Правителствени сили завзеха полицейски участък в Луганск

Русия отрече твърденията, че доставя военна техника за сепаратистите
17 авг 2014 18:19, Красимир Ангелов
280
Правителствени сили завзеха полицейски участък в Луганск
Снимка: Reuters

Украински правителствени сили са превзели полицейски участък в Луганск и са издигнали украинския флаг там, съобщи говорител на украинската армия, цитиран от Ройтерс.

Луганск от април е под контрола на проруски сепаратисти, които провъзгласиха там Луганска народна република, припомня БТА.

Говорителят Андрий Лисенко допълни, че през последните 24 часа от Русия в Украйна е било вкарано ново военно оборудване, включително три ракетни системи "Град" и е имало 10 нарушения на украинското въздушно пространство от руски безпилотни самолети.

След като по-рано днес говорител на щаба на антитерористичната операция на украинските власти срещу сепаратистите в Източна Украйна съобщи, че сепаратисти са свалили украински изтребител МиГ-29, пресцентърът на армията в Югоизточна Украйна обявиха, че са свалени още два самолета, предаде ИТАР-ТАСС.

Според сведенията пилотите на самолетите "Су-25" са се катапултирали и се издирват в района на град Краснодон. В самият Краснодон, който е под контрола на сепаратистите, обстановката е спокойна.

В Донецк при сблъсъци между сепаратистите и правителствената армия вчера са загинали 10 мирни граждани, цитира ИТАР-ТАСС съобщение на градския съвет. Прекъснато е електричеството в миньорския квартал Абакумово и в жилищни сгради около мина "Трудовская".

Същевременно Кремъл опроверга съобщения, препредадени от "премиера" на  самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко, че Русия е доставила военна техника на проруските сепаратисти в Украйна, съобщи Франс прес.

Нееднократно сме казвали, че там не се доставя никаква техника, подчерта прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за руско радио, цитирано от ИТАР-ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още по темата: украйнаРусиялуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
16
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
*** подчовеците в зоната на АТО- това е богоугодно дело, благословено Свише!
8
35
 
10
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
руски *** са опитали да осквернят ГРОБА на ВЕЛИКИЯ борец за Свободна УкраIни- Степан Бандера в Мюнхен! Нищо не са успели да направят разбира се и сега бегат от Германската полиция подчовеците!
7
3
 
36
 
! Отговори
Абе, преди 9 години
в тази украинска армия никой ли няма мобилен телефон. Продължават да не показват снимки. Как един не се нае да снима-развяли са украинския флаг. Стига вече на честна дума. Къде са снимките на унищожената колона с руска маркировка. Целият цивилизован свят вас гледа.
6
2
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Волене ти ли си бе?
5
31
 
11
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Слава на Борните ни Украински Братя, бият руската *** по главата с ЧУК! Луганск се връща при Майка УкраIни!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2Е как кой СЩА Европа ....те дават и на сепаратиситите и на Укринците ...който победи накрая плаша сметката
3
3
 
11
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Ха дано, АМА НА ДАЛИ.
2
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Русия отрече твърденията, че доставя военна техника за сепаратистите"-А стига бе , а кой я доставя?
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не свършиха ли тези самолети? Само днес са "-" 3.