Меркел съжалява за спада на доверие между Германия и САЩ

Ние имаме очевидно различни гледни точки, отбеляза канцлерът
12 юли 2014 18:35, Красимир Ангелов
175
Меркел съжалява за спада на доверие между Германия и САЩ
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изрази съжаление от спада в доверието между САЩ и Германия след разкритията за подозрения в шпионаж, предаде Франс прес.

"Идеята, че трябва да се питаме, когато работим заедно, дали този, който е срещу мен, работи, може би, в същото време за някой друг, за мен не е отношение на доверие", посочва Меркел в интервю за обществената телевизия ZDF, което е записано и ще бъде излъчено утре.

Още по темата

"Ние имаме тук очевидно различни гледни точки и трябва да водим диалог", допълва Меркел. Тя посочва, че се надява да има "естествено промяна" в поведението на САЩ.

"Не живеем в епохата на Студената война, когато всеки е изпитвал недоверие към всеки", казва още германският канцлер. "Мисля, че тайните служби на 21-и век трябва да се съсредоточат върху важните неща и ние работим в много тясно сътрудничество с американците. Желая това да продължи", заявява Меркел.

Канцлерът за пореден път отхвърли каквато и да е идея да се поставят под въпрос преговорите по договора за трансатлантическа свободна търговия заради шпионската афера.

В петък САЩ дадоха ясно да се разбере, че не оценяват положително реакцията на германските власти по шпионската афера, която накара Берлин да поиска шефът на американското  разузнаване в Германия да напусне страната.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
5
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 9 години
ДО ЯСТРЕБ ВЕЛИКИ! ТИСИ НАЩА ГОРДОСТ.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 58 и плановете за космическата станция мир са от там хитлер е искал да бяга в космоса щот на земята е нямало къде да се скрие
51
6
 
5
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
До АТАКИСТ Ей, *** - дръж се прилично, да не кънтят османски шамари по кухата ти лейка!
50
0
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Корекция на коментара ми 54: Дъртият Буш бачкапе не за Обама разбира се а за бащата на Осама бен Ладен.
49
0
 
13
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Шрьодер ясно каза: Германия няма да участва във война в Ирак, защото няма доказателства за химическо оръжие, няма решение на ООН. Докладът на ЦРУ се оказа студентска курсова работа преписана с печатните грешки. Чейни направи пари с доставки към армията с Халибъртън, Ръмсфелд обиждаше Германия и Франция не били млада Европа като България, Румъния и Полша. Били изостанали. Впрочем факт: на Садам му убиха 3 адвоката един след друг.
48
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При превземането на Германия, се състезавали кой ще разграби най-много!Най много е разграбила Русия, съревнованието е било жестоко!Почти всички технологии, които притежават руснаците са на база на Германските от втората световна война! На практика почти всичко руско е крадено от Германия!Пленили почти всички Германски учени и инжинери, и ги принудили да работят десетилетияв Русия! Затова в момента Руснаците не са способни да произведат дори и свестен автомобил!Дори и ладата, е крадена!
47
1
 
17
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
Жестоката истина е, че Германия е окупирана от юдейо-краваристанците. Смучат кръвта на германския народ под формата на реперация, плащани на евреите от десетилетия. За сега Германия ще продължава да плаща реперации на Израел до 2094 година. Разбира се, че този срок ще се удължи пак, защото евреите почти всяка година внасят нови искове по разни съдълища около света.
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да бяха ги оставили 1945 да ги сгазят червените ***,дали сега щяха да са сегашната германия.в източна германия всички германки са били дупени от азиатците. по време на блокадата на Берлин,сащ правиха една година въздушен мост,хиляди полети с храна за жителите на Берлин.----------да бъдем по-точни 2 000 000 германки са изнасилени от болшевишката ***, 1 от всеки 10 се е самоубила
45
0
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Мухозол, Шрьодер винаги е искал сътрудничество с Русия и с всички, когато е в интерес на Германия, което беше трън в гъ-за н а САЩ. Защо ли? Русия има територия, богати клиенти, суровини и е надежден платец. Германия има технологии, специалисти и и трябват пазари. Оборотът Русия - ЕС > 400 млрд. евро. Това хич не им харесва на САЩ + факта, че Русия е И военна сила. Дъртият Буш между другото бачкаше и във фирмата на кого? На Обама Татко. Цинично, а?
44
1
 
13
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
До 48Дрезден беше бомбардиран от ингилизите и хамериканците - съвместно! Като не знаеш не си мисли, че и други не знаят. Сигурно не си чул нищо и за съдбата на повече от 1.8 милиона германски войници, предали се на съюзниците в края на войната. За лагерите на смъртта на евреина Айзенхауер, където германските военнопленници са държани в оградени ниви под открито небе, без подслон, храна, вода и т.н. в продължение на месеци, докаto 1.7 от тях умират бавно и мъчително!
43
2
 
0
 
! Отговори
ястреб преди 9 години
Липсвамливи
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свински ти си като едноклетъчно
41
2
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 9 години
Лъжеш, дребна червена душице, Дрезден е бомбардиран от англичаните.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАЗИ ИСТОРИЯ Е САМО ПОЛОВИНАТА, ПРЕДИ 20 ДЕНА В САЩ ИМАШЕ СКАНДАЛ, ЧЕ СЕ ПОДСЛУШВА БЕЗ ЗНАНИЕТО НА ПРЕЗИНДЕТА, ИМА СЪМНЕНИЯ, ЧЕ ПОДСЛУШВАТ И ПРЕЗИДЕНТА,НЕОКОНИТЕ, ОБМА НЕ Е ОТ ТЯХ, НА МЕН ТОВА МИ ПРИЛИЧА НА СЪВМЕСТНА ОПЕРАЦИЯ НА ОБМА И МРКЕЛ СРЕЩУ НЕОКОНИТЕ, КОИТО СА ОПОЗИЦИЯ
39
3
 
5
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Човече вие сте продажни куклички несе знае на кой козерувате докато ние Турците гоним Български интереси
38
2
 
6
 
! Отговори
Свински преди 9 години
В Турция кюрдите са в съотношение предполагащо скоростно доминиране на етносът имА че турците са жалки невръстеници го знае цял свят
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нюланд си го каза на Меркел: F*uck EU!!!С това се изчерпва отношението на САЩ към ЕС и в частност държавите членки.
36
0
 
10
 
! Отговори
дон преди 9 години
сега вече ще се изпълни предсказанието на Ностарадамус.САЩ като държава няма да съществува.Какви демократи са те . Кой ще ги съди за геноцида над индианците.А сега което правителство им се опълчи *** макйта на държавата. Пример България Боко им лиже задниците и те си правят каквото искат.Европа докато си мълчи така ще бъде . Американците ги мачкат . Те си избиват комлексите върху по малките държави . Меркел защо мълчи нали са най силни в Европа. Могат да мачкат само нас и Румъния
35
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 38 турчето Такъв *** *** си, че и Аллах не може да ти помогне, камо ли учител да те ограмотява.. Толкова да си примитивен НАЧИ!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо точно с волфрам и златно покритие? По-точно защо волфрам?