Украинските сили напредват към Донецк

Силите на Киев завзеха два града
Обновена: 6 юли 2014 18:37 | 6 юли 2014 18:37,
145
Украинските сили напредват към Донецк
Снимка: БТА

Украинските военни продължават да напредват към бастиона на сепаратистите в Донецка област - централния град Донецк, предаде Франс прес.

Силите на Киев завзеха два града, разположени южно от завзетия вчера Славянск, които са на пътя на Донецк – Артьомовск /77 000 жители/ и Дружковка /60 000 жители/. Украинското национално знаме вече се развява отново над сградите на администрациите на двата града, докладваха днес на украинския президент Петро Порошенко украинският министър на отбраната Валерий Хелетей и началникът на генералния щаб на украинската армия Виктор Муженко.

Вчера украинските сили поеха контрола върху градовете Славянск и Краматорск, обкръжени от няколко седмици от армията.

Още по темата
Това беше първият значим успех на армията, откакто тя поднови военната офанзива срещу сепаратистите.

Същевременно над 2000 привърженици на Донецката народна република са се събрали в центъра на Донецк, за да заявят намерението си да защитават града срещу армията, напредваща към тях.

Множеството носи знамената на Донецката народна република и на Комунистическата партия и скандира: "Фашизмът на Киев няма да дойде тук".

Пред множеството Павел Губарев, народният губернатор" на Донецката народна република, определи решението на проруските сепаратисти и на лидера им Игор Стрелков да напуснат Славянск като "правилно и дори гениално".

Той обаче предупреди: "Сега украинската армия ще ни обкръжи и ще атакува нашия Донецк и неговите един милион жители".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
11
 
30
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Проемариканските SSили на Киев нямат нищо общо с Украйна. Бандити от 'Десен сектор' и чужди наемници, финансирани и въоръжавани от САЩ, не са украинска армия. Украинската армия отказа да воюва срещу народа и да защитава терористичния режим в Киев, това се видя ясно още в началото на войната. Народът в източна Украйна продължава своята съпротива срещу незаконното и антидемократично управление в Киев, но хамериканските *** там получават оръжие и наемници от своите задокеански господари....
80
22
 
10
 
! Отговори
Бен Гъзара преди 9 години
Пютин се усети че няма как да се дели от останлият цивилизован свят и зае*ба терористите без оръжие. Сега украинците ще им намачкат фасона!
79
5
 
21
 
! Отговори
До 102 преди 9 години
Диверсия има в собственната ти глава, ама ти не усещаш. Защото си тъпо зомбиран. На Путин въобще не му трябват такива експерименти, а вече се знае на кого му трябват. На тези кръвопийци отвъд голямата локва, които се хранят само от война. На тях мир не им трябва. Те представляват една финансова пирамида и знаеш как се захранва тя. Със все нови и нови членове. А печели само един-този на върха. Останалите, да го .....Така че не се излагай с глупостите, вече и петокласниците разбраха кой изтребва н
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Душички колкосте загрижени щеви изям ушичките
77
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 108,абе, що всички бягат от войната при този мръсен агресор Путин? Що не бягат при леля Меркел в Европата, а? Леля Меркел както имобеща светло бъдеще, сега да им поеме масрафа! Ама леля Меркел само органите им събирала, че в Европата има много ***, дето чакат за свежа плът!
76
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хитлер: "Престанете да ме сравнявате с този Порошенко! Аз не съм бомбардирал собствените си градове!"Айде, Порошенко, да те видим сега как ще стреляш по 1 милион жители!
75
2
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Свински: ВСИЧКО ИМА,ИМА ЛИ ЧОВЕК ПАРИ. ТОЗИ КАКВО СА ГО ЯДОСАЛИ ТОЛКОВА МНОГО ДА СЕ ХВЪРЛЯ ЧАК ОТ 600М.ЛЯТОТО В ШВЕЦИЯ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ Е СУПЕР,НОРМАЛЕН КЛИМАТ И ГИ НЯМА НАШИТЕ ЖЕГИ НО КАК Е ЗИМАТА? РАЗКАЖИ МАЛКО АКО НЕ ТЕ МЪРЗИ,ПРИМЕРНО ЗА ПОСЛЕДНАТА КАЛЕНДАРНА ГОДИНА.
74
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приоритет на Путин е винаги да се смее последен...
73
3
 
11
 
! Отговори
До Ванко 82 преди 9 години
Ванко , не само ти, а и много мислещи и анализиращи необработени хора мислят като теб. САЩ са инвестирали 5 млрд $ за да отровят умовете на някои украинци, за нас сигурно за 5-6 млн и при нас има зомбирани русофофоби. При това -убедени. На тях никакъв смислен аргумент не може да им повлияе. по-добре не се хаби.В края на краищата аз предпочитам несправедлив мир пред справедлива война в Украйна. Путин явно така е избрал. Дано да излезе прав.
72
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 111 Тоест, какво предлагаш? 40 млн. украинци да се предадат под властта на *** и да почнат да се наричат руснаци?
71
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славянинПутин спря войната в Чечня, която я започна Елцин-----------Всъщност войната я започна Путин, малко след като Елцин го назначи за премиер. И войната продължи почти 8 години.
70
2
 
27
 
! Отговори
111 преди 9 години
КОЛКОТО И ДА СИ ПРИКАЗВАТЕ УКРАЙНСКА НАЦИЯ НЯМА, ТЯ Е ЛЪЖА, ФИКЦИЯ. ДАЖЕ ПЪРВАТА РУСКА ДЪРЖАВА НА КНЯЗ ИГОР И КНЯЗ СВЕТОСЛАВ Е ВЪЗНИКНАЛА ПРЕЗ 10В. ТОЧНО В КИЕВ- КИЕВСКА РУС. ОЩЕ ОТТОГАВА ВИЗАНТИЙСКИТЕ ИЗТОЧНИЦИ НАРИЧАТ ЖИВЕЕЩИТЕ ТАМ- РУСИ, МАКАР ЧЕ Е ИМАЛО И ДОСТА БЪЛГАРИ, ЗАЩОТО ЧАСТ ОТ УКРАЙНА Е БИЛА ДЪЛГИ ГОДИНИ ПОД БЪЛГАРСКА ВЛАСТ ПРЕЗ 8 ДО 10 ВЕК. СЕГАШНИТЕ УКРАЙНСКИ ТЕРИТОРИИ ПРЕЗ ПО- КЪСНИТЕ ВЕКОВЕ СА БИЛИ НАСЕЛВАНИ ОТ РУСКИ ЛЮДЕ-ПРЕСТЪПНИЦИ,БЯГАЩИ ДАЛЕЧ ОТ МОСКВА И ПРАВОСЪДИЕТО.
69
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'Братския ти славянски украински народ" се бие за интересите на евреите олигарси какъвто е и Коломойски
68
0
 
2
 
! Отговори
KITAEC преди 9 години
tezi koito sega ybivat ,na tiax kak shte vika me ????????????????;;;;separatisti ili geroi.4e zapo4vam da se obarkvam...
67
3
 
16
 
! Отговори
Ghost преди 9 години
Vanko,недей да спориш все едно да си спориш с радиото.тия момци са се продали вече...виждат само западни автомобили,молове,битова техника и гей паради.поклон пред всички готови да дадат живота си за православна вяра и ценности!
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
otstiplenie predi ataka.
65
1
 
12
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До До вако84какви демократи каква демокрация ,сега е комунизъм от нова ера,държат те беден и зависим с малко финансови средства и така ставаш зависим и подкупен,това ли ти е домокрацията ***
64
4
 
1
 
! Отговори
До вако84 преди 9 години
Само спокойно, гълтй бързо и ще видиш, че всичко ще наред. Лошите демократи ще те оставят на мира
63
2
 
17
 
! Отговори
Жентлемен преди 9 години
Имената на украинските управляващи са много съмнителни!Приличат ми на ***?
62
1
 
3
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Анониментакива наонимни терористи платени бягай ве селянин,че нито бойкя ното доганя нито местаня ще ти помогнат ,***