Светът завижда на САЩ, отсече Обама

Нашата демокрация е най-силната в света, заяви US президентът
4 юли 2014 14:58,
266
Светът завижда на САЩ, отсече Обама
Снимка: Reuters, архив

В обръщение към американците по повод националния празник 4 юли - Деня на независимостта, президентът Барак Обама заяви, чe другите страни завиждат на САЩ, и подчерта, че страната му остава образец за демокрация и общество за останалата част на света, предаде Франс прес.

"Преди 238 години нашите основатели се събраха във Филаделфия, за да поставят началото на американския експеримент. Тези патриоти се обединиха около една проста истина - че всички ние сме равни, че Създателят е дал на всички определени неотменими права и сред тях са правото на живот, на свобода и настремеж към щастие", каза Обама.

"Това убеждение ни помогна да изградим нашата демокрация, която е най-силната в света, нашата средна класа, която е най-голямата в света, и нашата армия, която е най-могъщата в света", подчерта Обама.

"Днес в света няма страна, която с готовност не би си разменила местата със САЩ", допълни президентът.

В края на изявлението си Обама се пошегува с вратаря на американския национален отбор по футбол Тим Хауърд, чието представяне на осминафиналите на Мондиала срещу Белгия беше определено в САЩ като историческо, въпреки че американският отбор бе елиминиран.

"Знам, че на сайта на Белия дом има петиция за назначаване на Тим Хауърд за следващ американски министър на отбраната. Ако мястото се освободи, ще си помисля по въпроса", каза Обама.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: САЩОбама4 юли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 115Може да имат 7 пъти по-висок БВП, но пък са и най-големите длъжници в глобален план, толкова са задлъжнели на света, че дори и най-долните просяци в САЩ дължат над 52 хил. долара на останалия свят, а да си върнат дълговете трябва да работят 4 г. абсолютно всички без да харчат и потребяват нищо поне 4 г.
103
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 114А ние Иване като можем да погледнем 1300 години назад в историята си, по-добри ли сме? Това е същата глуповата логика, според която един старец непременно трябва да е по-мъдър и умен само защото е стар. Всички знаем колко вярно е това, нали?
102
6
 
5
 
! Отговори
Коки преди 9 години
Много хора плюят Щатите - ***, загубени и така нататък...Е ако са толкова *** и загубени как са военна, икономическа и технологична сила номер едно? Не казвам, че всичко е розово, но някак са странни нагласите...
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 114, a nashta bg kato e po-stara s kakvo mojesh da se gordeesh be ivancho. razmisli malko. tam horata sa sybrani ot kol i vyje i si jiveiat ne losho, no sa i gordi, che sa amerikanzi i obichat stranata si, a ti kakvo s pametnika na osvobojdenieto shte se gordeesh li.....
100
2
 
14
 
! Отговори
бляк преди 9 години
Най богатата държава за сметка на страните от третия свят. Демократично робство без право на замяна. Но както знаем всичко рано или късно приключва.
99
6
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Обама малко се е объркал. Тук, в китна България, има едни неориентирани другари. Това е малка група садо-мазохисти. Отговарят и на името "руски ***", мечтаещи за тяхната истинска родина Раша. Мазохизмът при тях се наблюдава особено отчетливо. Съветските им братя 45 години ги тъпчеха, после още 25 им се подиграваха, а сега същите руски *** искат още, защото им било харесало да ги болят едни части от тялото, принадлежащи на отходната система при човека.
98
1
 
7
 
! Отговори
до 123 преди 9 години
А дано да я овладеят Червената планета, че да се изселят там, а ние останалите 6,75 млрд. ще си отживеем на спокойствие на тази :-)
97
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-жалкия американски президент. Путин има по-висок рейтинг във собствената му държава, жена му има по-голям бицепс от него, държавите в ЕС му играят сечено на санкциите, не успя да нападне Сирия, получи среден в Украйна, най-големия шпионски скандал стана по негово време, а мандатът му още не е свършил. Ако питате мене, тоя трябва да го направят пожизнен президент на САЩ. :D
96
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Силния и богатия никой не ги обича.А САЩ е не само силна и богата но и носител на най-високите ценности и технологии в света.Тя изпрати хора на луната тя в момента овладява Червената планета.Всички най-върхови достижения на човешката мисъл се раждат в Страната която много хора мразят и мечтаят да видят на колене.Това поне това столетие няма как да стане.Америка е континент и както много пъти когато съм бил в тази велика страна приятели са казвали че всичко има.Бог да пази АМЕРИКА
95
4
 
1
 
! Отговори
Путин преди 9 години
И кво им е хубавото на демокрацията като водката при тях е скъпа?
94
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо руските мужици поръчват Мистрали, тоест западна военна техника? Нали всичко сделано в СССР уж е по-добро?
93
0
 
0
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
До 106 SashoМа много си "УМЕН" бе Саше.....
92
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремълското недоносено джудже ще получи инфаркт на миокарда :)))))))))
91
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българската, проруска *** не може да се събере в кожата си и да признае световния лидер!
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доларът е това, което ви изстреля в облаците и доларът е това, което ще ви приземи на земята. От високо най-лошо се пада.
89
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-великата държава! Фактите са си факти - 8 пъти по-висок БВП от руския, всички показатели за стандарта на живот са в пъти по-високи от руските. Кутевски ***, не се мъчете, числата говорят :)
88
4
 
12
 
! Отговори
Ivan преди 9 години
А така Обама, напълни главите на тези високомерни американци с глупости. Страна която може да погледне само 250 години назад не би трябвало да се хвали, че е най-добрата!
87
1
 
7
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Експеримент ... равенство ... права ... свободи ...А Вие защо биехте ***?
86
2
 
12
 
! Отговори
аз преди 9 години
НЕЕЕ, ***.. ПРЕДИ 238 ГОДИНИ ДЯДО ТИ Е БИЛ НА ПЛАНТАЦИЯТА И СА ГО НАЛАГАЛИ С КАМШИКАПРЕДИ 238 ГОДИНИ СТРАНАТА ТИ ТЕ КУПИ КАТО РОБ ЗА ДА РАБОТИШ, ДОКАТО УМРЕШ..ПОНЕ ЕДНО НЕЩО ИМ Е БИЛО НА АВАНТА НА ***.. ТРАНСПОРТА С КОРАБИ ЗА РОБИ.. СТИГА ПОРТУГАЛЦИТЕ ДА НЕ РЕШАТ ДА ИЗХРЪРЛЯТ *** В МОРЕТО.. ЗА ДА НЕ СЕ ХАБИ ХРАНА.. И ЗА ДА НЕ БЪДАТ ЗАЛОВЕНИ ОТ БРИТАНСКИТЕ ПАТРУЛИ:) ))))..АМЕРИКА МОЖЕ И ДА ИМА ЗА КАКВО ДА Й СЕ ЗАВИЖДА, НО ДА ЗАВИЖДАШ НА РОБИ.. ЕДВА ЛИ:) ))))
85
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честито! Да напълно е прав по отношение за развитието на демокрацията!Точно 20 пъти са я развили спрямо атинската!В Атина съотношение роби и атиняни е 5:1, а в САЩ 99:1!А да им е честито! Но неможе да се отрече че демократично(е с малки фалшификации) избраха президент който по конституция няма правото да е такъв!