Затягат сигурността на електронните устройства при полети до САЩ

Мярката е заради опасения за атентат от клон на Ал Кайда в Сирия
Обновена: 7 юли 2014 08:27 | 7 юли 2014 08:26, Анисия Иванова
12
Затягат сигурността на електронните устройства при полети до САЩ
Снимка: Reuters

Американското Управление за транспортна сигурност (TSA) няма да допуска мобилни телефони и други електронни устройства при полети до САЩ, ако те не са заредени, съобщи управлението, цитирано от Ройтерс.

Новата мярка е част от обявената миналата седмица от  федералната агенция кампания за повишаване на сигурността във връзка с опасения, че базираната в Йемен групировка "Ал Кайда на Арабския полуостров" и ислямисткият Фронт "Нусра" - клон на Ал Кайда в Сирия - готвят атентат на самолет, посочиха американски  висши представители.

Съгласно повишените изисквания агенти по сигурността може да поискат от пътниците на дадени летища да включат електронните си устройства на контролния пункт и ако те не са захранени, няма да се допускат на борда, посочва управлението.

Новото правило се отнася за мобилни телефони, таблети, лаптопи и други устройства, които биха могли да се използват като бомба. Обект на специално внимание са смартфоните като "айФон" на "Епъл" и "Галакси" на "Самсунг" при директни полети  до САЩ от Европа, Близкия изток и Африка.

Управлението настоява също за по-обстойни проверки на  обувките на пътниците и за по-широко ползване на апаратура за засичане на взривни устройства. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: авиацияСАЩсигурност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви мерки затягат, терористите отдавна са минали на взривни вещества, които не се засичат от скенерите.
7
3
 
12
 
! Отговори
А стига бе... преди 9 години
Терористи???? Даже Ал Кайда е пионерска организация пред САЩ и неговото ЦРУ------ терорист 1 в света.......
6
2
 
12
 
! Отговори
Т.Ю.Т. преди 9 години
В момента САЩ са комунистическа държава-подслушвания на цял свят,подслушва и обикновенните хора,полицейщината е на почит,политически съдебни дела-даже с/у чужди граждани,тълкуване на меж.право по свой начин и в свой интерес,поставяне на свои условия на почти всички държави по-света,вмешателство във вътрешната политика и живот на всички държави и т.н. И всичко това го оправдават с една дума-тероризъм.А кой ги създаде тези терористи-Б.Дом упорито мълчи-важното е че има враг,с когото се оправдават.
5
3
 
6
 
! Отговори
men преди 9 години
има ли още някой по целия свъат който да вярва на тези идиотщини. шебек обонго и цялата му терористична държавица нема да липсват на никого.
4
1
 
7
 
! Отговори
Бумерангът се завръщ преди 9 години
Със своите насилнически действия в редица страни по Земното кълбо, Щатите извикаха омлазата на народите в тези държави. Тази омраза породи зов за отмъщение и този зов неможе напълно да бъде спрян. Докато животът в Щатите, през 80-те години на 20-ти век, бе напълно свободен и жизнен, сега държавата САЩ предприе редица строги мерки за опазване на собствената си държава от отмъщението на хора от тероризираните държави. От ден на ден, този живот става все по опасен. Бумерангът се завръща яростен.
3
0
 
20
 
! Отговори
Гого Идиото преди 9 години
И аз имам идея за повишаване на сигурността на полетите. Може за по-сигурно всички пътници да бъдат упоявани и присповани. На борда за икономия на място да ги товарят на лавици. И за по-сигурно, да ги връзват с вериги, защото някой все пак може да се събуди по време на полета. Ако се въведе, ще се повиши ефективността на полетите, защото ще се поемат повече пътници, няма да ядат и *** по време наполета. Мисля да си патентовам идеята, какво ще кажете?
2
0
 
16
 
! Отговори
УМЕН преди 9 години
БЕЗ сащ и исляма светът щеше да е много по-добър
1
1
 
15
 
! Отговори
Ь преди 9 години
Абе направо да спират полетите бе....И нали те създадоха арабският тероризъм--какво се шашкат.Каквото повикало-това се обадило.