Добро утро, Пхенян!

Аскетичната красота на севернокорейската столица
13 авг 2014 16:52, Елка Василева
83


 

 

Клип, показващ аскетичната красота на севернокорейската столица Пхенян, се появи в интернет.

Клипът е дело на ентусиасти-професионалисти със съдействието на Националното управление по туризма и агенция Корьо Турс, пише Росбалт. Както и на всички туристи, и на тях е било разрешено да снимат всичко освен военни обекти, строежи и „неразвити“ области.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Северна КореяПхенян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
2
 
! Отговори
Джон преди 9 години
Има развитие защото са се изолирали от наднационалните/ционистки грабители и въпреки санкциите които им налагат, както сега започват и на Русия се развиват. Все пак трябва да се има напредвид че това е пропаганден клип показващ само добрите страни, там има диктатура и концлагери за инакомислещите, хора с промити мозъци и едностранчиво мислене, репресии и чуство на угнетеност. Има и хора бити и изтезавани и подлагани на гаври в концентрационни лагери. Има забрана и преследване на християнството.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе къде са им канибалите??? Къде е голият народ-умиращ от глад??? Тия корейци,в много гадна столица живеят--без ток,без метро,без обществен транспорт и всички са голи и боси......Май информационното затъмнение го правим ние--демократите.......Немогло да се снима военни обекти-то във всяка държава неможе.Имало неблагополучни райони--Еми в Париж,Лондон,Ню Йорк,Берлин,Рим....гетата какво са???
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименУ нас няма тротоари! В големите градове те са потънали и с разместени плочи. Пълно е с безразборно паркирани автомобили. Интересите пречат да се въведе ред Ходил ли си скоро в Созопол? Трагедия...
38
3
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
София беше допреди 25 години един многоприятен град с планина, паркове и минерални извори. После, уви, субпродукти на Демокрацията се оказаха махането на софийското жителство и нашествието на всякакви мякащи ***, които заляха София като скакалци, оцвъкаха, омазаха, и ако щете *** този град!
37
9
 
8
 
! Отговори
Мразещ комунизма преди 9 години
Това го живях 40 години и после се освободих от красивите картинки на комунизма като избягах през несъществуваща вече комунистическа Югославия,през Триест ,Италия,Европа ,Америка и т.н.Някой се опитва да ме убеди че в затвора е по хубаво от свободата .Ха ха ха ха ха ха Весело или тъжно ...а
36
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо като в Китай шиоки комунистически площади и улици, пропукани тротоари и безброй *** обществени тоалетни.Страхопочетанието се чете в погледа на всеки човек. Доволен недоволен длъжен е да изглежда доволен.Подобно на България с тази разлика че днес българите свободно изказват мнения, свои, чужди, обмислени и необмислени и всички плюват към всички.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 53Не знам какво те спира да си грабнеш куфарите и да отидеш на някое прекрасно място като Русия или Северна Коеря и да живееш в рая... гледай какво е чисто а :) като за снимка направо как да не ти се доживее там в този рай :)))
34
5
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
САМО АТАКА И ВОЛЕН МОГАТ ДА ПОСТРОЯТ НАНОВО СОЦИАЛИЗМА И ПРАВОСЛАВИЕТО И ДА НЕ ДОПУСНАТ ВИРУСА ЕБОЛА НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ТЕРИТОРИЯ!
33
3
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До славянин Нямаш право да даваш такива оценки, защото нито си кореец, нито българин, нито руснак даже. Ти си просто ***. Не знам в каква люлка са те люлели, за да плюеш така по България. И какво за метрото? Значи не са го строили за транспорт, а за да се крият по време на война. Ами ок, ние нашето сме го построили за да се возим на него и затова е подпаважно. Ако щат да си построят и по-дълбоко.
32
2
 
12
 
! Отговори
Боян преди 9 години
Прочетох толкова гнусни коментари, че си казах: "Хак ни е с такива ***!". С каква ненавист казвате на бялото - черно. Познавам хора, които са били в Пхенян. Метрото. Това не е подпаважното метро на Ню Йорк, а е дълбоко, както се видя и на клипа. Защо дълбоко? Защото под Пхенян има още един Пхенян със скривалища, складове, всичко готово за война. Корейците така изпатиха от американската агресия, че днешните им вождове само за това говорят. И все пак Пхенян е красив и чист. Въпреки пропагандата
31
11
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
Като маймуни в клетка гледаха хорицата в метрото. Същото е като тука преди 50 години, сега се учат да карат ролери.
30
2
 
16
 
! Отговори
Църо преди 9 години
До Мизерияя се разходи малко из софийските катуни кв. Левски, кв. Обеля, кв. факултето, мръдни на 50 - 200 км от София или Варна в некое село или град като Червен бряг, Лясковец, Септември... да видиш какъв просперитет ни донесе ЕС и евроатлантическата интеграция... Разходи се из предградията на Видин или Плевен - вече бивши градове... едва ли ще видиш такава разруха в Сев. Корея!!!
29
2
 
22
 
! Отговори
Зум преди 9 години
Муааахахаха! Доста по-чисто, модерно и приветливо изглежда от *** София...!
28
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изглежда въпреки десетилетията ембаргото и санкциите Северна Корея живеят по добре от България след 25 години демокрация. Факт е, че през последните 50 години населенито на Северна Корея се е увеличило от 10 милиона на 26 милона. Явно приказките за глад и мизерия са чиста пропаганда - мизерията е в България. Но си имаме айфони и молове и западни коли а С. Корея си нямат.
27
12
 
6
 
! Отговори
Какво им се чудите преди 9 години
Комуниста ще убие баба си и ще изнасили майка си в името на Москва... то горе-долу същото и в Северна Корея... там кучетата ги разкъсват в името на вожда...
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепа сред населението на страните, които управляват към 13.08.2014 г.:Барак Обама - 13 %Владимир Путин - 87 %.
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изобщо не е зле... Приятно изненадан съм! Да не повярваш!
24
2
 
8
 
! Отговори
Стар комунист преди 9 години
Хахаха, да ви дам ли снимки от Ню Йоркското метро, а седерасчета?
23
10
 
4
 
! Отговори
Мизерия преди 9 години
Аз видях само бетон, пусти улици, строителство в стил бункер и 20 метрови портрети на вождовете на всеки ъгъл. Дайте да видим и някой кадър от провинцията, други градове (концлагерите)???!? Нямали право снимат неразвити области?? Ааа много лесно се измъкват и прикриват мизерията така. За да се добие реална представа за стандарта на живот в една държава трябва да се види как живеят всички класи на обществото и да се направи някава средна преценка.
22
5
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
алооо, анонимния. спри алкохола. Батенберг е обединителя. Борис III е цар-вула също като баща си Ферди и синчето си Мони Две.