Украинските сили напредват към Донецк

Силите на Киев завзеха два града
Обновена: 6 юли 2014 18:37 | 6 юли 2014 18:37,
145
Украинските сили напредват към Донецк
Снимка: БТА

Украинските военни продължават да напредват към бастиона на сепаратистите в Донецка област - централния град Донецк, предаде Франс прес.

Силите на Киев завзеха два града, разположени южно от завзетия вчера Славянск, които са на пътя на Донецк – Артьомовск /77 000 жители/ и Дружковка /60 000 жители/. Украинското национално знаме вече се развява отново над сградите на администрациите на двата града, докладваха днес на украинския президент Петро Порошенко украинският министър на отбраната Валерий Хелетей и началникът на генералния щаб на украинската армия Виктор Муженко.

Вчера украинските сили поеха контрола върху градовете Славянск и Краматорск, обкръжени от няколко седмици от армията.

Още по темата
Това беше първият значим успех на армията, откакто тя поднови военната офанзива срещу сепаратистите.

Същевременно над 2000 привърженици на Донецката народна република са се събрали в центъра на Донецк, за да заявят намерението си да защитават града срещу армията, напредваща към тях.

Множеството носи знамената на Донецката народна република и на Комунистическата партия и скандира: "Фашизмът на Киев няма да дойде тук".

Пред множеството Павел Губарев, народният губернатор" на Донецката народна република, определи решението на проруските сепаратисти и на лидера им Игор Стрелков да напуснат Славянск като "правилно и дори гениално".

Той обаче предупреди: "Сега украинската армия ще ни обкръжи и ще атакува нашия Донецк и неговите един милион жители".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
3
 
! Отговори
морски преди 9 години
Вече е ясно,фашизма завзема цяла Украйна.
100
5
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименПРОСТО ПУТИН ПАК ИЗИГРА ГЕНИАЛЕН ХОД ...СЕГА ЩЕ ИМА ШИРОКА АВТОНОМИЯ НА ТЕЗИ РЕГИОНИЖАЛКО ЗА УБИТИТЕ И РАНЕНИТЕ..НА ГОЛЕМЦИТЕ ДЕЦАТА НЕ СА НА ФРОНТА..ТАМ СА МИЗЕРНИЦИТЕ ДЕТО ВЯРВАТ И СА ЗА ПУШЕЧНО МЕСО..И УКРАИНЦИТЕ ДЕТО СЕ БИЯТ УМИРАТ НО ИСТИНАТА Е ЧЕ НЕ ЗНАЯТ ЗАЩО..ПРОСТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА АМЕРИКАНСКАТА КАУЗА И НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ЗА МАЙКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ..ЩЕ УМРАТ В МИЗЕРИЯ КАКТО Е УМРЯЛА И МАЙКАТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ...
99
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците не си поплюват!За нула време сритаха топките на на руските бандюги!
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега трябва да има "бой на *** в тъмна нощ"...
97
2
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До anoНЯМА ВЕЧНИ ВОЙНИ...РАНО ИЛИ КЪСНО УКРАЙНА ЩЕ СЕ РАЗЦЕПИСЕГА СТРАТЕГИЧЕСКИ ТЕЗИ РАЙОНИ ЩЕ ИМАТ АВТОНОМИЯ И ТО ШИРОКА ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ ГУБИ.СЛЕД ХИЛЯДИТЕ ЖЕРТВИ ОТ ФАШАГИТЕ, МИСЛИШ ЛИ ЧЕ ХОРАТА ЩЕ ГИ ОБИЧАТ..ПРЕКАРА СЕ ЕДНА ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ И ТЯ ЩЕ ОСТАНЕ В СЪЗНАНИЕТО НА НАРОДАФАШАГИТЕ ОТ КИЕВ РАЗТРЕЛВАХА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД..ЗАЩО НЕ ДАВАТ КОЛОНИТЕ ОТ БЕЖАНЦИ КАКТО ГИ ДАВАХА В КОСОВО..А ЗА ХИЛЯДИТЕ УБИТИ И РАНЕНИ..ТУК ЦИФРИТЕ СЕ СМЕКЧАВАТ И КРИЯТ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ***..
96
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев си даде оставката като мъж а Бойко кога !
95
12
 
4
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
До дни Донецк ще бъде освободен от Хрaбрaтa Укрaинскa aрмия- нaш Верен съюзник от времето нa ВСВ! Срaжениятa се водят в подстъпите нa грaдa и ВЪТРЕ В НЕГО, стрелков ще получи зaслужен подaрък- кофa лубрикaнт и 100 килa Aмерикaнски дебели крaстaвици! СЪД ЗA ВСИЧКИ руски терористи нa Укрaинскa земя!
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съгласен съм. Но те не са мои идоли. Те са отрепките които ни докараха до тук. Заедно с другите ....
93
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета простотиите на еврогейовете тук, ми става напълно ясно защо сме на това дередже.Защото тази държава от доста време се управлява от такива *** и гъзоблизци.От управлението на такива *** ще унищожим света в който живеем.
92
6
 
4
 
! Отговори
до 128 преди 9 години
И ти какво очакваше....Путин ВИНАГИ Е ПРЕДПОЧИТАЛ РУСИЯ ПРЕД УКРАЙНА....И ПАРИТЕ ПРЕД РУСИЯ...........НАЙ-ИЗНЕНАДАНИ СА ОНЕЗИ *** РУСНАЦИ В УКРАЙНА, КОИТО ПОВЯРВАХА, ЧЕ ЕТО ВИЖДАШ ЛИ САМО ДА СЕ ВДИГНЕМ И ....ХА-ХА-ХА...........
91
7
 
2
 
! Отговори
Кремъл ги предаде преди 9 години
В сайта НАША ПЛАНЕТА има публикувана статия, разкриваща участието на Кремъл в сътрудничество с Киев за разгрома на Опълченците.
90
11
 
6
 
! Отговори
ano преди 9 години
Пак го вкараха на путята. Ще нашамарят обърканите ненормалници решили да се барат терористи на дърти години, руските военни съветничета ще ги отрстрелят и до няколко седмици ще нормализират обстановката. След което рубладжийските пенсии, петоколонници, паткисти и руски мекерета в бг ще се хванат за палците и ще спрат да *** по форумите.
89
2
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Отстъплението на опълченците е тактика.Стрелков и останалите командири знаят какво да правят.Това "настъпление"на нац.укр. армия е с цената на много загуби, според съотношението с опълченците!Ако,до месец Прасенко не се справи с тази ситуация,план "Б"може да се окаже за неговата хунта: Омега!Защо,много е вероятно да започнат въоръжени акции и в други области.По границата с Русия "патрулират Ми-8,24 и 28.Също зачестели са полети на Су-34.Може да се спретне "чувал",районът е подходящ...
88
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Второй резервный батальон Нацгвардии захватил арсенал оружия террористов в Славянске."Новейшие ПЗРК "Стрела", мины, гранатометы все российского производства, с соответствующими документами. Склад был... в подвале церкви... Вывозили в базовый лагерь на двух грузовиках. И придется сделать две ходки...", пишет Аваков на своей странице в Facebook. Как добавляет Аваков, Нацгвардийци смеются "Этим их оружием мы их и "оприходуем".
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уффф ей такива сили и на нас ни трябват да се справят с цялата *** тук от корумпирани политици, крадливи ***, ислямисти
86
20
 
8
 
! Отговори
АТИЛА преди 9 години
Хазарчето от КГБ Владимир Шаломович Путин ще Крепи на Милошевич МЪДЕТЕ скоро време...усящам АЗ!Те са Малки, но вече Знаят:СРБЕ НА ВРБЕ - РУССКОГО НА ВЕТКУ - МОСКАЛЯКУ НА ГИЛЯКУ !!!youtube/watch?v=ofEF5l72sjQВсеки който Избива Руската и Сръбска Окупационна Юдо Хазарска и Склавянска *** цапаща Българските Земи и Вмирисваща Българския Род на Дунав,Вардар,Волга,Киев и Кавказ е наш БРАТ, независимо дали е Българин или Арабин, Бял или Черен, Християнин или МюсюлманинКАЗАХbulgarya.sf
85
7
 
32
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Хиляди убити от американската *** Порошенко! Какво се правят на ощипани "Големите демократи" ЕС и Америка. Размирисаха майдановци тези наглеци и обвиняват Путин. Ще им светне на украйнците, ама ще е късно. Сами си го направиха.
84
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време беше!!
83
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рано или късно украинската армия ще тръгне и към Крим да си оправя сметките.
82
5
 
10
 
! Отговори
ухс преди 9 години
каквото повикало такова се обадило-за сепаратистите говоря