Обама говори с Путин за пръв път след свалянето на Боинга

Руският президент: Санкциите срещу Русия са контрапродуктивни
Обновена: 2 авг 2014 09:29 | 2 авг 2014 07:45, Веселина Йорданова
170
Обама говори с Путин за пръв път след свалянето на Боинга
Барак Обама. Снимка: архив, Ройтерс

Президентите на Русия и САЩ Барак Обама и Владимир Путин са разговаряли вчера по телефона за първи път от 17 юли, когато над украинска територия беше свален малайзийски пътнически самолет от ракета, която според САЩ е била изстреляна от проруски сепаратисти, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата
По време на разговора Путин е заявил пред Обама, че санкциите са "контрапродуктивни, причиняващи сериозни вреди на двустранните отношения и международната стабилност като цяло", се казва в изявление на Кремъл.

Въпреки сериозните различия между становищата на Обама и Путин, и двамата са настояли за "незабавно и продължително" примирие в Източна Украйна.

Обама и Путин са се споразумели да запазят отворени каналите за комуникация, съобщи Белият дом.

Връзките между САЩ и Русия достигнаха най-ниската си точка от края на Студената война заради кризата в Украйна.

Вашингтон обвинява Москва, че подклажда размириците с оръжие и подкрепа.

По време на разговора Обама е изразил загриженост и от нарушаването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие от 1988 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
26
 
! Отговори
* преди 9 години
Притеснен е , защото германците вече знаят истината с доказателства : НАТО е имало за цел свалянето на самолета на Путин ... и естествено няма да се присъедини към санкциите
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 9К'во му обсняваш на тоя ***. Нали сме от 25 години в американска демокрация. Що стана? Къде сме? К'во прпосперирахме заради нея? Или да казвам каква разруха ни удари- унижожаване на предприятията, на слеското стопанство-хората на село имаха работа и младите по селата си живееха добре, а не бягаха по градовете за 500 лева, а си имаха бизнес на село в началото на 90-тте- ниви, лозя....кравеферми. Сега к'во има в града- 500лева заплата и ако искаш му работи, иначе вика друг гладен.
8
1
 
25
 
! Отговори
Още факти преди 9 години
До ФАКТ 8От 1945 сатанинските щати са замесени ( пряко и косвено ) в 85 въоръжени конфликта в целия свят . Так , че ти помисли когато губиш какво печелиш и когато печелиш какво губиш , и докато сме по-темата да ти прави впечатление , че шистов газ се търси и добива най-много в Източна Европа - Германия забрани добива и търсенето до 2025 ( защо ли ).
7
27
 
4
 
! Отговори
ot 8 преди 9 години
Кажете ми една нормална развита държава ,от съветската сфера на влияние....Само една единствена такава държава искам да знам....по целия свят....И моля ви напишете името....В Америка един полицай взема от 45 до 80 хиляди долара заплата годишно ...в Великата Русия взема 500$ месечно....ай сиктир от вас ве мишоци ..То толкова хубаво в Русия,че за това има в Америка почти 3.5 милиона руснаци почти....И се молят някой да вземат документи..
6
26
 
7
 
! Отговори
Дарвин преди 9 години
Маймуни са тези, дето викат "Хайл Хитлер", "Да здравствует Сталин", "Ленин жив", "Дружбата със Съветския съюз за България е като слънцето и въздуха". Сега се дерат за кагебисткия мерзавец. Живи-здрави и весел ви път в еволюирането към хомо сапиенс.
5
41
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Всяка държава излязла от съветската/руската сфера на влияние..значително повишава жизнения си стандарт на живот,като някой дори настигат запада( Словения,Чехия,Полша увеличава жизнения си стандарт 4 пъти...Докато Украйна е със същия стандарт на живот както от преди 20 години..Всяка държава останала в съветската/руска сфера на влияние остава бедна,корумпирана ,управлявана от диктаторски режими,неразвита (Казахстан,Беларус)....Така ,че вие решавайте дали искате да сте в ЕС или в Евразийския съюз
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идва зима и хохлите ще стоят гладни на студено!
3
7
 
38
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
През 97-*** Елцин леееко на градус решил да се повози като президент в един руски влак и в едно купе вижда сам Барак Обама- още стажант в Белият дом! Влиза в купето и възкликва: - А, обезяна! А Обама понеже полиглот казал на руски обидено- Я не обезяна, я тоже человек как вы!Шашардисан Елцин възкликва:- Обезяна и говорит!
2
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо Новорусия се оказа костелив орех, парите за терористичната операция на Прасенко свършиха, ветераните от първата вълна, знаещи истината се връщат накъм Киев и Бонго няма как да не иска прекратяване на огъня!
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Бонго дали е дал надежда че някога ще видим американските доказателства относно сваления самолет?Или само е изразил притеснение от тактическите ракети на руснаците срещу които НАТО нищо не може да направи?