Путин катери върхове – рейтингът му е 87%

Жителите на Русия не се боят от санкциите, сочи проучване
7 авг 2014 11:40, Елка Василева
348
Путин катери върхове – рейтингът му е 87%
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Рейтингът на руския президент Владимир Путин отбеляза през август нов рекорд - 87 на сто от хората в Русия са доволни от дейността му, сочи допитване на центъра "Левада", чиито данни цитира Франс прес. Това е най-високото равнище, достигано от шест години насам, изтъква агенцията.

Осемдесет и седем на сто от запитаните подкрепят действията на държавния глава - това означава 22 пункта покачване от януари т. г. Броят на недоволните от дейността на Путин е спаднал от 34 процента през януари на 13 процента през август.

Още по темата
Популярността на Путин почти е стигнала върховата си точка от времето на руско-грузинската война през 2008 г., когато бе скочила на 88 процента.

Откакто Русия присъедини Крим през март, президентският рейтинг надхвърля 80 на сто. На практика той никога не е спадал под 60 процента след 2000 г., когато Путин пое властта в страната, напомня агенцията.

Рейтингът на премиера Дмитрий Медведев също се е покачил през август на 71 процента срещу 48 на сто през януари.

Според 66 на сто от анкетираните Русия се развива във вярната посока (43 на сто от януарските отговори), а 19 процента мислят обратното (41 процента през януари).

В края на юли проучване на провластовия център ВЦИОМ показа, че хората в Русия са по-щастливи от всякога досега. Нивото на задоволство сред населението бе достигнало 79 на сто - исторически връх, отбелязва АФП.

Скорошни допитвания установиха, че жителите на Русия не се боят от санкциите срещу федерацията. Според икономисти ефектът от тях няма да бъде усетен веднага сред населението, допълва агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
15
 
8
 
! Отговори
Благодаря ти Боже! преди 9 години
Руснаците няма да се оправят, защото са повередни. Това е резултат от 74 години комунизъм Благодаря на Бога, че ни даде шанс. Въпреки тежките поражение върху морал, съзнание и иконимика, които ни нанесе социализма, ние бавно, но сигурно се възстановяваме.
206
4
 
5
 
! Отговори
пич преди 9 години
Путинов може само да диша праха на бай Тошо. Той печелеше със 102% народната любов. Днес.бг какво не ми харесахте на коментара, та скоропостижно го закрихте? Потвърждавате за кой ли път, че сте червени мъстии...
205
6
 
5
 
! Отговори
Майдан преди 9 години
Путин Славяноубийски. Факт.
204
9
 
11
 
! Отговори
Чибурашка преди 9 години
Руснаците са сбъркан народ. Щастливи са само когато някой техен вожд им сочи с пръст външен враг,причина за бедността им.Така както са тръгнали ще си счупят главите и ще *** от глад.
203
2
 
7
 
! Отговори
1212 преди 9 години
А рублата пада ли пада.......bloomberg/quote/USDRUB:CUR
202
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NATO-NACIONALNA AMERIKANSKA TERORISTI4NA ORGANIZACIQ!
201
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 260Гейзер ще викаш на ониа царвул баща ти, който е спомогнал *** като теб да види бял свят. Преди да ми хвалиш руснаците вземи се запознах с материята.
200
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 258Шматко дори не знаеш кой е Сорос наричаш хората ***. Научихте тука една думчика и я повтаряте за щяло и нещяло.
199
8
 
2
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Нека позная от три пъти без да налучквам... Левада са... руска агенцияяяя!
198
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми то по смахната нация от руснаците няма. Вески руснак с който съм си имал вземане даване е бил пълен ***, а плешивото джудже Лилипутин не спря да избива комплекси.
197
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Russia винаги има 1 коз в повече ...
196
6
 
9
 
! Отговори
аналнологичен случай преди 9 години
така и брежнеф по куманизЪЪмо се си беше с 99.99% обичан от народо а и т. шифкоф също. а бе, пременил се илия па у тия...
195
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 251----------След провала в Украйна рейтингът му падна почти до нула!---------ХахахВъв статията, в която пише колко е рейтнга на Путин, някакъв соро написа, че рейтинга му бил клонял към 0.Соро, ясни сте ми отдавна!
194
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е като спрат износа на петрол и петропродукти тогава вярно ще ядат оная ми работа.85% от приходите в Русия са именно от петрол и продукти от него.---С тях си купуват западни коли, мерцедеси, поршета и стоки които се произвеждат на запад. А за ядени сами си произвеждат - имат достатъчно за ядене, жилища, дрехи, отопление, здравеопазване и образование. Ако спрат газта няма да си купуват западни стоки а ЕС ще изпукат като въшки от студ и ЕС производителите изнасящи в Русия ще загубят милиарди.
193
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската икономика се срива стремително. Санкциите на запада са жестоки и неотменими във времето Само за последните 4 месеца рублата се е девалвирала спрямо еврото с 40%, а близо 600 милиарда долара са изтеглени от Русия. Бягат както западни, така и руски капитали! Путин е пътник - факт. След провала в Украйна рейтингът му падна почти до нула! Руснаците мразят Путин и искат да живеят като европейци и американци. Върпос на седмици е руския народ да се вдигне масово и диктаторът ще бъде пометен.
192
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е като спрат износа на петрол и петропродукти тогава вярно ще ядат оная ми работа.85% от приходите в Русия са именно от петрол и продукти от него.
191
5
 
7
 
! Отговори
бай Гицо преди 9 години
па то и рейтонго на Тоше от Правец беше 99%, ама кво стана де, а?
190
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ МИ ХВАЛЕТЕ ЧОВЕКА С МАЛКИЯ РЪСТ.ИСТОРИЯТА Е ДОКАЗАЛА ЧЕ ТАКИВА ХОРА НА ЧЕЛО НА СТРАНИТЕ СИ ПРАВЯТ САМО ГОЛЕМИ ПРОСТОТИИ.
189
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Дядо ПетърДядо Петър който победи Хитлер? Не сравнявайте Русски с Хитлер Сравни с Ким Чен Ир и други
188
6
 
16
 
! Отговори
браво преди 9 години
Русия официално спря вноса на храни от запада, после спира да изнася гориво за ЕС и ще видят тогава кон боб яде ли и кой на кого ще прилага санкции. Ше фанант го Путин за ***