Украйна: Руската военна колона вече не съществува!

Москва: Няма такава колона, журналистически фантазии
Обновена: 15 авг 2014 21:52 | 15 авг 2014 18:56,
794
Украйна: Руската военна колона вече не съществува!
Снимка: Reuters

Украинската армия е унищожила по-голямата част от руската колона от бронирани военни автомобили, навлязла в страната снощи, съобщи украинското президентство в публикувано днес комюнике, предаде Франс прес.

Украинският президент Петро Порошенко е обсъдил ситуацията по телефона с британския премиер Дейвид Камерън. Порошенко е уведомил Камерън, че голяма част от колоната е била унищожена през нощта от украинската артилерия.

Още по темата
Украински войници са влезли в сражение с руската военна колона, навлязла в страната, и "част от нея вече не съществува", заяви украинският военен говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс.

Лисенко отбеляза, че украинската армия е започнала да следи руската военна колона още щом е влязла на територията на страната. 

Министерството на отбраната на Русия обаче опроверга съобщенията за унищожаване от украинските военни на "руска военна колона, която според твърденията на Киев снощи е преминала руско-украинската граница, предаде ИТАР-ТАСС.

Говорителят на руското военно ведомство генерал-майор Игор Конашенков заяви, че не съществува никаква руска военна колона, която, както се твърди, да е пресичала руско-украинската граница, нито през нощта, нито през деня.

Той определи подобни изказвания като "основани на някакви фантазиии, а по-точно казано на предположения на журналисти, които не трябва да стават предмет на сериозно обсъждане от висши длъжностни лица в никоя страна".

По думите му "е тъжно, че повод за гръмки изказвания на най-високо равнище в редица европейски и избрали европейския път държави стават не фактите, а журналистически слухове в  социалните мрежи".

Междувременно стана ясно, че посланикът на Русия във Великобритания Александър Яковенко е бил повикан днес в британското министерство на външните работи във връзка със събитията в Украйна.

Британската страна е поискала от Яковенко разяснения относно съобщенията за руско военно навлизане в Украйна, както и за струпване на техника близо до границата, съобщи британското министерство на външните работи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


794
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
38
 
! Отговори
фен преди 9 години
Е, хич пък нищо ли не остана от колоната бе. Направо я изпарихте. Поне що не направихте една снимка.
22
4
 
38
 
! Отговори
Чиборатор преди 9 години
Редко плоска лъжа ...
21
4
 
39
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
Хахахахахахахахаха няма по смешно тия дни от украинската пропаганда!
20
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи какво чета днес- влиза руска военна колона през нощта, и за нея пишат свидетели журналисти, дето дебнели на черен път.Хуманитарната изчаква инспекция на границата, за да влезе в бунтовнически район. През деня Путин и Порошенко се разбират за стабилността в района и се договарят за помощите, докато руската колона е унищожавана... И журналистите тоя път не видели, обаче Порошенко докладвал. Ъъ ДилЪъЪъР, кво ми даде бе ДилЪъЪр...
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАЙ ПЕШО ОТ ВОЛУЯКhttps://youtube/watch?v=vYBbwnBrabIhttps://youtube/watch?v=RsfXFJg8Ta
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бандеровчекъде са по-добре руските бели пи*ки нали :)
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАЙ ПЕШО ОТ ВОЛУЯКмноооо си ***,пешооооо!смяташ,че ако нахлуят русите ще пуснат първо бтр?!!!!????
16
5
 
34
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Що за глупости, кви 5 лева? Тая "колона", да не са били овце или крави, та да стоят, и артилерията да ги стреля? Ако руска колона наистина навлезе, то тогава наистина ще им се вгорчи живота на тия от Киев!
15
3
 
41
 
! Отговори
зико преди 9 години
Ни *** е яд че лъжат, яд ме е че мислят че им вярваме.
14
7
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
САМО АТАКА ЗАЕДНО С РУСИЯ МОГАТ ДА СПРАТ УКРАИНСКАТА ХУНТА ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ ОТ САТУРН КОИТО ВЛАСТВАТ НАД ВСЕЛЕНАТА И ЕМПЕРИАТА НА ЗЛОТО САЩ И ЕС!
13
3
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
А ето как изглежда славната украинска армия след среща с опълчението - вчера, Степановка, край границата. https://youtube/watch?v=vYBbwnBrabIhttps://youtube/watch?v=RsfXFJg8TaI
12
24
 
7
 
! Отговори
БАЙ ПЕШО ОТ ВОЛУЯК преди 9 години
ОЩЕ ЕДИН МИТ РУХНА..РУСНАЦИТЕ СА МНОГО СЛАБИ ВОЕННО...ДОРИ ПОЛСКАТА АРМИЯ МОЖЕ ДА превземе Москва по всяко време.
11
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво !!!Сега да си изключат електронната игра и да си лягат!!!!
10
1
 
23
 
! Отговори
Гамер преди 9 години
Човека играе на компютърни игри може да е истина , ако прати на симулатора записа и да го видим може , сигорно има и супер уепан
9
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
муахаха руската *** получи инфаркт
8
4
 
59
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Унищожили са майка си ... В Украйна не е влизала руска военна колона. Просто пращат стари БТР-и на опълченците. Днес сутринта всички те, плюс още разни други красоти влязоха в Донецк и вече са разпределени по отрядите на ДНР. Ако влезе руска военна колона, ден по-късно ще е в Киев, по това ще я познаете :)
7
46
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай Порошенко, мачкай руските поробители, целият цивилизован свят е с тебе !!!
6
8
 
49
 
! Отговори
! преди 9 години
Не била руска ами молдовска, не от бронирани а от пластмасови камиончета, не е влизала а се опитала да излезе от украйна :)
5
10
 
68
 
! Отговори
КуРти преди 9 години
Верваме ви паляци, верваме ви колкото вервахме, че руснаците са свалили боинга! Тия *** почнаха вече да печелят въображаеми битки с руснаците!
4
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете им дрогата на тези!