15 мирни жители са убити и 53 ранени при обстел на Луганск

Над 125 000 абонати са без електричество, а над 90 000 - без водоснабдяване
18 юли 2014 22:50,
37
15 мирни жители са убити и 53 ранени при обстел на Луганск
Снимка: Reuters, архив

Най-малко 15 мирни жители бяха убити и 53 - ранени, при артилерийски обстрел на източния украински град Луганск от страна на армията днес, обяви представител на проруските сепаратисти в тази част на страната, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Министърът на здравеопазването на т. нар. Луганска народна република (ЛНР), провъзгласена от бунтовниците, Виктор Бабасинян уточни, че преброяването на жертвите продължава.

Над 125 хиляди абонати остават без електричество и повече от 90 хиляди - без водоснабдяване. Тези данни не може да бъдат потвърдени от независим източник.

Ръководството на ЛНР призова жителите на Луганск да излизат от домовете си само при крайна необходимост.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: УкрайнаУБИТИлуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето ви отговор за сваления самолет ! ...
27
0
 
1
 
! Отговори
бай Шано преди 9 години
Пълна дезинформация .. като изключим новините за падналия самолет , от две седмици насам нищо не споменават за обстановката в Украйна по тукашните телевизии ( spain)
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НагоренПопокатепетълНедей да изпращаш мислено каквито и да било послания, защото очевидно мисленето не ти е силна страна. Доказваш го и с неумението ти да боравиш с историческите факти. Скрий се в мишата си дупка и не издавай повече звук.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Слава УкраiнiНа български не можеш да пишеш ,вижда се.А поне можеш ли да мислиш с главата си.Разбирам ще ти е много трудно....
24
2
 
0
 
! Отговори
иванов преди 9 години
23 не е прав,българите са по-големи
23
3
 
33
 
! Отговори
фотограф преди 9 години
За самолета, "международната" общност, орева орталъка, вие да сте чули нещо да кажат и да осъдят убийството на мирни хора и деца? А ще чуете ли ? Още не е свършило разследването и Обама вече се изказва.На какво основание, на какви доказателства ? ЛИЦЕМЕРИ, идва възмездието, и то е по бързо от колкото го очакват.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Слава УкраiнiHranu kuche da te lae. Kolko pari vi dadoha rusnacite i kolko ot kalpavite vi stoki izkupuvat s preferencii. ukraina e edna oblast koqto po vreme na lenin e poluchila statut na saiuzna republika. sega kato vi pobedi Girkin shte vidim kakva pesen shte peete.
21
19
 
7
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 9 години
Rusnacite izvar6vat prestapleniata i triabva da badat nakazani. Podkrepete ATO v izto4na Ukraina
20
2
 
1
 
! Отговори
гугъл преди 9 години
До аде у лево.. Що, ти палиш и си трепеш сам семейството ли, та смяташ, че те го правят на себе си?
19
19
 
12
 
! Отговори
аде у лево.. преди 9 години
Що ''бунтовниците '' не викнат една телевизия да ни покаже ''зверствата'' на украйнците?Садам на времето викна и ССН и Ал Джажира Щото ще лъсне ,че ''бунтовниците'' са наемници, а зверствата са извършени от тях !
18
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това в украйна стана хард поно по западен модел !Няма значение кой какво е направил, важното е да се ***##т руснаците.....да ви и морала!
17
2
 
33
 
! Отговори
проруска преди 9 години
към 13За какъв убиец говориш? Ти да не бълнуваш, а? Жал ти е за убитите от самолета , а за невинните хора от Източна Украйна, убити от украинските евреи?
16
3
 
37
 
! Отговори
проруска преди 9 години
По - големи дупедавци и *** от украинците няма. Какво се хвалят тези новоизлюпени "демократи"? Избиха хиляди невинни хора.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TESTKratko i qsnoe tva e istinata,i dano vse poveche hora go ozusnavat.
14
33
 
8
 
! Отговори
Русия - КГБ преди 9 години
Имало е и нормални руснаци, последните от тях болшевиките ги избиват 1920г. Сега Русия е мафиозна структура, управлявана от КГБ. И проблемът е че пак им се свършиха парите и се налага да безчинстват и поробват, както поробиха Чехословакия, както ни поробиха нас 45г., както се опитаха да поробят Афганистан. Украинците обаче не се дават без бой.
13
1
 
8
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
НагоренПопокатепетъл- Ti,na kakvi ,substancii si,kaji?
12
1
 
9
 
! Отговори
TEST преди 9 години
До НагоренПопокатепетълVZIMAI PO SILNI DEPRESANTI . KAK ZAPOCHNA VSICHKO V KIEV PREDI 4 MESECA? A TAKA. KOI IZBI NAD 70 NEVAORAJENI POLICAI S SNAIPER+ drugi jivi HORA , KOI IZBI HORATA V ODESA? KOI IZBIVA MIRNI HORA DO DEN DNESHEN? KOI PROGONO 130 000 JENI ,DECA, BABI OT DOMOVETE IM I GI RAZRUSHI? KOI BE , UCHEN? A TAKA , POCHVASH DA MISLISH
11
42
 
10
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Малко остана. Луганск е на ръба на капитулация. Мирът и благоденствието скоро ще се възвърнат в Луганск, както вече жителите на Славянск се радват на спокойствие. Кръгът около руските терористи се затяга все повече, дори по-бързо, отколкото кръгът около Берлин през 1945 г. И така ще бъде, докато и последният руски фашист не се изтегли от украинска земя - независимо дали прав или с краката напред. Изпращам мислено моята подкрепа към хилядите жертви на руския тероризъм в Източна Украйна. Кураж!
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката карабина Симонов (СКС)Изхвърлена от употреба в българската армия(дето я нямаме) преди 35 годиниЕдинствените екземпляри могат да се видят пред президентството.Гвардейцие се гичинят с тях.До там е стигнала великата украинска армия.
9
3
 
27
 
! Отговори
Водния мс преди 9 години
Запада сам си е виновен ... хубаво е да подкрепяш терористи а ? Резултата е изравнен 300 масона за 300 бедни и щещастни хорица ... извинявам се но не мога се сдържа бог да прости всички!