Лондон мисли да наложи таван на имигранти от Румъния и България

Високопоставени британски консерватори чертаят нов радикален план
129
Лондон мисли да наложи таван на имигранти от Румъния и България
Снимка: Reuters

Високопоставени британски консерватори чертаят радикален план за ограничаване на броя на имигрантите, които да бъдат допускани във Великобритания от по-бедните страни от ЕС, пише в днешния си брой "Дейли телеграф".
 
Според този проект на сегашни страни членки на ЕС, като Румъния и България, както и на страни, които биха се присъединили в бъдеще, ще бъдат наложени ограничителни квоти за броя на допусканите на Острова имигранти. Това би погазило основополагащия принцип на ЕС за свободно движение на гражданите, отбелязва вестникът.

Проектът явно е получил подкрепа на най-високите равнища в управляващата Консервативна партия като централен елемент от фундаментална реформа на структурата на Европа с цел да се прекрати "огромният миграционен поток" от по-бедните страни членки.

Според модела на т.нар. "двукръгова Европа", Великобритания и някои други страни формално ще се отцепят от ядрото участнички в еврозоната, стремящи се към все по-тясна интеграция на техните политически системи и икономики.

Министър-председателят Дейвид Камерън е под постоянен вътрешнопартиен натиск да възприеме по-твърд курс по въпроси като имиграцията, за да бъде неутрализирана заплахата торите да загубят парламентарните избори догодина от Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП).

Камерън пое обещание да предоговори условията за британското членство в ЕС и да постави новото споразумение на референдум пред избирателите до края на 2017 г.

Сред водещите консерватори обаче, включително депутати от предните редици и министри, нарастват опасенията, че Камерън все още не е изложил конкретни детайли за онова, което иска да промени относно британското членство в ЕС. По-рано премиерът бе лансирал идеята си за въвеждане на т.нар. тест на богатството, който да спре имиграцията от страни, които ще се присъединяват в бъдеще към ЕС, като например Албания и Турция, докато техните икономики не се свържат по-тясно с британската.

Собствените депутати на Камерън обаче настояват това предложение да бъде разширено и да включи таван за имигрантите от сегашни по-бедни страни членки като Румъния и България.

"Ние ще продължаваме да разрешаваме свобода на движение, но искаме ограничения върху него", казал високопоставен правителствен източник, цитиран от вестника.

В резултат на предоговарянето "искаме да се окажем в положение да можем да търгуваме в Европейския съюз и да си сътрудничим в онези сфери, които сами си избираме", казал източникът, цитиран от "Дейли телеграф".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
14
 
! Отговори
dsadas преди 9 години
*** за зеле не става от вас, уважаеми сърове....
42
0
 
6
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Хитра реклама за недостига на българи , четете статията така - ХАЙДЕ ИДВАЙТЕ ЧЕ НЕ ДОСИГАТ РАБОТНИЦИТЕ ЗА МНОГО НЕЖЕЛАНИ ДЕЙНОСТИ, на два три месеца повтарят ракламата, когато и да отидете места за каналджии и дом.помощници винаги ще има, все някой ще трябва да им мие задниците и да ги забърсва
41
3
 
1
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Да вземат да си направят един референдум за членството си, както и за независимостта на Шотландия и тогава да ламтят. Аман.
40
1
 
15
 
! Отговори
Дреме ни преди 9 години
Че кой е казал, че Англия е в Европа и много го еня за деменционалната баба с шапките и зализания гей. Група несретни острови в Атлантика дето до 20-25 години след повишаване на водите вследствие на глобалното затопляне я ги има, я ги няма.
39
1
 
25
 
! Отговори
недоволен преди 9 години
Да се забрани влизането в България на граждани на Великобритания, да не им се разрешава да купуват имоти и да нямат право да работят у нас. Може на някой да му е смешно, но само по този начин ще започнат малко по малко да ни уважават като нация и държава. Казано накратко, реципрочни действия срещу всяко ограничение спрямо българските граждани, иначе сме загубени.
38
1
 
19
 
! Отговори
Турист преди 9 години
Я си обирайте пикливия остров от ЕС и да се приключва с уродливия ви страх от емигранти. Единствения ефект от това ще е, че миризливите ви скумрии минаващи за жени ще трябва постоянно да пътуват до континента за да има кой да ги ***. Отнася се и за цялата островитянска гей пасмина.
37
0
 
0
 
! Отговори
do 33 преди 9 години
eto ti link: telegraph.co.uk/news/politics/10949062/Tory-plan-to-cap-EU-migration.html
36
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 9 години
А КОГА ще се оправите с Пакитата, *** и Бантустанците???
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скъпи Украинци и вас това ви чака! Не сте добре дошли на запад ...докато в Русия има място за вас и сега 3 милона украинци изкарват хляба си в РАшата срещу която скачате
34
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Абе кой мисли да ходи в миризливата ви страна. Я се успокойте.
33
1
 
17
 
! Отговори
Гласоподавател преди 9 години
България да наложи таван от 34 албионски алкохолизирани *** да посещават годишно летните и зимни курорти в страната!Който наложи такъв таван значи мисли за Родината и ще гласувам за него!!!!!!
32
0
 
15
 
! Отговори
Пак манипулации преди 9 години
''Днес'' Дайте източник, име на вестника, брой, дата, на коя страница е статията?Точно пък в неделя да излезе такава статия, пак измислици. В неделя излизат друг тип статии, ако не знаете. Писна ми от лъжи.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярвате ли в демокрацията ??? ами в дядо Коледа!?
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kakvoto za nas siriizite i arabite, takova i za tiah bylgarite i rumynzite. mai nemojeme na nikogo da se syrdime osven na KOMUNISTITE, koito ni dokaraha do tova polojenie s osvobojdavaneto ni ot svobodata, ami to e bilo kato sega krim, samo BG e malko po-goliama.
29
2
 
1
 
! Отговори
за 24, само да кажа преди 9 години
...и аз: Всичко, което е валидно за България, е валидно и за другите страни. Ако те се прикриват по добре, проблема си е наш. И там е същото - ако имаш вуйчо владика, ще станеш поп. Като поживее човек навън, разбира, че навсякъде е едно и също. С тази разлика, че като се изнесеш, започваш от нулата и вършиш черната им работа. Освен, ако не си маугли и не "преразпределяш по частна инциатива" доходите им.
28
1
 
13
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ДА БЕ ДА,И КОЙ ЩЕ ОПЪВА КАИША ПОСЛЕ ? КОЙ ЩЕ БАЧКА А ? ОНИЯ ЛЕЖАТ НА ПОМОЩИ,РАБОТА НЕ ПИПВАТ,АКО ИСКАТ ДА СИ ЗАКРИЯТ ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ФАБРИКИТЕ,КОЙ ЩЕ РАНИ КРАЛИЦАТА ПОСЛЕ
27
4
 
11
 
! Отговори
Лош матрял преди 9 години
НИТО ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА НЕ СИ ИСКА БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ! ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тва няма как да стане
25
2
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Защо гледаш кой пише глупости тук? Англия държи едно от челните места във личната ми класация за ***.
24
4
 
24
 
! Отговори
само да кажа преди 9 години
не ги слушайте бай ганювските манипулатори моето време мина но на младите българи казвам да се изнасят от тази *** и блато навсякъде е по добър и достоен живота от тук,никой няма другаде да ви пита както тук на кого сте човек че сте започнали дадена работа никой няма да ви прави другаде спънки никой няма да ви пречи тук всичко е двуличие наши хора наши фирмички така ли искате да живеете бягайте и се установявайте в други държави докато можете после да не съжалявате!