Правителствени сили завзеха полицейски участък в Луганск

Русия отрече твърденията, че доставя военна техника за сепаратистите
17 авг 2014 18:19, Красимир Ангелов
280
Правителствени сили завзеха полицейски участък в Луганск
Снимка: Reuters

Украински правителствени сили са превзели полицейски участък в Луганск и са издигнали украинския флаг там, съобщи говорител на украинската армия, цитиран от Ройтерс.

Луганск от април е под контрола на проруски сепаратисти, които провъзгласиха там Луганска народна република, припомня БТА.

Говорителят Андрий Лисенко допълни, че през последните 24 часа от Русия в Украйна е било вкарано ново военно оборудване, включително три ракетни системи "Град" и е имало 10 нарушения на украинското въздушно пространство от руски безпилотни самолети.

След като по-рано днес говорител на щаба на антитерористичната операция на украинските власти срещу сепаратистите в Източна Украйна съобщи, че сепаратисти са свалили украински изтребител МиГ-29, пресцентърът на армията в Югоизточна Украйна обявиха, че са свалени още два самолета, предаде ИТАР-ТАСС.

Според сведенията пилотите на самолетите "Су-25" са се катапултирали и се издирват в района на град Краснодон. В самият Краснодон, който е под контрола на сепаратистите, обстановката е спокойна.

В Донецк при сблъсъци между сепаратистите и правителствената армия вчера са загинали 10 мирни граждани, цитира ИТАР-ТАСС съобщение на градския съвет. Прекъснато е електричеството в миньорския квартал Абакумово и в жилищни сгради около мина "Трудовская".

Същевременно Кремъл опроверга съобщения, препредадени от "премиера" на  самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко, че Русия е доставила военна техника на проруските сепаратисти в Украйна, съобщи Франс прес.

Нееднократно сме казвали, че там не се доставя никаква техника, подчерта прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за руско радио, цитирано от ИТАР-ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още по темата: УкрайнаРусияЛуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
медийната война е толкова силна,че на нищо не вярвам...според Киев всеки ден има завзети градове,че ако се замислиш то вече не останаха населени места. Според ДНР загубите на украинците са толкова големи, че украинци вече не трябва да има. Макар, че като гледам обявяват за трети път мобилизация,май не ги срещат с музика... просто ще изчакам, без много емоции.Най-малко вярвам на Порошенко-каквото е казал до момента,точно обратното става.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди около 20 дни Китай изстреля два спътника - убийци на спътници и от тогава нещо сателитното американско наблюдение нещо се размъти. Няма пресни новини от там. Нито за Боинга, нито за каквото и да е друго.
27
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес украинската армия е обстрелвала Луганск с балистична ракета "Точка-У". Пак нищо не пише за това. Не пише и за втория свален МиГ-29 от борците за свобода. Пише само за несъществуващи победи на украинската армия, която понася огромни човешки и материални щети. Чудя се до кога ще издържат. Иначе всеки ден ни облъчват как Украина си възвърнала този и онзи град, а на практика резултати няма.
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да се учудя утре или вдруги ден някой от говорителите на украинската армия и правителство да съобщи,че руснаците търпят големи загуби от украинската армия в боеве за Москва.Имам чувството че основните им дивизии и войници носят имена като Ройтерс,Гардиън,Асошейтед прес,редници Краси и *** и т.н и водят настъпления най-вече в интернет сайтове..
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересана работа! Сепаратистите казват за 1 свален хунтовски самолет, а от хунтовския пресцентър казват, че са 3.Ако сте чели текста, де! Защото повечето стигат до заглавието и веднага скачат на коментара и ръсенето на ум.
24
2
 
22
 
! Отговори
лъжи преди 9 години
Тази информация не е вярна това са поредните лъжи на хунтата,на който вярват само ***.
23
13
 
3
 
! Отговори
зарко преди 9 години
Лека полека на алкохолиците и проститутките ще започне да им се стяга примката.
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинската армия се оказа може би една от най-боеспособните в света.Вчера пометоха военна колона от около 200 танка и 500 бронирани машини само с едно прессъобщение.Днес успяват да завладеят полицейски участък отново само с прессъобщение.Такава ефективна армия не е имало и няма да има.От интервюта с фейк профили в социалните мрежи и сайтове проруските опълченци съобщават за получени около 300 танка,3 фрегати,1 подводница и 62 самолета Миг,Су и два Ф-16 продадени им на части.
21
4
 
8
 
! Отговори
Някой преди 9 години
До БКПАма вие май сте луд, я почете малко за тази организация ... КОГА Е ИМАЛО УКРАЙНА на картата преди, хайде да кажем 40те ... Абе Вие всички ли полудяхте. БАНДЕРА Е ***, организацията им е известна с зверствата си, Вие наистина не сте хора,за да вярвате обратното ..
20
1
 
27
 
! Отговори
Пламен Петков преди 9 години
До Бранник"Армия Украiни вече е в Луганск". Насраната ти армия отстъпва след като загуби 4 танка,2 БТР и 30 души нацистка ***.Нито Луганск ,нито Донецк са под пълна обсада.Не е зле да се опиташ да четеш малко европейска преса и там хората почнаха да проглеждат.Колкото до бандита Бандера ,освен в Германия и в Полша му събориха паметника.Като резюме-Бранник ти си много просто парче.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БКПНещо си се объркал.Национален ГЛАВОРЕЗ а не патриот
18
11
 
2
 
! Отговори
зарко преди 9 години
До АнонименНа Степан Бандера двамата му братя загинаха в немски концлагер,а самият той от съветска ръка.Бандеровци се сражаваха за свободна Украйна.А термините бандеровци, украински фашисти,немски колаборационисти,националисти много ми приличат на едни други комунистически квалификации: ванчемихайловисти, бугараши,великобългарски шовинисти,македонски фашисти и тн.Звучи доста познато.
17
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин отрича, а водача на сепаратистите се хвали в интервю, че са получили 30 танка и 1200 обучени войници от РУсия --> нови попълнения сепаратисти, обучавани над 4 месеца в Руската федерация и 30 бр. военна техника ... танкове и т.н. Еми само *** слепи комунисти с промити мозъци, може да продължават да защитават Путин, който иска да завземе тези територии, заради ресурсите, на които са богати те. Да пращат помощ САщ и ЕС и да смачкат мазните нагли руснаци за пореден път.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бранникдай някоя поща там ще се разберем
15
20
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
южен котел...? от мнооого време вече го няма, украинските ни Братя платиха висока цена, но втора подобна грешка няма да се случи- сега руснаците ги обграждаме, вчера под Луганск, Горловка и т.н. Армия УкраIни вече е в Луганск, следващия град ще е Донецк- и той е под пълна обсада!
14
20
 
8
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Анонимен--14;Слушай бе руска ***. Степан Бандерта е ПАТРИОТ И НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ на Украйна. Руските комунисти го убиха.
13
7
 
23
 
! Отговори
Башар ал Асад преди 9 години
завзели са дедовия
12
18
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до 15 Нямам проблем да ти го кажа в очите, само че понеже си анонимник нема вариант да се получи, ти затова и се дуеш пуяк русофилски
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бранник 10, къде са ти доказателствата, че са руснаци. Надгробният паметник е разрушен - това е истина.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БранникЕла ми го кажи в очите това пиле мое :)