Светът завижда на САЩ, отсече Обама

Нашата демокрация е най-силната в света, заяви US президентът
4 юли 2014 14:58,
266
Светът завижда на САЩ, отсече Обама
Снимка: Reuters, архив

В обръщение към американците по повод националния празник 4 юли - Деня на независимостта, президентът Барак Обама заяви, чe другите страни завиждат на САЩ, и подчерта, че страната му остава образец за демокрация и общество за останалата част на света, предаде Франс прес.

"Преди 238 години нашите основатели се събраха във Филаделфия, за да поставят началото на американския експеримент. Тези патриоти се обединиха около една проста истина - че всички ние сме равни, че Създателят е дал на всички определени неотменими права и сред тях са правото на живот, на свобода и настремеж към щастие", каза Обама.

"Това убеждение ни помогна да изградим нашата демокрация, която е най-силната в света, нашата средна класа, която е най-голямата в света, и нашата армия, която е най-могъщата в света", подчерта Обама.

"Днес в света няма страна, която с готовност не би си разменила местата със САЩ", допълни президентът.

В края на изявлението си Обама се пошегува с вратаря на американския национален отбор по футбол Тим Хауърд, чието представяне на осминафиналите на Мондиала срещу Белгия беше определено в САЩ като историческо, въпреки че американският отбор бе елиминиран.

"Знам, че на сайта на Белия дом има петиция за назначаване на Тим Хауърд за следващ американски министър на отбраната. Ако мястото се освободи, ще си помисля по въпроса", каза Обама.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: САЩОбама4 юли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашата демокрация е най-силната в света, заяви US президентът - Коя е вашата демокрация US? Олигархическата, Социалтистическата, Егалитарната, Либералната или Емитационната? Май е последната...
83
11
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
Това у нас не е демокрация, а диктатура - Преди беше диктатура на пролетарията,а сега е диктатура на бандитите, мафиотите и престъпниците.Единствената страна в света която в момента има демокрация е USA и имeнно за това тя е водеща страна в техническия прогрес и водеща в стандарт на живот и изобщо НОМЕР 1.Що се отнася до недостатъците в американското общество:Никой не спори че американското общество има недостатъци.
82
1
 
11
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Ей, голяма демокрация! Продължавате да изнудвате демократично Франция да не предаде поръчаните Mistral на Русия,като за тази цел даже се опитвате да "подкупвате" с опрощаване на глобата в размер на 9 милиарда долара, която наложихте на най-голямата френска банка BNP Paribas, за която твърдите, че е нарушила наложените от САЩ санкции срещу Судан. превод от чуждата преса
81
1
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
После тези мафиоти-парламентаристи избират изпълнителната власт (правителството) - следователно изпълнителната власт не се избира от народът и накрая те си избират по някакъв квотен принцип съдебната власт, тоест и съдебната власт не се избира от народът. Накрая и прокурорите не се избират пряко от народa, а се самоизбират за вечни временa
80
1
 
17
 
! Отговори
Патриот и Оптимист! преди 9 години
Радвам се че съм Българин а не американец..... Радвам се, че заради мойто съществуване не умират хора в други държави.... Радвам се, че ям шопска салата а не хамбургери с ГМО!!! Въпрос на Време е България, да стане Сила!!! Смелост и Оптимизъм, Братя и Сестри!!!
79
0
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
Как е в западна Европа - там никъде няма три независимо избирани власти от народa. Обикновено там изпълнителната власт се избира от законодателната след изборите. Затова казвам че в западна Европа има псевдодемокрации.А в България няма въобще демокрация, защото никоя от властите не се избира от народът. Народът избира законодателната власт - Парламента, но не мажоритално, а пропорционално, следователно на практика не избира хората, а партията и тя поставя мафиотите и бандитите в парламента,
78
1
 
5
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 9 години
Daaaa, predi 240 godini ,prestupnici ot Anglia ,francia i Germania izbivat korennoto naselenie na cial kontinet ,za da si napraviat durjava ! Do predi 50 godini ,pochti zakonno tazi dujava beseshe negrite po stulbovete . Niama miasto v sveta ,kudeto da ne sa posiali voina i razruha .... Ei na tova mu se vika ,,silna demokracia ,,
77
7
 
2
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
Какво е демокрация???!!!Демокрация има тогава когато има три независими власти: Изпълнителна (президент или министър-председател), законодателна (парламент в USA = House of Representatives and Senate) и съдебна (съдиите), които се избират от суверена - НАРОДЪТ и които власти се контролират взаимно.Коя страна в света отговаря на това условие: Само една страна - USAВ USA всяка от трите власти мажоритално се избира на прeки избори от НАРОДЪТ.Нещо повече в USA и прокурорите се избират пряко
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко комплексарско изказване навръх националният им празник. Щом със самохвалство си вдигат самочувствието, значи сами се опитват да си повярват. Аз не съм чул Франция, Германия, Великобритания, Русия, Китай или която и да е друга държава да казва, че САЩ са най-великите. Ако всички им се възхищаваха, нямаше да има нужда сами да се хвалят.
75
0
 
5
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
NA NAS BALGARITE VSICHKI SA NI VINOVNI ZA MIZERIYATA, KORUPCIYATA I PROSTOTIYATA V KOYATO JIVEEM.. "YA NE SAKAM NA MEN DA MI E DOBRE, SAKAM NA VUTE DA MU E ZLE" tOVA E MOTOTO NA POVECHETO PISHESHTI TUK. KOLKOTO I DA PLIUETE-JIVOTAT SI VARVI I NA NIKOI NE MU PUKA ZA VAS!!!! I VMESTO DA SE YADETE EDIN DRUG PO-DOBRE RABOTETE ZAEDNO.
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зная, че като малък редовно е опъвал козче, но не знаех, че все още продължава да опъва от масура.
73
1
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
образец за демокрация !!!Напълно съм съгласен, толкова са демократични, никой не пропускат да подслушат дори и Меркел !!!
72
2
 
5
 
! Отговори
Да преди 9 години
*** емигранти от Европа със слуги взети от Африка, много се възгордяхте!!!
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обзалагам се че децата и ползват наркотици.А живеят богато, защото живеят на гърба на останалия свят като крадат ресурсите му и изнасят инфлация по света с войни и оръжие.Освен това всички българи работят най-неприятната работа, за която няма кандидат американец.
70
7
 
3
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
HAPPY JULY 4 TH...... DA GO DUHAT PROSTITE RUSOFILSKI RENEGATI....
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не мога да ви разбера повечето тука, как може да боготворите една държава, която и да е тя, ами като ви харесва толкова бягайте там, какво правите тук
68
5
 
2
 
! Отговори
до 81 преди 9 години
"и ни отърваха от руския тероризъм" - ти явно имаш спомени от бъдещето?
67
2
 
14
 
! Отговори
Край преди 9 години
Не трудно да си демократ като си въоръжен до зъби и налагаш на света твоя ред и смучеш ресурсите му и даже засмукваш децата му. И въпреки това българите при вас не разговарят с нас спокойно по скайп. Избягват теми като Украйна Путин Сирия Либия Ирак. Щото в Гоантанамо се ще се намери свободно местенце....
66
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честит 4-ти юли! Аз лично имам сестра в Чикаго, която живее охолно, има си работа, мъж и две деца. Ако беше отишла да живее в Русия в най-добрият случай би станала ***. Ама те и проститутките бягат от Русия и отиват на Запад да заработват.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, колко заблудени овце има на този свят...