Москва обяви какво обхваща забраната за внос

Мярката засяга САЩ, ЕС, Канада, Австралия и Норвегия
Обновена: 7 авг 2014 14:07 | 7 авг 2014 12:19, Елка Василева
496
Москва обяви какво обхваща забраната за внос
Снимка: архив, Reuters

 

Руският премиер Дмитрий Медведев обяви, че правителството въвежда пълна забрана на вноса на плодове, зеленчуци, месо, риба, мляко и млечни продукти от САЩ, ЕС, Австралия, Канада и Норвегия, съобщиха световните агенции.

Русия въвежда пълна забрана на доставките на говеждо, свинско, плодове, зеленчуци, пилешко, риба, мляко и млечни продукти от страните от ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия, съобщи на заседание на кабинета Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Забраната влиза в сила от днес за срок от една година, уточни той, като допълни, че ако има конструктивен диалог по въпросите на сътрудничеството, руското правителство е готово да преразгледа срока на действие на забраната.

Още по темата

Санкциите няма да засягат детските храни и стоките, които хората сами купуват зад граница, подчерта руският премиер.

Забраната за внос на селскостопанска продукция в Русия не засяга Япония и Украйна, допълва ИТАР-ТАСС.

Обявената днес стъпка е предприета по разпореждане на руския президент Владимир Путин в отговор на санкциите, наложени на Русия от Запада за ролята на Москва в украинската криза, отбелязва Асошиейтед прес.

Медведев съобщи също така, че Москва обмисля забрана на транзитни полети на авиокомпании от ЕС и САЩ, пътуващи към Азиатско-Тихоокеанския регион, съобщи Ройтерс.

Медведев уточни, че окончателно решение за забрана на полетите на европейските и американските авиолинии все още не е взето, но Русия е решила да забрани транзитните полети на украинските авиолинии през територията си.

Руската нискотарифна авиокомпания Доброльот, която е подразделение на държавната Аерофлот, трябваше да спре полетите си миналата седмица заради санкциите на ЕС, посочва БТА.
 
Медведев съобщи още, че руското правителство е готово да въведе защитни мерки в автомобилостроенето, корабостроенето и авиостроенето, както и в други отрасли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


496
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
1
 
8
 
! Отговори
*/* преди 9 години
И още нещо ...Днес бях в Бяла(Варненско) ,туземното население реват като хималайски мечки ,че тая година нямало руски туристи...имало някакви поляци ама били малко пък и нищо не купували.
324
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пиши в Гуугъл "голодомор снимки"И ще разбереш какво е причинила Русия на Украйна. И който каже, че това не го отвращава, нека се замисли дали Господ няма да го накаже него или неговите деца да умрат от глад.
323
3
 
11
 
! Отговори
*/* преди 9 години
Преди да напишете някоя простотия касаеща Русия,се замислете дали Путин е направил нещо за което предварително не е помислил 100 пъти.Сега ще си внасят прекрасно говеждо от Аржентина(в МETRO един килограм аржентинско телешко еврейте се пробваха да го продават на 90 лв. за килограм).От Бразилия (договор за 100 хиляди тона евтино птиче месо) така ,че да не ги мислим как ще гладуват.По скоро да мислим ние (а и тъпите европейски слуги на щатите)как ще я бутаме нататък.
322
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ние изнасяме зърно, метали, малко промишленост- велосипедни части и бля, бля.... не разбрахте ли, че сме най прекараните от ситуацията по всички показатели?"Трябва да си направиш комедийно шоу по телевизията :))))Ще бъдеш номер ЕДНО!А относно металите които казваш, че изнасяме... да, знам че изнасяме - златния резерв още по Бай Тошово време замина за Русия.
321
1
 
4
 
! Отговори
за 412 преди 9 години
Не, опитаха се за пореден път за "усвоят" Русия, а тя вместо да отиде в ъгъла наказана и да подсмърча, взе, че им отвъртя един по якичък!
320
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До за 405Не се притеснявай за зърното, Украйна ще ни даде!Не е като по времето на Голодомора! Няма вече руснаци които да приберат житцето на украинеца и да го оставят 5 милиона украинци да умрат от глад! Ето заради такива исторически гаври украинците не искат да са с Русия. Ама трябва малко история да почетеш.
319
1
 
1
 
! Отговори
за 410 преди 9 години
Ние изнасяме зърно, метали, малко промишленост- велосипедни части и бля, бля.... не разбрахте ли, че сме най прекараните от ситуацията по всички показатели?
318
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто е смешно. САЩ и ЕС и Япония налагат санкци на Русия, които връзват ръцете на бизнеси за милиони на разни руски мафиоти (понеже повечето са такива), а Русия понеже не може да отвърне със същото, отвръща с кокошкарски санкции.Руснака се сърди като малко дете което все едно казва така:"Ами няма пък! Щом ще ме наказваш да не излизам на улицата да си играя с другите деца, аз пък тогава няма да си изям яденето! Ще видиш ти!"Само дето на света не му пука, щото това не е малко дете!
317
1
 
3
 
! Отговори
за 405 преди 9 години
И от сметки разбира, не се притеснявай! Освен това Русия не е ли един от най големите зърнопроизводители, примерно? Сега ще удари едно рамо на вътрешния си пазар, неговите фермери няма да се състезават със субсидираното чуждо производство, ние да му мислим с отрицателния си в пъти платежен баланс с Русия!
316
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"След като всичко внасяме от чужбина, значи или ние нямаме производство, което означава, че руснаците не взимат нищо от нас... или означава, че взимат нашето, а ние взимаме от чужбина."Което означава, че ако руснаците спрат да внасят от България (в случай, че внасят) тогава ние ще си ядем нашето производство и няма да внасяме от чужбина.Което означава, че е МНОГО ЯКО, че има санкции срещу Русия, понеже ще ям български домати, българско говеждо месо, по-евтини и по-добри.
315
2
 
3
 
! Отговори
главанаки преди 9 години
Е сега вече поне едно е сигурно,Южния Поток няма как да стане!Налагат се санкции и от двете страни и ЮП ще падне окончателно!Инфлацията в Русия препуска на горе и ще поскъпнат цените на хранителните продукти.
314
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Някои казват внасят храна,я да ви питам,защо след като ние българите си произвеждаме домати,краставици,картофи и са 100 пъти по-вкусни от всички останали,ядем турските,гръцките и египетските.Отивате в големите вериги магазини и купувате ***,а нашите ги ядат прасетата.Руснаците ще се оправят,не ги мислете."След като всичко внасяме от чужбина, значи или ние нямаме производство, което означава, че руснаците не взимат нищо от нас... или означава, че взимат нашето, а ние взимаме от чужбина.
313
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
той изтръгнал резачката от ръцете му и за миг си отрязал главата.""Странно - спомнял си после един от компанията. - Като малък Кшищоф обичаше да облича бельото на сестра си. А загина като истински мъж".
312
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Путин добре е усвоил финансовите и икономическите лостове на управлението и властта. Капиталистите разбират от сметки, ТАМ ИМ Е СЛАБОТО МЯСТО, ТАМ И УДРЯ..."Правилно. Напълно съм съгласен с теб!В допълнение към това което си казал, ще добавя, че Путин за разлика от тях не разбира от сметки.
311
3
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До Анонимен 369.Цялата история прилича на победителя от 1996 на наградите Дарвин:" Заедно с приятели Кшищоф Азнински празнувал скорошната си сватба. След достатъчно количество алкохол по предложение на един от гостите всички се съблекли и започнали да се лигавят "за последен път".Бъдещият шафер на Кшищоф сграбчил бензинова резачка и заявил, че сега ще покаже какво могат да правят истинските мъже. Докато приятелите се опомнят, той включил резачката и си отрязал стъпалото. Тогава настъпил звездният час и на самия младоженец. С вика "Само това ли можеш?" той изтръгнал резачката от
310
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ааауууу, накривиха ми го руснаците с тва, че нямало да внасят някви неща от България, които и без друго не внасят от България.
309
0
 
3
 
! Отговори
за сельодка преди 9 години
Не вдигай лозунги, ами влизай в чинията, че водка и сельодка си е класика!
308
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин добре е усвоил финансовите и икономическите лостове на управлението и властта. Капиталистите разбират от сметки, ТАМ ИМ Е СЛАБОТО МЯСТО, ТАМ И УДРЯ...
307
0
 
5
 
! Отговори
Сельодка преди 9 години
Да здравствует Русский Колхоз !!!
306
3
 
15
 
! Отговори
16 преди 9 години
Някои казват внасят храна,я да ви питам,защо след като ние българите си произвеждаме домати,краставици,картофи и са 100 пъти по-вкусни от всички останали,ядем турските,гръцките и египетските.Отивате в големите вериги магазини и купувате ***,а нашите ги ядат прасетата.Руснаците ще се оправят,не ги мислете.