Лондон мисли да наложи таван на имигранти от Румъния и България

Високопоставени британски консерватори чертаят нов радикален план
129
Лондон мисли да наложи таван на имигранти от Румъния и България
Снимка: Reuters

Високопоставени британски консерватори чертаят радикален план за ограничаване на броя на имигрантите, които да бъдат допускани във Великобритания от по-бедните страни от ЕС, пише в днешния си брой "Дейли телеграф".
 
Според този проект на сегашни страни членки на ЕС, като Румъния и България, както и на страни, които биха се присъединили в бъдеще, ще бъдат наложени ограничителни квоти за броя на допусканите на Острова имигранти. Това би погазило основополагащия принцип на ЕС за свободно движение на гражданите, отбелязва вестникът.

Проектът явно е получил подкрепа на най-високите равнища в управляващата Консервативна партия като централен елемент от фундаментална реформа на структурата на Европа с цел да се прекрати "огромният миграционен поток" от по-бедните страни членки.

Според модела на т.нар. "двукръгова Европа", Великобритания и някои други страни формално ще се отцепят от ядрото участнички в еврозоната, стремящи се към все по-тясна интеграция на техните политически системи и икономики.

Министър-председателят Дейвид Камерън е под постоянен вътрешнопартиен натиск да възприеме по-твърд курс по въпроси като имиграцията, за да бъде неутрализирана заплахата торите да загубят парламентарните избори догодина от Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП).

Камерън пое обещание да предоговори условията за британското членство в ЕС и да постави новото споразумение на референдум пред избирателите до края на 2017 г.

Сред водещите консерватори обаче, включително депутати от предните редици и министри, нарастват опасенията, че Камерън все още не е изложил конкретни детайли за онова, което иска да промени относно британското членство в ЕС. По-рано премиерът бе лансирал идеята си за въвеждане на т.нар. тест на богатството, който да спре имиграцията от страни, които ще се присъединяват в бъдеще към ЕС, като например Албания и Турция, докато техните икономики не се свържат по-тясно с британската.

Собствените депутати на Камерън обаче настояват това предложение да бъде разширено и да включи таван за имигрантите от сегашни по-бедни страни членки като Румъния и България.

"Ние ще продължаваме да разрешаваме свобода на движение, но искаме ограничения върху него", казал високопоставен правителствен източник, цитиран от вестника.

В резултат на предоговарянето "искаме да се окажем в положение да можем да търгуваме в Европейския съюз и да си сътрудничим в онези сфери, които сами си избираме", казал източникът, цитиран от "Дейли телеграф".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Образован български дупедавец съсипа родинатаси че и сега съвети дава
22
3
 
31
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Всяка година Англия се напуска от около 350 хил. млади британци, които се местят в страни като САЩ, Канада и Австралия. Очевидно е, че тези хора отварят дупка в икономиката, която се попълва от имигранти, понеже Англия е с отрицателен естествен прираст също като нас, но не в такива огромни размери. Миналата година в страната е имало около 400 хил. имигранти или съвсем малко повече от напусналите страната. Абсолютна лъжа, е че Англия е претъпкана с имигранти. Този мит се създава от кръгове у нас.
21
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонимен-8,дойде ли на моя сега,а твоите изпълнения на расизъм ,към турци,роми,какво ще ги правим,сега англичаните,като скочиха срещу *** и румънци,си готов да ги съдиш,не така драги ми ***,да не си овца ,а си прасе.
20
4
 
12
 
! Отговори
лондонистан преди 9 години
Лондон, а таван за пакистанци и *** от Карибските острови кога ?
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искат роми и турци, докато български лекари са добре дошли.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След час щесе пише че има нужда от повече емигранти предимно българи и румънци
17
5
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Nigel Farage, водачът на победилата партия UKIP на евроизборите излишно каза, че неговата партия изобщо не цели да спира имиграцията, защото UK се нуждае от около 300 хил. имигранти годишно, а иска да въведе забрана за имиграция на нискоквалифицирани работници единствено.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do Sir Pchuk :)i az tova pisha . te ribetata vednaga se xvanaxa na vudicata.Ne e samo chystvo a e taka dnes.bg promivat mozuci
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки кръгъл час различно пишите аре шеви *** в ****алите
14
3
 
29
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Внимателно прегледах английските таблоиди(DailyMail, Telegraph, Sun). Такава новина изобщо в пресата няма. Ако такова нещо изобщо имаше уверявам Ви, че щеше да е на първа страница на всички тези английски парцали. Имам чувството, че dnes.bg изпълнява политически и икономически поръчки на кръгове, които страдат от емиграцията на наши кадри във Великобритания и заради това се измислят тези глупости, за да се убедят българите, че не са желани, а това изобщо не е така, повярвайте ми.
13
0
 
2
 
! Отговори
open your eyes преди 9 години
do emil.popovi ti se izkazvash nepodgotven. kakyv rejim te goni. v bulgaria masovo se promivat mozucite ot podobni izdania kato dnes bg koito pyskat tolkova stara informacia i dezinformirat absoliytno naselenieto
12
2
 
4
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Да им го върнем на четвъртитите урунгели. И без това още ни държат на визов режим, да го наложим и ние веднага, както и да направим прочистване от населилите се особено по малките градчета и селца наркомански и алкохолно зависими английски ***. Макар и "естествения подбор" сам успешно да си ги прочиства не е зле да се помага понякога ;)
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
az pusnax purvia komentar koito beshe iztrit .Statiata e stara ot 2013telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/10518559/Government-report-proposes-75000-EU-immigration-cap.htmldnes.bg zashto manipylirate taka xorata ?????
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв е този съюз бихтелими казали,се едно в биткасме заедно а в маса оделени ай сиктирбе
9
1
 
11
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Българи и румънци. Елате във Германия.
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛИЧНО ЩЕ ЗАВЕДА ДЕЛО ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ,РАСИЗЪМ И НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ МИ ПРАВА И ОСНОВНИТЕ ПРИНЦИПИ НА СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ И ПРАВО НА РАБОТА В ЕВРОСЪЮЗЪТ-МАСОНСКИ!ДА ВИДИМ КОЙ КОГО...АЗ НЕ СЪМ ОВЦА ДА ВИ ТЪРПЯ РАСИЗМА.
7
2
 
9
 
! Отговори
художника преди 9 години
Сега, като забранят на Българите и Румънците ще видите К`во добро ще ни направят Ингилизите. Та за к`во иде реч? - Нали *** се представят навсякъде, като Българи? Еми като забранят на Българите, току-виж са одобрили закон за смяна на личните карти, където да пише "РОМ" вместо Българин и *** пак ще влизат в Англия, щото не са Българи и за тях забраната не важи, пък ние ще се изчистим от ***. БАСИ КЕФА :):):)
6
1
 
19
 
! Отговори
cecko2497 преди 9 години
А таван за ***, пакистанци, индийци и др. *** ? Принципно не съм расист и не мразя ***, в Щатите има много *** християни-баптисти, които са много добродушни и не биха сторили зло никому, обаче всички които отиват към Албиона са мюсюлмани и са изклчително зле настроени и въобще не отиват да работят, а само да вършат престъпления, и не не са като нашите *** на които им дай ядене, пиене и е.ане и с това им свършват изскванията, представите на тия са различни и Европа ще пати много....
5
2
 
39
 
! Отговори
Голям праз! преди 9 години
Да поставят каааааквото си искат! Много българи емигрираха там, но много и се върнаха или заминаха за друга страна! ВСЕ ПО-МАЛКО българи ходят в Британия! Именно защото, вече нямаме планове да "правим пачки от гурбет" и после да ги харчим у нас! В последните 6-7г. всеки, който заминава в чужбина ИЗОБЩО не прави "сметки" за връщане "един ден"! Никой, обаче не иска да живее на острова цял живот! Ето защо БЕЛИТЕ българи вече отбягват Англия и Британия! Да са им честити кюнците и саждите и пакитата!
4
3
 
32
 
! Отговори
Руун Уейни преди 9 години
Англичаните пак се опитват да си вдигат акциите. Последно време само *** ходят да им слугуват там, но явно не им стигат слугите и си правят акции да изглеждат по атрактивни и да привличат още слуги. Защото с вдигане на шум се постига точно това. Отрепките си викат, ей сега господарите ще ни забранят да ходим там, да побързаме и ние да отиваме да им слугуваме. Ако искаха реални действия, просто щяха да ограничат емигрантите а не да бият камбани и да си правят реклама.