вземе да си ги прибере и да не тормозят мирните украинци.Ако му остане малко време да ги прибере и от нашата територия че почнаха да правят бели в Созопол.Опитват се да си анексират созополския плаж за руска територия.
24
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а кой започна всичко това - руските *** - ФСБ с знанието на мръсникът ***-н
23
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕРГО Е ПИЯНИЦА, НЕГОВАТА ***!
22
3
 
26
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
до 23 Анонимен,руското посолство само с това се занимава!Какво пишат по форумите тези,които се топят като нация.Ама да знаеш,на такива като теб какво им гласи турското посолство(!?)...
21
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Троловете на руското посолство пак са се развихлили
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 5"а тези са въоръжени до зъби с гранатомети, калашници" Хората ти казват, че имат противозенитни ракети и артилерия, ти за гранатомети и калашници говориш... Много адекватност, много нещо...
19
13
 
44
 
! Отговори
Има различие! преди 9 години
За разлика от Кери Лавров е образован, разбира си от работата, и най-важното - представител на страната миротворец. Може да му се вярва.
18
13
 
40
 
! Отговори
majorski преди 9 години
Горкия украински народ ...както и да свърши това , след това ще има глад, мор и бедност. И то не една година ...а десетилетия....Вече си мисля че е по добре да не влизат в Европейския съюз, нито Германия ,нито Франци нито която и да е държава би извадила пари от бюджета си за да подкрепи Украйна....единствено Русия би им дала пари за да се стабилизират....дано се спре тази братоубийствена война
17
14
 
42
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
Кое е света бе ***, еврогейската *** и Фашингтон ли? Само те подкрепят фашистката хунта в Киев, която избива деца, бременни жени и мирни хора православни християни в 21-ви век. Това ли ви е демокрацията, това е чист фашизъм.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
IDVA KARAQ NA TURAKIA(ANADOLU)
15
15
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фашистката хунта в Киев трябва и ще бъде смазана, запомнете ми думите. Обстрела с тежка артилерия, фосворни бомби и други забранени оръжия на жилични квартали, на невъоражени мирни хора се нарича ФАШИЗЪМ. И този фашизъм се подкрепя от триполовите психопати от ЕК. СРАМ, СРАМ, СРАМ за демократична Европа, която все повече заприличва на фашистка клоака. Опълченците защитават бащината си земя и няма да я дадат на *** от Шеврон и Шел да я надупчат и отровят. Долу ЕС, Долу ФАШИЗМА!
14
11
 
32
 
! Отговори
!@#$ преди 9 години
Югославия, Ирак, Либия, Египет и Сирия...Украйна; различни *** - един и същи сценарий. Свобода, демокрация хйахахахахахаха
13
45
 
16
 
! Отговори
ТОВА Е... преди 9 години
Путин постигна омраза, подозрения и погнуса..в света и ..възторг и опиянение сред руснаците.Т.е. 7 милиарда казват Вие сте противни...150 милиона казват ние сме велики. Аз на кого да вярвам? на азиатски *** или на светът?