Скандалът САЩ - Германия: музика за ушите на Путин

"Тайм": САЩ и Европа се нуждаят от единен фронт против Кремъл
Обновена: 11 юли 2014 15:10 | 11 юли 2014 15:08, Елка Василева
98
Скандалът САЩ - Германия: музика за ушите на Путин
Снимка: архив, Reuters

"Сложно е да преговаряш с хора, които дори у дома си разговарят шепнешком, защото се боят, че американците ги подслушват", - така Владимир Путин отговори на въпрос как разговаря с европейските лидери, зададен му по време на маратонската му сесия по отворена линия през април. "Чуйте ме, аз говоря сериозно, това не е шега", продължи Путин, когато в залата се раздаде смях, пише списание "Тайм".

Американският журналист Саймън Шустър припомня този случай в статия в последния брой на сп. "Тайм", като казва, че Путин "сигурно още по-трудно би сдържал усмивката си, научавайки за последния шпионски скандал между САЩ и Германия, избухнал тази седмица".

Още по темата

Вчера германските власти помолиха резидента на ЦРУ в американското посолство в Берлин да напусне страната, след като спецслужбите на федералната република откриха в редиците си двама американски шпиони наведнъж. Твърди се, че те продавали тайни на американците от бюрата си в германското разузнаване - БНД, т.е. подвизавали се като двойни агенти.

Макар че информацията, подадена от двамата, бе окачествена от външния министър Томас де Мезиер като "смехотворна", на никого в германската столица не му беше до смях, пише Шустер.

Докато Западът се оказа в най-сериозния си спор с Русия от времената на студената война, САЩ и Европа повече от всякога се нуждаят от единен фронт против Кремъл, подчертава той.

Прокарването на новия цикъл от западни санкции срещу Русия изисква голям обмен на разузнавателни данни между САЩ и европейските им съюзници, - се казва в статията. - Техните разузнавания трябва взаимно да си предоставят доказателства за руската намеса в събитията в Източна Украйна – доказателства, които често се получават чрез шпионаж. Така че колкото и смехотворно да изглежда на властите в Берлин американският шпионаж в Германия, тяхната реакция прекъсва главния канал именно за такава конфиденциална връзка с Вашингтон."

Подобни новини са сладка музика за ушите на Путин, констатира журналистът. По време на целия конфликт със Запада заради Украйна Путин се стараеше да вбие клин между западните страни, да накара европейците да преосмислят трансатлантическите си връзки, пише той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
0
 
! Отговори
ох преди 9 години
Руснаците са тези, които искат да скарат Европа И САЩ - те само това правят. А бившите и агенчета- само това говорят как главния враг на Европа е САЩ. То по принцип, когато човек иска да управлява и това му е основна цел, скарва дружките си и той печели- така е и в живота, така е и в политиката. Тези червени *** са като *** - оживяват и мърсят ли, мърсят човешкото съзнание. Една планета- единно човечество!
67
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Като се замисли човек, кой ли може да е композитора на музиката:)...
66
0
 
5
 
! Отговори
аха преди 9 години
Пак според Тайм, Путин е виновен, че американците се излагат ежедневно!
65
1
 
18
 
! Отговори
ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ преди 9 години
Путин се стараеше да вбие клин между западните страни, да накара европейците да преосмислят трансатлантическите си връзки.--Че те самите американци вбиват този клин от 20год. вече.Имайки предвид арогантната и подла политика на Б.Дом спрамо Европа,даже е късно за такива "умозаключения" на "Тайм".След падането на СССР-САЩ се изживяват като господар,които може да решава съдбата на цял свят.Европа все по често, открито показва отвръщението си от американските решения на международната сцена-нормално
64
2
 
21
 
! Отговори
Вирджиния преди 9 години
Истината е, че уса не може да съществува без "враг". Наличието на "враг" и всяването на страх е метод за укрепване на империята им. Но гейропейците постепенно разбират, че Русия не е враг, а приятел на ЕС!
63
0
 
19
 
! Отговори
soulburner преди 9 години
Българския шпионин който докладва на ЦРУ е Бойко Борисов - Иван Славков се разприказва след чашка...Аидиото в YoutubewkBtahO91qoc (копирайте в търсачката на Youtube)
62
1
 
5
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Боби--80 ;Нещата които ти пиша са взети когато Руските архиви бяха отворени по времето на ЕЛЦИН.Информацията е от Руските историци.
61
5
 
1
 
! Отговори
bg преди 9 години
Amerikanskite agenti purvo sa patrioti,a sled tova jurnalisti.Amerikanskia lainar-fanatik ne se fokusirva na shpionskia skandal,a se fokusirva Putin kakvo 4e izvle4e ot slu4aja.
60
1
 
25
 
! Отговори
Язе преди 9 години
На фанатизираните *** на САЩ *** искам да кажа в какво се състой партньорството ни със САЩ. Ако САЩ войник или др. подобен в БГ прегази човек и го убие на наша територия то той бива съден от американски съд и в САЩ. На практика се разминава без нищо. Това е против международното право но САЩ са извили ръцете на тогавашното правителство да подпише така договора за УС базите у нас. Във Виетнам до 1973 г. американосите за престъпления на територията на тази страна са съдени на място.
59
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 9 години
Amerikanskia "journalist"e agent na CIA.
58
2
 
3
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Боби--80;Когато започва войната Сталин смята че тогава е най --удобното време за почване на ТСВ,защото Германия и Япония не са готови.След удара върху базите,Сталин се страхува от пряк сблъсък със САЩ. Има версия че Сталин затова е отровен 1953 г .
57
5
 
2
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Боби--79; Не е така.Ти си проспал урока и не си го прочел.САЩ стигат до р. ЯЛУ Сталин Кара Ким Ир Сен да вкара войските си в СССР за да ги спаси.Сталин Настоява Китай да се намеси. Мао отказва но после се съгласява като иска въздушно прикритие от СССР.Сталин перво отказваносе съгласява.тогава изпробва новите МИГ--15. В началото има успех но САЩ вкарват Ф-86.Съотношението на свалените самолети е 10;1 а в края на войната 10;3 за САЩ.Атомните им бомби са докарани на о--в ГУАМ.
56
4
 
4
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Анонимен--70 и боби--75 ;Продължение;ООН гласува резолюция за спиране на агресора.Беше създадена Коалиция начело с Ген.Дъглас Макартър.От Ю. Корея беше останал само гр.Пусан на Юг.Той проведе десант при Ин Чон Удари ги в гръб и ги смаза.Октомври 1950 г.САЩ проведоха наказателна операция и УНИЩОЖИХА 5 бази на Русия на 30 км от Владивосток. Унищожиха им 103 самолета.Много плямпала има тук.Макартър иска да ползва АТОМНИ БОМБИ но ТРУМАН го сменя и Слага Ген МАТЮ РИДЖУЕЙ.
55
5
 
2
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Анонимен--70 и Боби--75 ;1948 г Сталин Блокира сухоземните подстъпи към Западен Берлин. САЩ на 2 мин. Пращаха транспортен самолет и снабдявахажграда с всичко необходимо за живот. Стали разбра че всичко е безполезно и се отказа.Корейска война: Единствената вина на САЩ е че Държавния секретар на САЩ Дийн Ачесън произнесе реч пред сената и каза;НЯМАМЕ ИНТЕРЕСИ НА КОРЕЙСКИЯ ПОЛУОСТРОВ. Сталин нреди на Ким Ир Сен да нападне и превземе Ю.КОРЕЯ,Мислейки че САЩ няма да се намесят.Да ама не.
54
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е музика не само за ушите на Путин,а и за всички почтени хора по света.
53
0
 
8
 
! Отговори
До Елка Василева преди 9 години
***,много си простовата,мойто момиче.
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Соросоидната гмеж *** като пребито бясно псе.Сега вече целият свят видя невижданата наглост и подлост на краварската империя на злото.Меркел няма да остави това поредно"приятелско"злодеяние без отговор.
51
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбирам, че пак Путин е виновен за това, че американците шпионират Германия. Извини'се бе, извини'се бе,Путин, веднага се извини!
50
26
 
6
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До do 51--63;Освен голям пазар САЩ гарантират свободата и независимоста на ЕВРОПА.Ако не са те досегаРашите да са я окупирали. Сталин напрви опит още 1948 г, като окупира ЗАПАДЕН БЕРЛИН.САЩ бяха тия които му дадоха отпор и той се отегли ***.САщ спасиха Южна Корея. САЩ имат най голям принос за падането на комунизма,затова ги мразите..Развалиха ви рахатлъка,Само дето ви спасиха като казаха;НИКАКВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСЛЕДВАНИЯ. Щяхме да ви поразредим.
49
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да се разберат, що да не може... Само трябва Европа да преглътне, че са я изненадали из отзад и без вазелин. А на САЩ му остава удоволствието от цялата работа.То и украинското правителство е про-американско и за това Южен поток хич не му трябва. Като набарат американските фирми кранчето на газтта - ще контролират и цената на газа.Ако има Южен поток - тва е нежелана конкуренция на вече завладяните украински газопроводи