Малайзия: Русия прави по силите си около инцидента

Самолетът е летял на 482 км северно от обичайния маршрут
Обновена: 19 юли 2014 15:44 | 19 юли 2014 15:44,
73
Малайзия: Русия прави по силите си около инцидента
Снимка: Reuters

Малайзийският министър на транспорта Ляо Тьонг Лай заяви, че според него Русия прави всичко възможно да осигури безопасен достъп до мястото, където се разби малайзийският пътнически самолет и призова светът да съдейства за бързото прибиране на телата, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Те правят всичко по силите си да помогнат на Малайзия да осигури обезопасеност на мястото", каза пред репортери Ляо.

"Малайзия е дълбоко обезпокоена, че мястото на катастрофата не е обезопасено както трябва. Непокътнатостта му е изложена на риск и има данни, че основни веществени доказателства не са запазени на местопроизшествието. Има опасност нежелателната намеса на мястото на катастрофата да подведе разследването, подчерта Ляо, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес. Да не се предотврати подобна намеса би било предателство към жертвите на трагедията", добави той.

Министърът, който по-късно днес лети за Украйна, изрази мнение, че самолетът е бил свален. Ляо отново отбеляза, че самолетът не е навлизал в забранено за полети въздушно пространство. "Той е летял на височина, указана и смятана от местните служби за контрол на въздушното движение за безопасна и изобщо не са се отклонявали в забранена летателна зона", подчерта министърът.

"На място обаче правилата на войната се нарушават. Това безчинство не може да остане безнаказано. Малайзия осъжда този брутален акт на агресия и призовава, отговорните за него да бъдат открити и върху тях да бъде приложен закона с пълната му сила без отлагане", заяви Ляо, цитиран от ДПА.

Малайзийският сайт "Малаймейл онлайн", цитиран от ИТАР-ТАСС, съобщи днес, че разбилия се на територията на Украйна Боинг 777 на "Малейжа еърлайнс" е летял на 482 км северно от обичайния курс.

Данни от специализирани интернет сайтове, позволяващи проследяване на движението на самолети, свидетелства, че до 17 юли, когато стана катастрофата, самолетите на "Малейжа еърлайнс" по маршрута Амстердам-Куала Лумпур са летели значително по на юг.

Вчера на сайта на авиокомпанията беше публикувано съобщение, в което се казва, че след като боингът навлязъл в украинското въздушно пространство, украинските диспечери са поискали от екипажа да слезе с 500 м по-ниско.

По план самолетът трябвало да лети на височина 10 668 м в украинското въздушно пространство. След като навлязъл в него, екипажът бил помолен да слезе на височина 10 058 метра, се казва в съобщението на пресслужбата на авиокомпанията.

Ляо каза, че по-рано днес малайзийският екип е пристигнал в Киев.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
135 преди 9 години
Гъгри?Чоко и Боко?
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе какъв е тоя Надолен Попонаведетъл дето се мярка из форума от време на време.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Падналия самолет е бил ескортиран до опасната зона от 2 украински изтребителя, за да не се отклони случайно от зададения маршрут. Украинските самолети са се изтеглили преди да навлязат в опасната зона. Защо са задължили пътническия самолет да мине от там? С колко самолета украинците са постъпили по същия начин за последните 6 месеца?
40
1
 
22
 
! Отговори
11 преди 9 години
До НагоренПопокатепетъл, не виждам нищо агитационно в изказването на жената. Струва ми се , че при теб нещата са такива, каквито ги описваш. Я , кажи си твоята тарифа. Доста платен звучиш. Бая си го закъсъл, щом до тук си се докарал
39
24
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимензащо нейните диспечери са разрешили на пътнически самолет да лети над територии където се водят бойни действия------------------ Защото иначе няма откъде да прелетят и защото никой не е предполагал, че Путин е такъв *** да даде на руските ракети с обсег 25км по височина. Затова.
38
53
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До Сияна 41Сиянче, колко ти е тарифата? Питам за тарифата на руските кукловоди, които ти плащат, да не си помислиш нещо друго за една древна професия. Ама, като си помисли човек, то и при двете има продажба, така че е все тая. Кажи, ти с колко ника пишеш тук? За всеки манипулационен коментар ли ти плащат или на дневна заплата? Колко души сте там на щат платени - имате ли поне 50, или сте само 5 човека с 10 ника? Обясни как стават нещата, кога ви плащат руснаците, как се координирате?
37
3
 
84
 
! Отговори
Сияна преди 9 години
Това всичко е с умисъл от страна на украинците и американците, за да обвенят Русия. Факт, че така настървено обвиняват, без доказателства.Тия мръсни американски мародери трябва веднъж за винаги да се прогонят от тук. Само всяват раздори между народите.*** ***, като има и такива продажни политици!? Путин не им играе по свирката и естествено не го харесват. На тях им трябват марионетки. Да ги е ..........!!!!!!!!!!!!!!!
36
9
 
4
 
! Отговори
АНТИТРОЛ преди 9 години
До до АНТИТРОЛПродължавай по педантски да ме ЦАПКАШ С ГОЛО ДУ-Е ПО ***-ЕТЕ!
35
2
 
15
 
! Отговори
Nona преди 9 години
нЕма такова заглавие.....уникалнИиииииии
34
2
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато се води разследване за престъпление (защото това е престъпление)първият въпрос е:Кой има полза оттова?И имайки предвид идеологията на Гьобелс която е възприета отЦРУ,мога да направя заключение,че именно Киев и приятели имат пръст в цялата работа.И обратното:Русия е в много добри отношения с Малайзия.Както политически така и икономически включително и във военната сфера.Нещата са повече от прозрачни.Колкото и да на му харесва на Обама реалността е фактХората се инфoрмират Mr,Obama
33
3
 
16
 
! Отговори
до АНТИТРОЛ преди 9 години
Колите не се оправляват а управляват и след като не знаеш основния правопис защо някой изобщо трябва да ти вярва и не ти ли е неудобно да натрапваш неграмотната си особа пишейки по форуми
32
1
 
18
 
! Отговори
do 33 преди 9 години
то видеото го видяхме, ама от де да знаем къде е заснето, кога и на кого е системата ;)
31
13
 
7
 
! Отговори
пасажер преди 9 години
Трасетата се определят единствено от авиокомпанията. Тяхна отговорност е маршрута. Що се лети над военна зона? Явно заради икономии на гориво. А тия дето са го свлили са ***!
30
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ykrainci sa svalili samoleta .
29
63
 
4
 
! Отговори
АНТИТРОЛ преди 9 години
В момента от Киев се предлага видио, което ДОКАЗВА наличието на ракетна кола оправлявана от Руснаци на територията на сепаратистите.
28
2
 
13
 
! Отговори
DW/на рускком/ преди 9 години
,,Малайзия обеспокоена унитожением улик на месте крушения самолета''.Така поне пишат в други вестници.Кое е истина?
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все някога някой ще се разприказва.Разчетите на ЗРК системата не се състоят от 1-2 човека а от много повече.Въпросът е кой сега ще бъде по обстоятелстве и кресноречив за да извлече дивиденти.А истината кучета е яли .Загиналите бог да ги прости.
26
2
 
23
 
! Отговори
До брей преди 9 години
Младежо, знаете ли, че един от основните принципи на Демокрацията е Плурализма.Нека ви обясня що ще рече Плрализъм - допускане на множество мнения, възгледи или гледни точки по даден въпрос.
25
8
 
24
 
! Отговори
CHINGIS преди 9 години
Кой те кара да четеш такива проруски сайтчета?Чети си проамериканските:там всичко е истина ........
24
3
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАВРЕМЕТО АГЕНТИТЕ НА ЦРУ СВАЛИХА САМОЛЕТА НА ОМАР ТОРИХОС, ПРЕЗИДЕНТА НА ПАНАМА, КОЙТО ВЪРНА НА ПАНАМЦИТЕ ЗАГРАБЕНИЯ ОТ АМЕРИКА КАНАЛ. ПРЕДИ ТОВА ОТНОВО АГЕНТИ НА ЦРУ СВАЛИХА САМОЛЕТА НА БИВШИЯ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ООН ДАГ ХАМАРШЕЛД ЗАРАДИ НЕСЪГЛАСИЕТО МУ С АМЕРИКАНСКАТА ПОЛИТИКА ПО СВЕТА. ТЕ СВАЛИХА САМОЛЕТА НА ГЕНЕРАЛНИЯ СЕКРЕТАР НА ООН, ТА ЕДИН МАЛАЙЗИЙСКИ САМОЛЕТ НЯМА ДА СВАЛЯТ! ЧЕ КАКВО Е ЗА ТЯХ ЕДИН МАЛАЙЗИЙСКИ САМОЛЕТ В СРАВНЕНИЕ СЪС САМОЛЕТА НА ООН? И НЕГОВИЯТ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР?